Valencia – Atlético Madrid 3:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Barcelona 0:2 (kon.) | Eibar – Levante 3:3 (kon.)
Almería – Elche 2:2 (kon.) | Malaga – Granada 2:1 (kon.)
koniec
SD Eibar
3:3 (0:2)
Levante UD
Sobota 04.10.2014, 20:00 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Cez víkend pokračuje španielska La Liga siedmym kolom, z ktorého sa v piatok odohrá pätica zápasov. V tomto online prenose sa pozrieme na jeden z nich, v ktorom nováčik súťaže Eibar pred vlastnými priaznivcami privíta Levante UD.

    Nováčik medzi španielskou ligovou elitou Eibar prežíva úspešný vstup do aktuálnej ligovej sezóny. Domácim patrí zatiaľ celkom pekné ôsme miesto v ligovej tabuľke s totožným ziskom bodov. Futbalisti SD Eibaru však nesmú zaspať na vavrínoch, pretože stred tabuľky je v Španielsku poriadne vyrovnaný a od siedmeho až po devätnáste miesto sú tímy natlačené v rozdiele štyroch bodov.

    Práve na spomínanej devätnástej pozícii sa nachádza so ziskom štyroch bodov v šiestich zápasoch Levante, ktoré má hrôzostrašne vyzerajúce skóre 1:11, no aj jediný strelený gól v úvode nového ročníka hosťom stačil na víťazstvo, ktoré dosiahli počas minulého víkendu v piatom kole.

    Oba tímy sa vo vzájomnej konfrontácii naposledy streli v ročníku 2008/09 ešte v druhej najvyššej súťaži. Duely lepšie dopadli pre Levante, ktoré dokázalo na domácej pôde vyhrať a v Eibare získalo bod za remízu.

     
    Úvodné zostavy:

    SD Eibar: Irureta – Bóveda, Albentosa, Abraham, Navas – Errasti, D. García – Saúl, Arruabarrena, Lara – Á. Rodríguez.
    Náhradníci: Jaime Jiménez – Lillo, Capa Rodríguez, D. Boateng, Piovaccari, D. Nieto, Lekić.

    Levante UD: Mariño – Toňo, Rodas, Vyntra, P. López – Rubén García, Morales, Diop, Camarasa Camarasa Ferrando – Barral, V. Casadesús.
    Náhradníci: J. Fernández – El Adoua, El Zhar, Xumetra, Pérez, Ivanschitz, Sissoko.

    Rozhodca: Undiano – Cabañero, Zancada.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Levante dalo gól! Tak, to je v podaní Levante úvod ako hrom! Už v druhej minúte sa k lopte dostal JOSÉ LUIS MORALES, ktorý spoza pokutového územia prekonal brankára Iruretu presnou technickou strelou, ktorá zapadla k ľavej tyči.
    José Luis Morales - 0:1
     
    5
    Prvý rohový kop zápasu rozohrávali hostia, no domáca defenzíva s jeho odvracaním nemala výraznejšie starosti.
     
    8
    Po divokom vstupe do zápasu, sa teraz situácia viac ukľudnila. O niečo aktívnejšie je predsa len Levante, ktoré by malo mať aj napriek katastrofálnemu tabuľkovému postaveniu oproti domácim kvalitnejší káder.
     
    9
    Na ľavom krídle si vytvoril priestor na center Lara, ktorý poslal loptu do pokutového územia, no defenzíve Levante sa podarilo loptu upratať do autu.
     
    11
    Victor Casadesu sa na útočnej polovici až príliš vehementne snažil dostať k lopte, čo rozhodca posúdil ako faul. Pri lopte tak budú futbalisti Eibaru.
     
    16
    Ospravedlnte prosím menšie technické problémy, pre ktoré som neopisoval dianie počas posledných piatich minút. Už by však všetko malo byť v poriadku.
     
