Valencia – Atlético Madrid 3:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Barcelona 0:2 (kon.) | Eibar – Levante 3:3 (kon.)
Almería – Elche 2:2 (kon.) | Malaga – Granada 2:1 (kon.)
koniec
UD Almería
2:2 (1:1)
Elche CF
Sobota 04.10.2014, 22:00 • Estadio de los Juegos Mediterráneos, Almería • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Príjemný sobotný večer všetkým fanúšikom španielskeho futbalu. V La Lige je na programe 7.kolo. Moje meno je Martin Platko a ja vás budem sprevádzať súbojom medzi UD Almería a Elche CF. Začiatok stretnutia je naplánovaný na 22:00 na Estadio de los Juegos Mediterráneos (Almería). Hlavným rozhodcom bude Carlos Del Cerro.

    UD Almería

    Tím z Andalúzie musí byť zatiaľ spokojný so svojou pozíciu v tabuľke, keďže sa drží vysoko nad zostupovými priečkami. Zverencom trénera Francisca patrí v tabuľke La Ligy 10.miesto so ziskom 8 bodov. V poslednom ligovom kole sa Almerii podarilo vyhrať v La Coruňi 0:1. Najlepším strelcom tímu je Edgar Méndez s dvoma gólmi.

    Elche CF

    Hostia už toľko dôvodov na radosť nemajú a potácajú sa na dne tabuľky. Zverencom trénera Escribú patrí v tabuľke La Ligy 18.miesto so ziskom 4 bodov. V poslednom ligovom kole doma nestačili na Celtu Vigo a podľahli jej 0:1.

     
    Úvodné zostavy:

    UD Almería: Rubén – Dubarbier, Ángel Trujillo, Dos Santos, Ximo Navarro – Verza, Azeez – Edgar Méndez, Soriano, Bifouma – Wellington Silva
    Náhradníci: Julián – Míchel, Hemed, Quique, Corona, Zongo, Partey

    Elche CF: Manu Herrera – Edu Albácar, Roco, Lombán, Suárez – Pedro Mosquera, José Ángel – Coro, Víctor Rodríguez, Garry Rodrigues – Jonathas
    Náhradníci: Tytoń – Cisma, Adrián, Cristian Herrera, Sergio Pelegrín, Fajr, Pašalić

    Rozhodca: Carlos Del Cerro – Juan Yuste, Abraham Álvarez.
     
    Hráči obidvoch tímov už vychádzajú na hraciu plochu, domáci tím dnes bude hrať v červeno-bielych pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v čierno-zelenom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, tí to okamžite skúšali nakopávanou loptou na Wellingtona Silvu, ten však prihrávku nezachytil a lopta skončila u Herreru.
     
    2
    Prvý raz v zápase sa píska faul, odniesol si to Soriano, domáci hráči tak zostanú na súperovej polovici a môžu založiť útočnú akciu.
     
    3
    Červeno-bieli pokračujú v kombinácii na súperovej polovici, s loptou sa ale nachádzajú veľmi ďaleko od brány, takže o strele nemôže byť ani reč.
     
    4
    Na opačnej strane veľké problémy narobil domácemu gólmanovi Coro, Rubén vybehol z brány a sám sa pustil do súboja s Corom na ľavom krídle, ďaleko od jeho brány. Coro napokon odcentroval, no jeho prihrávka nenašla žiadneho z jeho spoluhráčov.
     
    5
    Hostia ale zostávajú na polovici súpera a pokračujú vo vymieňaní si lopty. Obrana Almeríe sa teraz musí poriadne obracať.
     
    6
    Elche dalo gól! Trujillo spravil vo vlastnej šestnástke veľkú chybu, nedôrazne odhlavičkoval, takže lopta skončila na kopačke Jonathasa, ktorý poslal pred bránu prudký center, ktorý do brány hlavou usmernil nikým nebránený VÍCTOR RODRÍGUEZ a Rubén nemal najmenšiu šancu zasiahnuť.
    Víctor RODRÍGUEZ - 0:1
     
    7
    Uvidíme, ako sa s týmto rýchlik inkasovaným gólom dokáže vysporiadať domáci tím, s takýmto útočným nasadením súpera zrejme hráči nerátali.
     
