Portugalsko – Slovensko 3:3 (kon.)
koniec
Portugalsko
3:3 (2:0)
Slovensko
Streda 27.01.2016, 21:15Prípravný zápas
     
    Slováci predviedli neuveriteľný záver a famózne stiahli dvojgólové manko! Prvý prípravný zápas sa teda končí remízou 3:3, odveta je na programe už zajtra o 19:15. Opäť vám ju v priamom prenose prinesieme na webe Onlajny.eu.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok večera. (22:53:29)
     
    40
    Koniec zápasu.
    40. Martin SMĚŘIČKA - 3:3
     
    40
    Slovensko dalo gól!
    Našim chlapcom sa podarilo nemožné! V záverečných sekundách pri obrovskom tlaku dostal prihrávku na ľavú stranu aj MARTIN SMĚŘIČKA a okamžitou strelou zázračne vyrovnal na 3:3!
    40. Martin DOŠA - 3:2
     
    40
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci bojujú až do poslednej chvíle! Za obranou si poslali dobrú prihrávku, ktorú dostal MARTIN DOŠA, ihneď si loptu stiahol na nohu a prudkou strelou rozvlnil sieť.
     
    38
    Portugalskú obranu musíme naozaj pochváliť, pretože sa bráni ukážkovo. Futsalisti v červených dresoch nepúšťajú Slovákov do zakončenia, ich víťazstvo je tak zatiaľ neohrozené.
     
    37
    Slováci sa presunuli do útoku. Prihrávkami to tam skúšajú Drahovský a Marušinec, ale stále nemáme lepšiu pozíciu, z ktorej by sme dokázali vystreliť.
     
    37
    Portugalci sa nikam náhliť nemusia, preto to skúšajú aj zakončeniami cez celé ihrisko, avšak nie presne. Čas sa síce kráti, ale Slováci sa stále nevzdávajú pokračujú vo veľkej aktivite a aj v súvislom tlaku.
     
    36
    Portugalci sa však ubránili bez väčších problémov a našich chlapcov do ďalšieho zakončenia ani nepustili. Stav sa nemení a aj štyri minúta pred koncom sú vo veľkej výhode Portugalci.
     
    35
    Veľmi peknú individuálnu prácu teraz v útoku predviedol Paštrnák. Ten zamestnal portugalskú defenzívu a napokon aj vystrelil, ale vybojoval iba rohový kop.
     
    34
    Obraz hry sa nemení. Slovensko prevzalo aktivitu na svoju stranu, ale Portugalci sa teraz nemusia vôbec nikam ponhľať a sústredia sa iba na defenzívu.
     
    33
    Portugalci teraz slovenský celok vytlačili späť za deliacu čiaru, ale naši reprezentanti sa do útoku vrátili v prečíslení troch proti dvom. Na jeho konci z pravej strany pálil Drahovský, avšak jeho strelu vystihol domáci zadák.
     
    32
    Slováci okamžite reagujú a svoje sily presúvajú do útoku. Naši chlapci pôsobia odhodlaným dojmom a ihneď sa tlačia pred portugalského gólmana.
    31. CARDINAL - 3:1
     
    31
    Portugalsko práve strelilo gól!
    Tak toto je pre Slovensko veľká škoda. Herko najskôr vychytal veľkú šancu súpera z pravej strany, čím vlastne Portugalci získali rohový kop. Po jeho rozohrávke prišla pekná prihrávka na osamoteného CARDINALA, ktorý aj bez prípravy pohodlne zakončil.
     
    30
    Máme za sebou polovicu druhého polčasu a Slovensko je stále viac a viac aktívnejšie. Po ľavej strane to teraz popri čiare skúšal Drahovský, no jeho pokus o rozohrávku domáci futbalisti zrazili na aut.
     
    29
    Slovensko je gólom poriadne posilnené a zdá sa, že teraz je konečná tá doba, kedy sa chce vymaniť zo zovretia na vlastnej obrannej polovici. Naši reprezentanti si zobrali loptu a vyvážajú ju za stredovú čiaru.
     
    28
    Ricardinho teraz dostal prihrávku na stred ihriska, ale za obranu. Na strelu a prípadný hetrik sa ale neulakomil a volil prihrávku na stranu, pretože veľmi pozorná a konsolidovaná slovenská obrana mu ani nič iné nedovolila.
     
    27
    Portugalci znervózneli, jednogólový náskok už pre nich totiž ani zďaleka nie je pohodlný. Naši súperi sa tlačia do zakončenia, Slovensko sa ale obetavo vrhá do striel a bez väčších zaváhaní odoláva.
     
    26
    Portugalci ale ihneď po inkasovaní ožili a opäť sa tlačia do útoku. Skúšali to krížnou prihrávkou popred Herkovu bránku a zakončením z ľavej strany, ale strela bez prípravy šla úplne mimo bránky.
     
