D. Moskva – Petrohrad 3:2 (kon.) | Záhreb – Viťaz 3:1 (kon.) | HC Slovan – Riga 3:2 (po pr.)
koniec
Dynamo Moskva
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
SKA Petrohrad
cz Pondelok 21.09.2015, 18:30 • VTB Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je u konce! Dinamo Moskva prohrávalo s SKA Petohrad 0:2, nicméně výborným výkonem ve druhé části zápasu skóre otočilo, a zvítězilo 3:2 !

    První třetina nabídla velmi pěkný a rychlý hokej. Do první velké šance se dostalo hostující SKA, kdy Ketov dostal přihrávku na modrou, a postupoval sám na Lazušina, ten však jeho blafák přečetl! Pouhou vteřinu před koncem se po krásné přihrávce Šipačjova prosadil Anton Burdasov, a SKA vede po první třetině 0:1!

    Druhá třetina nabídla nejdříve branku Jegora Jakovleva, který tvrdě vypálil do horního růžku, a poslal Petrohrad do dvoubrankového vedení. Dinamu však vyšla perfektně druhá část hry, kdy nejdříve snížil Maxim Pestuško. Ve 36. minutě využil přesilovou hru Mat Robinson, a srovnal na 2:2!

    Do třetí třetiny vstoupilo lépe Dinamo, které šlo po minutě do vedení zásluhou Martinse Karsmuse. Osobně jsem čekal větší snahu SKA o vyrovnání, ta však nepřišla. Vlastně přišla, ale až v poslední minutě, a to opravdu nestačilo!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:46:08)
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Šipačjov se nacházel v ideální střelecké pozici, nicméně volil přihrávku na Dadonova, který nevystřelil.
     
    59:20
    Na sebe to vzal Ilja Kovalčuk, který si najel mezi kruhy na přihrávku Šipačjova. Lazušin však kotouč vyrazil před sebe, a následně ho přikryl pod lapačku!
     
    59:09
    Petohrad je momentálně usazený v útočném pásmu, a kombinuje, zatím bez střelby!
     
    58:49
    Minutu před koncem třetí třetiny si hostující celek bere oddechový čas. Na lavičku navíc míří Mikko Koskinen, tudíž to budou hosté zkoušet v šesti!
     
    58:36
    Na modré čáře nedokázal zachytit kotouč Bělov, a SKA opět příchází o pásmu!
     
    58:20
    Hra je opět přerušena, neboť v brance Dinama se ocitl Joakim Lindström, kterého tam poslal Kanaďan Mat Robinson. Hlavní rozhodčí však ukazuje na vhazování ve středním pásmu.
     
    57:49
    Tentokrát se však nepodařilo přejít přes modrou čáru Kovalčukovi, který byl v pásmu dříve než Koskiranta. Následuje vhazování ve středním pásmu!
     
    57:29
    Z ostrého úhlu to zkusiil Denis Kokarev. Koskinen kotouč chytil, nicméně nechtěl vhazování, a tak rychle rozehrál.
     
    56:55
    Jegor Jakovlev si před malou chvíli opět zahrával s vyloučením, neboť vyhodil z vlastního pásma kotouč na tribinu. I v tomto případě to však bylo s tečí!
     
    56:31
    Petrohrad se v závěru třetiny dostává do kombinace v útočném pásmu, nicméně k přímému ohrožení branky Lazušina se zatím nedostal.
     
    55:43
    Na modrou čáru dostal přihrávku Alexej Kalinin, který zkusil nahodit kotouč na branku. Lazušin byl však pozorný!
     
    54:51
    Tentokrát se Dinamo dostalo do protiútoku, který táhl po levé straně Alexej Cvetkov, ten udělal proti Zubarevovi "stahovačku", a pokoušel se vystřelit. Ruský obránce však domácího útočníka o kotouč obral.
     
    54:03
    Do útočného pásma najel Nikita Filatov, který se pokoušel vystřelit přes Čudinova. Ruský obránce však střelu dokázal zablokovat!
     
    53:19
    Konstantin Gorovikov od modré čáry chytře nahazoval kotouč před branku, kde jej tečoval Pestuško. Kotouč však poslal do ochranné sítě!
     
    52:39
    Ansel Galimov skvěle napadal obránce SKA, a málem se dostal ke kotouči. Zubarevovi s Jakovlevem však život pěkně znepříjemnil!
     
    52:06
    Pjotr Chochrjakov v dnešním utkání příliš aktivní nebyl, teď však projel za brankou Dinama, a našel na modré Bělova. Jeho rána však nebyla přesná.

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 34. Pestuško, 36. Robinson, 41. Karsums (Karpov) – 20. Burdasov (Šipačjov, Dadonov), 26. Jakovlev (Koskiranta)


    Dynamo Moskva: Lazušin (Šarjačenkov) – Višněvskij, Korjagin, Hietanen, Robinson, Osipov, Solovjov, Volkov – Kokarev, Gorovikov (A), Pestuško – Cvetkov (A), Karpov, Karsums – Galimov, Volkov, Babenko (C) – Daugavins, Filatov, Tereščenko
    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Čudinov, Bělov, Zubarev, Jakovlev, Chafizullin, Kalinin, Judin – Kovalčuk, Koskiranta, Lindström – Dadonov, Šipačjov (A), Burdasov – Arťjuchin (A), Chochrjakov, Ketov – Dergačjov, Kadejkin, Ponikarovskij – Barabanov