    8
    Domáce mužstvo sa okamžite snaží o gólovú odpoveď, útechou mu zatiaľ môže byť aspoň rohový kop, ktorý na pravej strany vybojoval Ximo Navarro.
     
    9
    Ten zostal nevyužitý, avšak Almería zostane aj naďalej v útoku, Edgar Méndez si totiž v dobrej pozícii vypýtal faul a domáci tím bude zahrávať priamy kop.
     
    10
    Center pred bránu našiel iba obrancu hostí, ten sa loptu snažil poslať do bezpečia, čo sa mu napokon aj cez napádajúcu dvojicu Bifouma – Silva podarilo.
     
    11
    Domáci hráči sa znova ocitli pri lopte, ich postup do útoku sa tentoraz zasekol v strednej časti ihriska, tam sú hostia dobre sformovaní.
     
    12
    Štandardtku v podobe rohového kopu budú tentoraz zahrávať hráči Elche, loptu si už chystá Garry Rodrigues.
     
    13
    Po odvrátení jedného z domácich hráčov si tímy situáciu zopakujú, uvidíme čo Garry Rodrigues vymyslí tentoraz.
     
    14
    Tentokrát to bol nacvičený signál nakrátko, úmysel hostí vystihla domáca obrana, lopta sa ešte síce vrátila pred Rubéna, no Coro si vo vzduchu pomohol rukami a píska sa faul.
     
    15
    Hostia pokračujú v zvýšenej aktivite, svojho súpera momentálne do niečoho nepúšťajú, po kombinácii na rohu pokutového územia z väčšej diaľky šťastie vyskúšal Garry Rodrigues, jeho chabá strela končí v rukaviciach Rubéna.
     
    16
    Na útočný výlet sa tentoraz vydali domáci hráči, Edgar Méndez posielal pred bránu prudký center, ten končí na kopačkách Dos Santosa.
     
    17
    Domáci hráči začali hrať agresívnejšie, súperovu rozohrávkou napádajú až štvoricou hráčov. Aj preto nakopávaná lopta na Jonathasa nebola zrovna presná a skončila za postrannou čiarou.
     
    18
    Pressing môžeme sledovať aj na strane hostí, Garry Rodrigues to teraz s bojovnosťou trošku prehnal a je pískaný útočný faul.
     
    19
    Ďalší útočný pokus Almeríe, loptu si až k rohu pokutového územia potiahol Edgar Méndez, tomu strela očividne nesadla, pretože lopta preletela cca 6 metrov od brány.
     
    20
    Šťastie pokúšal aj Jonathas, ten videl, že Rubén je pomerne dosť vysunutý z brány, pokúsil sa o lob, bránu napokon vôbec netrafil.
     
    21
    Prvá žltá karta prichádza v 21. minúte, za faul zozadu ju vidí hráč hostí José Ángel.
     
    22
    Domáci tím tak zahrával priamy kop, loptu na ľavom krídle dostal Edgar Méndez, no ten váhal s prihrávkou toľko, až loptu úplne stratil. Tento hráč už dnes pokazil niekoľko útočných akcii svojho tímu.
     
    23
    Edgar Méndez ešte bojoval o loptu, pri tom ale stiahol hráča za dres, píska sa faul, no prekvapivo žltá karta neprichádza.
     
    24
    Pri lopte sa znova ocitol Edgar Méndez, toho na ľavom krídle nepríjemne fauloval Roco, uvidíme tak ďalší priamy kop v podaní Almeríe.
     
    25
    Domácim hráčom sa ani na dvakrát nepodarilo dostať loptu do ohňa pred bránou, Elche sa opäť úspešne ubránilo a poslalo loptu až na súperovu polovicu.
     
    26
    Tam hostia získali priamy kop, po ktorom sa v hlavičkovom zakončení ocitol José Ángel, no mieril tesne nad. Napokon by gól ani neplatil, pretože José Ángel zakončoval už z ofsajdovej pozície.
     