    17
    Lara pekne ukontroloval loptu a posunul ju na ľavé krídlo rozbehnutému Abrahamovi, ktorý dokázal z plného behu odcentrovať do pokutového územia, no nenašiel nikoho v modro-červenej kombinácii.
     
    18
    Bovedov center z pravej strany prepadol cez celé pokutové územie až na zadnú tyč ku aktívnemu Larrovi, ktorému lopta v nevhodný moment skončila a pohotová strela domáceho krídelníka tak vystrašil akurát divákov na tribúne za bránou Mariňa.
     
    19
    Práve Mariňo má teraz loptu vo svojej moci a pravdepodobne dlhým výkopom bude zakladať útočnú akciu svojho tímu.
     
    20
    Abraham po vzdušnom súboji veľmi škaredo dopadol na rameno. Ľavý obranca Eibaru je už v opatere lekárskeho tímu.
     
    21
    Opäť sa pokračuje v hre. Diop získal loptu v strede poľa a okamžitým nákopom hľadal svojich spoluhráčov na hrote útoku, no našiel len domácich stopérov.
     
    22
    Domáci boli blízko vyrovnania! Saul Berjon si všimol, že brankár Levante Mariňo je príliš von zo svojej svätyne, a tak sa ho snažil krásnym spôsobom prelobovať. Lopta padala do hosťujúcej svätyne, no Mariňo ju krásnou robinzonádou dokázal vytesniť na rohový kop!
     
    24
    Diop sa síce rozčuľuje, no v súboji si pomáhal rukami. Čoraz lepšie smerom dopredu hrajúci Eibar bude zahrávať priamy kop z ľavej strany.
     
    25
    Po centri Laru, ktorý sa krútil smerom k bráne, to v šestnástke Levante opäť poriadne horelo a domáci mali na dosah vyrovnanie. Chrbtom k bráne hlavičkoval Albentosa, po ktorého zakončení lopta poskakovala na čiare, no defenzíva Levante ju včas dokázala upratať do bezpečia.
     
    26
    Abraham si hodil loptu okolo Pedra Lopéza, ktorému už neostávalo nič iné, ako ho poslať k zemi za cenu nedovoleného zákroku.
     
    27
    Domáci zahrávali po faule priamy kop z podobnej pozície ako pred dvomi minútami, no tentoraz to nebolo až tak nebezpečné. V pokutovom území Eibaru kraľoval brankár Mariňo.
     
    28
    Po dlhšom časovom úseku sa v ofenzíve pripomenulo aj Levante. Diop zahrával rohový kop z pravej strany, no lopta skončila len v rukaviciach Iruretu, ktorý ju poľahky stiahol zo vzduchu.
     
    29
    Levante, ktoré bolo v posledných minútach pod silnejúcim tlakom svojho súpera, sa snaží upokojiť situáciu kombináciou v okolí stredového kruhu.
     
    30
    Albentosa prišiel do súboja neskoro a Barrala zo zadu tvrdo fauloval. Zatiaľ z toho domáci stopér vyšiel len s napomenutím.
     
    31
    Domácim príliš nevyšla rozohrávka autového vhadzovania na ľavej strane. Abraham mal, čo robiť, aby ešte loptu udržal na kopačkách Eibaru.
     
    32
    Pred Larom si ustrážil situáciu Toňo, ktorý nechal loptu opustiť hraciu plochu, avšak po autovom vhadzovaní sa jej opäť zmocnili hráči Levante UD.
     
    33
    Futbalisti Eibaru predviedli doposiaľ najkrajšiu kombináciu v doterajšom priebehu prvého polčasu a chýbalo naozaj málo, aby ju dotiahli do dokonalosti. Garcia peknou prihrávkou do strany uvoľnil na pravom krídleSaúla, ktorý loptu posunul do šestnástky nabehnutému Bovedovi. Ten sa ju ešte snažil predĺžiť na Arrabuarrena, ktorý by bol v stopercentnej príležitosti, no pravému obrancovi Eibaru sa loptu nepodarilo prepasírovať ku zakončovateľovi domáceho tímu a bude z toho len roh!
     