    25
    Našim chlapcom sa podarilo súpera doslova zaskočiť. Portugalci od úvodu druhej polovice zápasu zmiernili tempo a nikam sa zbytočne nenáhlili, čo ich napokon stálo gól.
    24. Martin SMĚŘIČKA - 2:1
     
    24
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci sa napokon pcez súpera do útoku predsa len dostali a zbytočne tam nevymýšľali! MARTIN SMĚŘIČKA počkal na loptu, ktorú pred neho spoluhráč posunul elegantnou pätičkou. Nezaváhal ani sekundu, tvrdo sa oprel do strely a prekvapil domáceho gólmana.
     
    23
    Slovensko vysoko napáda rozohrávku súpera, avšak aj po zisku lopty má problémy dostať sa do útoku. Teraz to pocítil Drahovský, ktorý chcel rozohrávať stredom ihriska, no narazil iba na nepriestrelných domácich.
     
    22
    Portugalci majú loptu na svojich nohách a postupne sa pokúšajú dostať sa do útoku. Slováci sú stiahnutí v defenzíve, svojho gólmana po zmene strán zatiaľ strážia veľmi pozorne a obetavo.
     
    21
    Druhý polčas sa začal výkopom Slovenska, ale to o loptu ihneď po rozohrávke prišlo a ďaleko sa skutočne nedostalo. Domáci tím je psychicky posilnený gólmi zo záveru prvej dvadsaťminútovky a vyzerá to, že bude mať herne navrch.
     
    21
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas by sme mohli s čistým svedomím charakterizovať slovom bojovnosť. Presne tú od začiatku predvádzajú oba celky. Slovensko sa muselo už po prvej rozohrávke svojho súpera brániť, ale zvládalo to bez väčších problémov. Naši chlapci si ešte v prvej desaťminútovke vybojovali v útoku dokonca aj faul a po ňom nastrelili brvno, ale to bolo z ich strany v ofenzíve v prvej polovici zápasu všetko. Portugalci si dokázali vypracovať tlak, dvakrt v krátkom čase udrel Ricardinho a zverenci trénera Berkyho na to do prestávkového hvizdu zareagovať nestihli. Pevne veríme, že sa im to podarí v druhej polovici veľmi bojovného zápasu, ktorý sa hrá vo vysokom tempe a prináša viacero pekných momentov.
     
    20
    Prvý polčas sa skončil.
     
    20
    Portugalci nás stále nechcú pustiť na opačnú polovicu ihriska, domáci hráči doslova obsadili priestor pred Herkovou bránkou a ostreľujú ju z každej možnej pozície. Naši chlapci sa zatiaľ držia a tretíkrát neinkasujú.
     
    19
    Domáci futsalisti majú po dvoch góloch jednoznačne navrch. Naši chlapci sa musia iba brániť a tréner Berky má hlavu v smútku.
     
    18
    Domáci hráči mohli svoj náskok ešte zvýšiť! Portugalský brankár zachytil loptu a okamžite si to namieril do útoku, kde na pravej strane našiel Ricardinha. Ten volil prihrávku na spoluhráča do lepšej pozície, no hráč s číslom 4 na drese v rýchlosti prestrelil prázdnu bránku.
    17. RICARDINHO - 2:0
     
    17
    Portugalsko práve strelilo gól!
    Domáci nazaváhali a vzápätí pridávajú aj druhý presný zásah. Jeho autorom je opäť RICARDINHO, tentokrát loptu do siete dostal prudkou ranou spoza obrany.
    16. RICARDINHO - 1:0
     
    16
    Portugalsko práve strelilo gól!
    Naši chlapci napokon nápor súpera nezvládli a inkasujú ako prví. Z ľavej strany prišiel center pred našu bránku, kde sa dostal priamo k osamotenémz RICARDINHOVI, a ten už so zakončením do odkrytej časti siete nemal problém.
     
    14
    Hráči oboch celkov sa teraz budú môcť vydýchať, pretože nasleduje krátka technická prestávka. Pri vysokom tempe obom stranám padne vhod.
     
    13
    Na hracej ploche sa nám začínajú kopiť fauly z oboch strán. Tie súvisia s tesnou obranou, ktorú vidíme na oboch stranách, pretože aktivita smerom dopredu je skutočne obrovská. Nedovoleným zákrokom sa teraz previnil Slovák Směřička.
     
    12
    Domáci tím si ešte udržal útočnú polovicu a mohol vyhrávať! Kusisko práve urobil Paulinho, ktorý dvakrát zakončoval, no jeho rana iba veľmi tesne lízla vrch Herkovho brvna.
     
    12
    Opäť musíme pochváliť našu obranu. Portugalci to skúšali zakončením z ľavej strany, ale pozorný hráč s číslom 13 ich strelu zrazil mimo priestoru troch žrdí a brankár si so zákrokom nemusel robiť žiadne starosti.
     
    11
    Portugalci to majú proti konsolidovanej defenzíve slovenského celku veľmi náročné. Teraz skúšali lptu pred bránku dostať pätičkou z ľavej strany, no neboli presní.
     