    27
    Hra sa rýchlo presunula na opačnú stranu, Almerí zahrávala rohový kop, najprv center na ďalší roh odvrátil Roco, následne z druhého rohového kopu nepresne zakončoval Soriano.
     
    28
    A znova sa celá hra presunula na opačnú stranu, vo vzdušnom súboji nepríjemný úder lakťom inkasoval Roco, ďalší priamy kop pre Elche.
     
    29
    Lopta sa tentoraz k zakončujúcemu hráčovi vôbec nedostala, prudký center stroskotal na dobre postavenom Bifoumovi.
     
    30
    Obidva tímy to skúšajú dlhočiznými vzdušnými prihrávkami a väčšinou sa hráči spoliehajú na to, že si podobne ako pred pár minútami vypýtajú faul a ich tím bude zahrávať priamy kop.
     
    31
    Oba celky si už dali na nedovolené zákroky pozor, lopta tak niekoľkokrát preletela z jednej strany ihriska na druhú až skončila za postrannou čiarou.
     
    32
    Ponad pokutové územie Elche preletelo niekoľko centrov, ani jeden z nich nebol usmernený do brány, celú situáciu napokon vyriešil Herrera, ktorý loptu skryl vo svojom náručí.
     
    33
    Na opačnej strane nám peknú kombináciu predviedli Víctor Rodríguez s Jonathasom. táto útočná dvojica sa dostala až do pokutového územia, tam ale v rozhodujúcom okamihu o loptu prišla.
     
    34
    Hostia zostávajú na polovici súpera, Coro ale nepresnou prihrávkou na Suáreza poslal loptu za postrannú čiaru.
     
    35
    Bola nariadená penalta! Domáci hráči okamžite vyštartovali do rýchleho útoku, Edgar Méndez sa dostal za obrannú líniu, nepresnou krížnou prihrávkou hľadal Verzu, ktorý sa snažil dostať do šestnástky na vlastnú päsť, bol pri tom ale faulovaný Albácarom a hlavný rozhodca ukazuje na biely bod!
     
    36
    Edu Albácar navyše za svoj faul vidí aj žltú kartu.
     
    37
    Almería dala gól! Je vyrovnané, loptu si na značku pre pokutové kopy postavil JOSÉ VERZA, ktorý nezaváhal, loptu poslal po zemi k pravej tyči a upravuje výsledok na 1:1.
    VERZA - 1:1
     
    38
    Domáci hráči pokračujú v útočení, Ximo Navarro zmaril akciu svojho tímu, tým že vo vzdušnom súboji súpera trafil lakťom, čo neušlo pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    39
    Na opačnej strane to individuálne skúšal Víctor Rodríguez, ten bol včas zastavený vďaka dobrému obrannému zákroku Azeeza.
     
    40
    Aktívnejší však aj naďalej zostávajú domáci hráči, je vidieť, že strelený gól ich nakopol k aktívnejšej hre, do konca riadnej hracej doby prvého polčasu zostáva približne 5 minút, dočkáme sa ešte nejakej gólovej príležitosti?
     
    41
    Šancu na to domáci hráči mať budú, Verza na pravom krídle vybojoval rohový kop, tak uvidíme ako to dopadne tentoraz.
     
    42
    Sám Verza ho aj zahrával, prudkým centrom našiel hlavu Soriana, ten ale mieril tesne nad, lopta presvišťala tesne nad brvnom.
     
    43
    Almería bude mať k dispozícii ešte jeden priamy kop, Jonathas pomerne zbytočne fauloval Bifoumu a zavaril tak svojmu tímu.
     
    43
    Jonathas navyše za svoj faul vidí aj žltú kartu.
     
    44
    Elche sa tentokrát ubánilo pomerne ľahko, navyše Azeez, ktorý to skúšal po pravom krídle v súboji o loptu fauloval súpera rovno pred postranným rozhodcom.
     
    45
    Domáci hráči ešte dávajú súperovi v závere polčasu zabrať, ponad pokutové územie hostí preletelo niekoľko ďalších centrov, na posledný z nich si znova nabehol Soriano, no ten znova mieril len tesne nad.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať 1 minútu.
     
    45+1
    Na trávniku sa v závere polčasu pritvrdzuje, Pedro Mosquera fauloval prenikajúceho Wellingtona Silvu, za čo vidí aj žltú kartu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    To je z prvého polčasu všetko, momentálny stav je 1:1. Elche od 6. minúty viedlo vďaka Rodríguezovemu gólu hlavou, Almería sa dlho snažila o vyrovnanie, napokon sa to podarilo Verzovi z pokutového kopu. V samom závere Almería svojho súpera poriadne pritlačila, no gól z toho neplynul. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 23:03.
     
    Hráči po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa nám začal, počas prestávky neregistrujeme striedanie ani na jednej zo strán, obaja tréneri tak budú mať k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Tlak domáceho tímu z konca prvého polčasu zatiaľ nepokračuje, naopak do prvého útoku v druhom polčase vyštartovali hostia.
     
    48
    Individuálne sa dopredu pustil Garry Rodrigues, toho nepekne faulom zostrelil Ximo Navarro, za čo vidí domáci obranca aj žltú kartu.
     
    49
    Hostia priamy kop nevyužili, nedostali sa ani k zakončeniu, rovnako pochodili aj domáci hráči, ktorí sa snažili o založenie rýchlej kontry.
     
    50
    Aktívna hra Elche pokračuje aj naďalej, Jonathas najprv vybojoval vhadzovanie na súperovej polovici, po jeho zahratí sa ocitol pri lopte, pri postupe do šestnástky si súpera odstavil nedovolene, čo neušlo pozornosti rozhodcu.
     
    51
    Útočný faul zastavil rodiacu šancu aj na opačnej strane, na ľavom krídle to s bojovnosťou prehnal Bifouma.
     
    52
    Hra nám akosi uviazla v strednej časti ihriska, zatiaľ sledujeme pomerne opatrnú hru na obidvoch stranách.
     
    53
    Zbehnúť si za obranné rady Almeríe si chcel autor gólu hostí Víctor Rodríguez, zastavila ho zdvihnutá zástavka postranného rozhodcu signalizujúca ofsajd.
     
    54
    Sám to po krídle vyskúšal tentoraz Garry Rodrigues, pri hranici pokutového územia sa porúčal k zemi, lopta mu ušla za čiaru. Hráč si následne pýta priamy kop, ten ale nepríde.
     
    55
    Domáci hráči budú zahrávať prvý rohový kop v druhom polčase, po tom ako Edgar Méndez zakončoval k pravej tyči. Herrea len končekmi prstov vyrazil na roh. V hľadisku to len tak zahučalo.
     
    56
    Elche dalo gól! Nedáš – dostaneš. Domáci hráči nevyužili výhodu rohového kopu, naopak hostia vysunuli JONATHASA DE JESUSA, ktorý si obhodil obrancu v pokutovom území a nechytateľnou strelou vracia svoj tím do vedenia!
    JONATHAS - 1:2
     
    58
    Elche tak opäť vedie, hráči sú očividne pri chuti, naopak na domácich hráčoch je vidieť útlm, je to úplne iné mužstvo aké sme videli na konci prvého polčasu.
     
    59
    Almería aspoň nepúšťa súpera na dostrel brány, no hráči by sa mali prebudiť, pretože oni sú domáci a určite by nechceli stratiť tri body na domácej pôde.
     
    60
    Dlhočizná prihrávka na Bifoumu končí za postrannou čiarou a zrejme sa dočkáme prvého striedania v zápase.
     
    61
    Z trávniku odchádza práve Bifouma, toho na trávniku nahradí Zongo.
     
    62
    Ide o dvojité striedanie, zápas predčasne končí aj pre kapitána domácich Soriana, na ihrisko vybieha čerstvý Hemed.
     
    63
    Elche sa následne znova nasťahovalo pred bránu súpera, získalo aj rohový kop, po ktorom pred šestnástkou zostal na zemi Azeez, ktorý sa len ťažko zdvíha zo zeme.
     
    64
    Napokon to nebude tak vážne, Azeez vstal sám, nepotreboval k tomu ani prerušenie hry.
     
    64
    Garry Rodrigues posielal pred bránu prudký center, ten našiel hlavu rýchlo reagujúceho Dos Santosa, uvidíme tak ďalší roh pre Elche.
     
    65
    Domáci tím sa oslobodil, no následne sa do pokutového územia znova nasťahoval nevyspytateľný Jonathas a obrana veru mala čo robiť aby odvrátila aspoň a roh.
     
    66
    Ani táto štandardná situácia nepriniesla ovocie v podobe gólovej šance, od svojej brány bude rozohrávať Rubén.
     
    67
    Teraz to ale začne byť zaujímavé! Jonathas pri napádaní súperovej rozohrávky zahral rukou, hlavný rozhodca neváha, ukazuje mu druhú žltú kartu a tak sa autor zatiaľ rozdielového gólu predčasne porúča pod sprchy!
     
    68
    Treba však povedať, že toto bola veľmi prísna žltá karta, Jonathas určite nehral rukou úmyselne, v tomto prípade sa to určite dalo odpustiť. Na ihrisku je však pánom rozhodca a rozhodol tak ako rozhodol.
     
    69
    Almería sa tak okamžite chytá šance vyrovnať, čaká ju dvadsaťminútová presilovka o jedného hráča, uvidíme, či sa ju hráčom podarí využiť.
     
    70
    Hostia sa okamžite stiahli pred vlastnú šestnástku, určite budú nútení zmeniť taktiku a viac sa venovať obrannej činnosti.
     
    71
    Tlak Almeríe začína, z pravej strany loptu do ohňa posielal Wellington Silva, jeho prihrávka bola tečovaná a skončila v rukaviciach Herreru.
     
    72
    Po ďalšej nepresnej prihrávke dokázal Herrera loptu ukryť vo svojom náručí. S rozohrávkou sa nikam neponáhľa, takýto štýl hry môžeme očakávať až do konca stretnutia.
     
    73
    Elche strieda prvý raz v zápase, z ihriska odkráčal Coro, opačným smerom vybieha Adrián.
     
    74
    Elche prišlo prerušenie vhod, hostia dokonca zaútočili, vybojovali priamy kop, ten ale zostal nevyužitý, pretože Adrián sa v momente prihrávky nachádzal v ofsajde.
     
    75
    Wellington Silva operoval na pravom krídle, tam mu loptu odobral Lombán, ktorý loptu trošku zbrklo hneď poslal na roh.
     
    76
    Ten našťastie pre fanúšikov Elche zostal nevyužitý, hostia sa znova oslobodili a zbierajú cenné sekundy na polovici Almeríe.
     
    77
    Almería posiela na ihrisko čerstvé sily, zápas končí pre Dos Santosa, jeho miesto na trávniku zaujme Corona.
     
    78
    Obrovská šanca na vyrovnanie! Na svojich kopačkách ju mal po rohovom kope Wellington Silva, jeho strela z cca piatich metrov bola v poslednej chvíli zablokovaná obrancom hostí.
    Wellington Silva
     
    79
    A znova Wellington Silva! tentoraz si loptu potiahol po pravom krídle, odkiaľ vyslal na bránu jedovatú strelu, napokon trafil len bočnú sieť!
    Wellington Silva
     
    80
    Wellington tentoraz servíroval loptu pre Zonga, ktorý zakončoval v krkolomnej pozícii. Namiesto lopty však trafil len hlavu obrancu, ktorý sa okamžite skolil k zemi.
     
    80
    Pískal sa tak útočný faul, napokon to ale nebude tak vážne, Lombán bude schopný normálne pokračovať.
     
    81
    Prichádza druhé striedanie na strane Elche, na ihrisko vybehne Pašalić, ten vystrieda Víctora Rodrígueza.
     
    82
    Na hráčoch Almeríe je badať stupňujúca sa frustrácia, Wellington si teraz v útoku nerozumel s Coronom, lopta letí mimo, Herrea si opäť dáva s rozohrávkou načas.
     
    83
    Na domácih hráčoch je vidieť, že chcú až moc, Hemed si pred Herrerom pomohol rukami, odniesol si to Roco.
     
    84
    A znova Hemed. Ten si nanešťastie spracoval loptu chrbtom k bráne, stratil tak cennú sekundu pri otáčaní sa a jeho strela bola zblokovaná na roh.
     
    85
    Almería dala gól! Je znova vyrovnané! Na letiacu loptu si pred bránu výborne nabehol TOMER HEMED, obrana ho nedokázala dostatočne pokryť a domáci žolík hlavou vyrovnáva na 2:2.
    Tomer HEMED - 2:2
     
    86
    Almería opäť ku koncu polčasu stupňuje svoj tlak, ponad pokutové územie hostí prelietava jeden center za druhým, oslabená obrana Elche sa veru musí obracať.
     
    87
    Zatiaľ ale ešte bodové nádeje drží nad vodou, hostia hrajú obetavo, blokujú strely, zachytené centre okamžite posielajú ďaleko od svätyne Herreru.
     
    88
    Elche na trávnik pošle ešte jednu čerstvú posilu, Cristian Herrera na hracej ploche vymení Garryho Rodriguesa.
     
    89
    José Ángel zostal po jednom zo vzdušných súbojov na zemi, vyzerá byť v poriadku, zrejme ide len o taktické naťahovanie času.
     
    90
    Almería nám predviedla ešte jednu peknú kombináciu pred súperovou šestnástkou. Wellington Silva napokon centroval z pravej strany, Zongo pred bránou hlavičkoval vysoko nad.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať ešte extra tri minúty navyše.
     
    90+1
    V nadstavenom čase pokračuje tlak domáceho mužstva, do zakončenia sa ale hráči nedostávajú, Elche ich ďalšie útoky úspešne odráža.
     
    90+2
    Pokutový kop teraz chcel trošku naivne vybojovať Edgar Méndez, ten letel k zemi v súperovej šestnástky až príliš okato, za svoje vystúpenie vidí aj kartu žltej farby.
     
    90+3
    Všetci hráči Elche sú nasťahovaní pred svojou bránou, domáci tím nedokáže prestreliť hradbu tiel pred sebou, zdá sa, že sa už skóre meniť nebude.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, po nerozhodnom prvom polčase vedenie na svoju stranu strhol Jonathas, no v zápätí sa nechal zbytočne vylúčiť z čoho krátko na to pramenil vyrovnávajúci gól Hemeda. Almería sa vďaka početnej výhode púšťala do ďalších útočných akcii, no tretí gól už hráči nepridali.

    Po dnešnom zápase sa tak Almería dotiahne na siedmy Eibar, Elche sa bodovo dotiahne na Bilbao, ktoré však má ešte zápas k dobru.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám dobrú noc. (23:53:32)

    Andrej Marienka

    Góly: 37. Verza (pen.), 85. Hemed – 6. Rodríguez, 56. Jonathas

    Karty:   48. Navarro (ALM), 90+2. Méndez (ALM) – 21. Ángel (ELC), 36. Albácar (ELC), 43. Jonathas (ELC), 45+1. Mosquera (ELC)   67. Jonathas (ELC)


    UD Almería: Rubén – Dubarbier, Ángel Trujillo, Dos Santos, Ximo Navarro – Verza, Azeez – Edgar Méndez, Soriano, Bifouma – Wellington Silva
    Náhradníci: Julián – Míchel, Hemed, Quique, Corona, Zongo, Partey

    Elche CF: Manu Herrera – Edu Albácar, Roco, Lombán, Suárez – Pedro Mosquera, José Ángel – Coro, Víctor Rodríguez, Garry Rodrigues – Jonathas
    Náhradníci: Tytoń – Cisma, Adrián, Cristian Herrera, Sergio Pelegrín, Fajr, Pašalić

    Rozhodca: Carlos Del Cerro – Juan Yuste, Abraham Álvarez