    35
    Casadesus si predkopol loptu do behu cez Garciu, ktorý si bol vedomý, že by v rýchlostnom súboji ťahal za kratší koniec, a tak radšej zvolil taktický faul na poliacej čiare.
     
    36
    Levante je v prvom dejstve síce smerom dopredu menej aktívne, no už mohlo viesť o dva presné zásahy. Do obrovitánskej dvoj-šance sa dostal Barral, no najprv v nej len nechal vyniknúť Iruretu a následne z dorážky nemieril presne.
     
    38
    Diop v strede poľa príliš dlho váhal, domáci mu vzali loptu a podnikli rýchly ofenzívny výpad po ľavom krídle. Lara si prehodil loptu na pravačku a snažil sa ju nacentrovať do šestnástky, no defenzíva Levante bola pozorná.
     
    41
    Casadesus vybojoval na pravom krídle cez Abrahama pre Levante aspoň rohový kop, s ktorým si však defenzíva Eibaru poľahky poradila.
     
    42
    Center z pravého krídla si našiel v pokutovom území Rodrigueza, ktorý však bol s loptou otočený chrbtom k bráne a navyše nemal veľa priestoru na manévrovanie. O loptu tak prišiel, no domáci pokračujú v útočení.
     
    44
    Levante dalo gól! Priznám sa, že domácich je mi trochu ľúto, pretože si nezaslúžili za predvedenú hru prehrávať do polčasu 0:2, no bohužiaľ, futbal je taký. Eibar bol v útoku, no katastrofálnou prihrávkou jedného z jeho hráčov vysunul hostí do rýchlej kontry, ktorú potiahol Barral. Ten si zasekol protihráča a peknou prienikovou prihrávkou vysunul do pokutového územia rozbehnutého Moralesa, ktorý mohol pridať svoj druhý gól v zápase, no jeho pokus ľavačkou ešte stihli brániaci hráči zblokovať, avšak len ku VICTOROVI CAMARASOVI, ktorý mal v strede pokutového územia dostatok času i priestoru a poľahky prekonal Iruretu!
    Victor CAMARASA - 0:2
     
    45
    Nad rámec prvého polčasu sa nadstavuje obligátna jedna minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vedie Levante na pôde nováčika z Eibaru 2:0. Aktívnejší smerom do ofenzívy síce boli domáci, no hostia si vypracovali viacej čistých šancí a dve z nich dokázali v úvode a závere prvej časti hry premeniť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Abraham, prichádza Castellano.
     
    46
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Rodriguez, prichádza Piovaccari.
     
    47
    SD Eibar dáva gól! Domáci sa pravdepodobne nechali inšpirovať vstupom Levante do prvého polčasu a okamžite po polčase sa Eibaru podarilo znížiť svoje manko. Gól padol po práci Laru, vlastenec si strelil PEDRO LOPEZ.
    Pedro LOPÉZ - 1:2
     
    49
    Casadesus dostáva prvú žltú kartu zápasu.
     
    50
    Javi Lara je dnes jednoznačne najlepším hráčom svojho tímu. Teraz sa mohol postarať o vyrovnanie, no nedokázal skrotiť neposlušne poskakujúc loptu.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Bóveda (SD Eibar).
     
    54
    Berjon dostal prihrávku na pravé krídlo, naznačil, že bude centrovať, no loptu posunul výborne nabehnutému Castellanovi, ktorý sa mohol ukázať ako správny žolík, no z ostrého uhla neprestrelil tvrdou delovkou Mariňa.
     
    55
    Vyntra dostal do hlavy poriadne tvrdú ranu. Grécky stopér s českými koreňmi musí byť ošetrený za postrannou čiarou, je totiž poriadne otrasený.
     