    10
    Prvá desaťminútovka je za nami. Sledujeme bojovný zápas, v ktorom sú pri lopte viac domáci Portugalci, ktorí si dokážu vypracovať aj súvislejší tlak. Naši chlapci sa síce v útoku nevedia nadlhšie udržať, ale v úvode takmer skórovali po nenápadnej strele z pravej strany.
     
    9
    Slováci rozohrali z vlastnej polovice a presunuli sa do útoku, ale tam sa im nedarí nadlhšie sa usadiť. Domáci tím má zatiaľ herne navrch, ale aktivita našich reprezentantov je naozaj dobrá.
     
    8
    Portugalci to skúsili ďalšou strelou z väčšej vzdialenosti, ale tú zastavila iba ochranná sieť nad Herkovou bránkou. Naši chlapci tak môžu hru upokojiť.
     
    7
    Portugalci hrajú naozaj dobre a vzápätí vybojovali aj faul, ale po ňom do priestoru troch žrdí nedokázali zakončiť. Naša defenzíva je stále pozorná, ale v útoku sme s výnimkou nastrelenej konštrukcie bránky nepredviedli nič.
     
    6
    Slováci sa v útoku dlho neudržali a domáci tím mohol yhrávať! Portugalci sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, lopta už smerovala na osamoteného hráča, ale náš zadák s číslom 14 sa v poslednej sekunde hodil do jej dráhy a zrazil ju tesne vedľa bránky.
     
    5
    Domáci futsalisti to teraz vôbec nemysleli zle. Skúsili to kolmicou po ľavej strane popri čiare, ale hráčovi s číslom 5 na drese lopta ušla a zakončovať nemohol. Naši budú rozohrávať a presunú sa do útoku.
     
    4
    Portugalskí futsalisti držia loptu vo svojej moci, ale stiahnutí sú až pri svojej bránke. Slovensko je od začiatku aktívne a napáda súperovu rozohrávku.
     
    3
    Herko je v bránke zatiaľ pozorný, aj keď Portugalci sa na neho opäť vyrútili. Domáci celok je od úvodu aktívny, no Slovensko sa nechce dostať pod sústavnejší tlak.
     
    2
    A mohli sme vyhrávať! Slovenskí futsalisti po faule loptu ihneď rozohrali, ale hráč s osmičkou na drese ju napálil iba do brvna domácej svätyne.
     
    2
    Slováci si na vlastnej obrannej polovici počkali na pokazenú prihrávku svojho súpera a namierili si to do útoku. Tam loptu po pravej strane ťahaj Drahovský, ale bol faulovaný.
     
    1
    Slovensko sa ale brániť nemuselo skoro vôbec. Náš súper mal síce loptu vo svojej moci, no spoza obrany zakončil iba veľmi nepresne.
     
    1
    O prvý výkop sa postarali domáci futbalisti hrajúci v červených dresoch. Naši reprezentanti hrajú v bielej farbe a ihneď sa musia stiahnuť do defenzívy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní prvého z dvojice prípravných futsalových zápasov našich reprezentantov v Lisabone.

    Slováci do Portugalska vycestovali vo výbornej nálade. V polovici decembra 2015 totiž senzačne zdolali aktuálnych majstrov Európy Talianov na ich palubovke a vybojovali si tak účasť v play-off o postup na MS 2016. Zverenci trénera Mariána Berkyho zatiaľ svojho súpera nepoznajú, určí ho až žreb, ktorý sa usutoční 12. februára v Belehrade. Samotné zápasy sú potom na programe 20.-23. marca, odvety 10.-13. apríla.

    Ešte pred tým Slováci doladia formu v Portugalsku. Do Lisabonu vycestovali v pondelok 25. januára 2015 z Budapešti, ich návrat je naplánovaný na piatok 29. januára na viedenské letisko Schwechat. Počas sústredenia odohrajú dva prípravné zápasy proti výberu domáceho Portugalska (dnes o 21:15 a zajtra o 19:15). Oba duely vám v priamom prenose prinesieme na našom webe Onlajny.eu.

    Nominácia Slovenska:
    Brankári: Peter Brndiar, Milan Herko, Richard Oberman
    Hráči: Tomáš Drahovský, Matúš Kyjovský, Michal Škulec, Martin Doša, Vladimír Papajčík, Marián Hudek, Marek Paštrnák, Peter Serbin, Marko Hudáček, Martin Směřička, Samo Marušinec, Juraj Višváder, Martin Zdráhal, Adam Zdráhal, Martin Jurkemik, Tomáš Hájek, Martin Dudáš
    Náhradníci: Marek Mikulišin, Matúš Mihók, Patrik Zaťovič
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:15.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 16. Ricardinho, 17. Ricardinho, 31. Cardinal – 24. Směřička, 40. Doša, 40. Směřička


    Portugalsko:
    Slovensko: