Poľsko – Slovensko 2:0 (kon.) | Švajčiarsko – Česko 5:4 (kon.) | Švédsko – Fínsko 5:4 (3:2 po s.n.)
koniec
Poľsko
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Slovensko
Sobota 12.12.2015, 08:30MS žien • O 7. - 8. miesto
Predzápasové kurzy
     
    60:00
    Koniec zápasu.

    Slovenské florbalistky dnes odchádzajú ako porazené, no nemajú sa za čo hanbiť, keď dnes predviedli výborný výkon. V prvej tretine bola hra vyrovnaná, miestami vyčnievali poľské hráčky, o čom svedčí aj prvý gól zápasu. V druhej tretine však prišli akoby vymenené slovenky a začali hrať poriadny útočný florbal. Celá druhá tretina sa krútila okolo poľskej brány, no naše hráčky mali nešťastie v koncovke a tak sa im nepodarilo vyrovnať. V tretej tretine sa nič nezmenilo a videli sme viac útoku na slovenskej strane, aj po tom, čo mali naše hráčky dve presilovky. Zlý moment pre slovenskú stranu prišiel počas druhej slovenskej presilovky, keď Poľsko navýšilo na 2:0 a už bolo o výhre rozhodnuté. Sláva víťazovi, česť porazeným a klobúk dole pred našimi hráčkami. Nabudúce to určite vyjde! (10:21:03)
    53:07 Agata PLECHAN - 2:0
    53:07 Agata PLECHAN - 2:0
     
    53:07
    Poľsko dalo gól!

    Naše florbalistky v presilovke obliehali poľskú bránu, no napokon prišlo vyslobodenie poliek. Loptička sa dostala na našu poslednú hráčku na čiare, ktorá si nedokázala správne spracovať loptičku. V jej snažení ju prekvapila zo zadu poľská hráčka Honorata Bialy, ktorá priťukla loptičku svojej spoluhráčke AGATE PLECHAN, ktorá s kľudom prekonala slovenskú brankárku.
    Asistencia : Honorata Bialy
     
    52:19
    Na trestnú lavicu odchádza s číslom 69 – Justyna Krzywak.
     
    49:02
    Posedieť si pôjde Anna Raczkowská s číslom 15.
     
    45:24
    Vylúčenie na slovenskej strane. Oddýchnuť si pôjde Dominika Sádecká s číslom 21.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.

    Slovenské reprezentantky prišli ako vymenené po prvej tretine a zatlačili na poľské hráčky, ktoré väčšinu času druhej tretiny zostali na svojej polovici. Slovenky spálili niekoľko šancí a dve absolutné tutovky, najmä vyloženú gólovú šancu z 34 minúty.
     
    35:35
    Na trestnú lavicu odchádza poľská hráčka s číslom 44 – Weronika Noga.
    34:38
     
    34:38
    Absolutná tutovka naších hráčok.
     
    33:10
    Po trinástich minutách druhej tretiny môžme vidieť konečne dravé Slovenky, ktoré sú skoro stále natlačené pred poľskou bránkou. Naše hráčky si vypracovali niekoľko šancí, no zatiaľ sa im nedarí streliť gól – zlyhali hlavne v koncovke.
     
    26:04
    Koniec poľského obliehania slovenskej brány, keď sa skončilo oslabenie slovenských hráčok. Poľky mali peknú šancu z ľavej strany, keď strelu z prvej dokázala naša brankárka Krištofová vykryť.
     
    24:04
    Slovenské hráčky sa dostávajú do oslabenia a trest si bude odpykávať hráčka s číslom 11 – Michaela Ješšová.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodné zostavy:

    Poľsko: Kownackaová (Szarmachová) – Nogaová, Pazioová, Samsonová, Stenkaová, Bugajskaová, Kozaneckaová, Cheltowskaová – Fulaová, Raczkowskaová, Plechanová – Krzywaková, Chudyszewiczová, Bialyová – Krzystniaková, Szelzchenová, Slutaová – Piotrowskaová, Mazurová

    Slovensko: Krištofová (Mládenková) – Klapitová, Z. Šponiarová, Bobotová, Ďuríková, Turčáková, Malichová – M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková – P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Ješšová, Sádecká – Buková, Boľová, Šidlová.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Priniesla nám pár pekných šancí na oboch stranách, no poľské hráčky mali viac šancí na strelenie gólu, avšak konal sa iba jeden z nich v 15. minúte a 45. sekunde, kedy sa presadila Anna Raczkowska. Ku koncu tretiny sa naše hráčky pokúsili o vyrovnanie, keď sa na pár minút natlačili pred poľskú bránu, no koniec tretiny ich zastavil pred ďalším útočným výbojom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
    15:45 Anna RACZKOWSKA - 1:0

    Matúš Valko

    Góly a asistencie: 16. Raczkowskaová (Fulaová), 54. Plechan (Bialy)


    Poľsko: Kownackaová (Szarmachová) – Nogaová, Pazioová, Samsonová, Stenkaová, Bugajskaová, Kozaneckaová, Cheltowskaová – Fulaová, Raczkowskaová, Plechanová – Krzywaková, Chudyszewiczová, Bialyová – Krzystniaková, Szelzchenová, Slutaová – Piotrowskaová, Mazurová
    Slovensko: Krištofová (Mládenková) – Klapitová, Z. Šponiarová, Bobotová, Ďuríková, Turčáková, Malichová – M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková – P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Ješšová, Sádecká – Buková, Boľová, Šidlová