    57
    Opäť sa pokračuje v hre. Hostia v rámci fair-play odovzdali loptu na domáce kopačky.
     
    58
    Ďalšiu domácu akciu zastavil ofsajdový verdikt. Eibar je v úvodnej štvrťhodine druhého polčasu aktívnejším tímom, Levante sa sústredí predovšetkým na defenzívnu činnosť.
     
    60
    Prenesenie hry na ľavú stranu v podaní hosťujúceho tímu si bez najmenších problémov postrážil Boveda, ktorý sa okamžite snaží otočiť ťažisko hry na polovicu Levante.
     
    61
    Stopér Navas sa snažil posunúť loptu po svojej ľavej ruke, no rozohrávku totálne zbabral a do brejku sa po pravom krídle rozbehol Rubén Garcia, ktorý preukázal svoju obrovskú rýchlosť a dostal sa až do pokutového územia, kde zakončil, no jeho strela bola zrazená na rohový kop!
     
    63
    Camarasa Ferrando sa zvíjal na trávniku a čakalo sa, že jeho spoluhráči prerušia hru, no oni pokračovali v kombinácii, strelec druhého gólu Levante sa postavil a zapojil do hry, no okamžite bol opäť zostrelený Castellanom, ktorý okamžite vyfasoval žlté napomenutie.
     
    65
    Domáci sa pri svojej enormnej snahe dostať sa k lopte v pokutovom území dopustili útočného faulu, po ktorom bude od svojej svätyne odkopávať Mariňo.
     
    67
    Domácemu záložníkovi Garciovi odskočila lopta ku Rubenovi Garciovi hrajúcemu za Levante, ktorý sa opäť chcel presadiť svojou rýchlosťou, no jeho menovec ho stiahol na zem.
     
    69
    Boveda bol pri snahe podporiť útok na ľavom krídle zostrelený jedným z protihráčov. Eibar tak má k dispozícii priamy kop – akýsi skrátený roh.
     
    70
    SD Eibar dáva gól! Celo-zápasová ofenzívna snaha Eibaru bola dvadsať minút pred koncom duelu po zásluhe odmenená vyrovnávajúcim gólom, a to nie hocijakým, ale exkluzívnou strelou, ktorá môže pokojne kandidovať na jeden z najkrajších gólov doterajšieho priebehu Primera Division! Domáci predviedli pri priamom kope nacvičený signál, Lara poslal loptu na hranicu pokutového územia BEJRONOVI, ktorý sa do nej oprel z voleja a trafil to priam učebnicovo do ľavého horného rohu Mariňovej svätyne, ktorý bol v tomto prípade posadený len do role štatistu!
    BERJON - 2:2
     
    72
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Lopéz, prichádza El Adoua.
     
    75
    Mikel Arruabarrena vybojoval loptu a chcel s ňou rýchlo postupovať dopredu, no podľa hlavného arbitra sa k nej dostal za pomoci nedovoleného zákroku!
     
    76
    Federico Piovaccari sa mohol stať hrdinom Eibaru. Striedajúci Talian rozvlnil sieť, no radosť domácich z dokonalého otočenia zápasu trvala len chvíľku a ofsajdovám verdiktom ju prekazili rozhodcovia.
     
    78
    Domáci dnes po troj-bodovom zápise túžia omnoho viac než ich súper z Levante. Podarí sa Eibaru svoj tlak napokon korunovať aj tretím gólom?
     
    79
    Levante dalo gól! Tretieho gólu sme sa dočkali, no nepadol do brány Levante. Hostia boli, čo sa týka ofenzívy, v druhom polčase absolútne bezzubí, no aj tak sú veľmi blízko trom bodom. VICTOR CACADESUS dostal po peknej narážačke loptu na hranici šestnástky, v súboji jeden proti jednému si ju prehodil na ľavačku, ktorou guľatý nezmysel krásne upratal do pravého horného rohu svätyne Eibaru. Irureta sa vzduchom preletel márne.
    Victor CACADESUS - 2:3
     
    79
    Domáci následne vyleteli za hlavným arbitrom ako osi a vyčítali mu, že neodpískal faul, ktorý podľa nich predchádzal tretiemu gólu Levante. Najvýraznejšie protestoval Arruabarrena. ktorý bol ocenený žltou kartou.

     
    81
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Arruabarrena, prichádza Lekič.
     
    82
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Barral, prichádza Xumetra.
     
    84
    Na trávniku sa s blížiacim koncom zápase poriadne priostruje. Domáci sú pochopiteľne poriadne nahnevaní a dávajú to aj na trávniku najavo.
     
    86
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Morales, prichádza Sissoko.
     
    88
    Sissoko na útočnej polovici našetril cenné sekundičky, no pri postrannej čiare potom loptu zbytočne stratil a prakticky zadarmo ju odovzdal Eibaru.
     
    89
    Domáci získali priamy kop vo veľmi nebezpečnej pozícii. Mariňo sa musí mať na pozore. Eibar má k dispozícii možno jednu z posledných príležitostí na vyrovnanie.
     
    90
    Zodpovednosť exekútora na seba vzal Javi Lara, ktorý krásnou technickou strelou obstrelil múr, lopta sa točila k pravej žrdi Mariňovej svätyne, no napokon skončila tesne mimo. Veľa naozaj nechýbalo.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty. Prvá z nich práve končí, domáci teda majú na vyrovnanie ešte tri.
     
    90+4
    SD Eibar dáva gól! Domácim sa napokon predsa len podarilo ich zúfalý tlak pretaviť do vyrovnávajúceho gólu! Eibar si dnes minimálne bod za predvedený výkon dozaista zaslúžil! Zdalo sa, že z dlhým nákopom zo zadných radov si defenzíva Levante poradí, no do lopty pred hranicou pokutového územia vletel stopér Albentosa, ktorý ju pretlačil na FEDERICA PIOVACCARIHO. Striedajúci hráč domácich sa napokon predsa len ukázal ako skvelý žolík a krásnou strelou z otočky prekonal Mariňa!
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    Federico PIOVACCARI - 3:3
     
    Myslím, že každý, kto dnes sledoval toto stretnutie, my dá za pravdu, že sme sledovali jedno úžasné futbalové predstavenie, ktoré bolo dokonalou reklamou na futbal. Videli sme šesť gólom, množstvo zvratov a nechýbali ani emócie. Duel mal jednoducho všetko, čo majú ľudia na futbale radi. Verím, že ste si s nami tento zápas dokonale užili. Ďakujem vám za pozornosť, prajem dobrú noc a verím, že nám zachováte svoju priazeň. (21:53:58)

    Michal Bakoš

    Góly: 47. Pedro Lopéz, 70. Berjon, 90+4. Piovaccari – 2. José Luis Morales, 44. Victor Camarasa, 79. Victor Cacadesus

    Karty:   52. Bóveda (EIB), 63. Castellano (EIB), 79. Arruabarrena (EIB) – 49. Casadesus (LVN)


    SD Eibar: Irureta – Bóveda, Albentosa, Abraham, Navas – Errasti, D. García – Saúl, Arruabarrena, Lara – Á. Rodríguez.
    Náhradníci: Jaime Jiménez – Lillo, Capa Rodríguez, D. Boateng, Piovaccari, D. Nieto, Lekić.

    Levante UD: Mariño – Toňo, Rodas, Vyntra, P. López – Rubén García, Morales, Diop, Camarasa Camarasa Ferrando – Barral, V. Casadesús.
    Náhradníci: J. Fernández – El Adoua, El Zhar, Xumetra, Pérez, Ivanschitz, Sissoko.

    Rozhodca: Undiano – Cabañero, Zancada