Hull City – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Leicester – Burnley 2:2 (kon.) | Liverpool – West Bromwich 2:1 (kon.)
Sunderland – Stoke City 3:1 (kon.) | Swansea – Newcastle 2:2 (kon.) | Aston Villa – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
0:2 (0:0)
Manchester City
Sobota 04.10.2014, 18:30 • Villa Park (Birmingham) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    Agüero (MILNER) - 0:2
     
    88
    Manchester City dal gól!
    A je hotovo! Úradujúci šampión zasadil i smrtiacu ranu do väzov vyšťavených Clarets a je po zápase. Na pravej strane zakladal akciu James Milner, ktorý hrá v ostatných týždňoch vo vynikajúcej forme. Prízemnou prihrávkou pred šestnástku našiel JAVIERA AGUERRA, ktorý sa krátkou kľučkou dostal na os ihriska, odkiaľ nechytateľne vypálil k ľavej žrdi. Brad Guzan sa preletel vzduchom márne, City dnes pozbiera všetky tri body.
     
    84
    Krátko po strelenom góle tu máme striedanie na strane hostí, kedy Jesús Navas na hracej ploche nahradí aktívneho Davida Silvu.
    Y. Touré (Fernando) - 0:1
     
    82
    Manchester City dal gól!
    Citizens z obrovského náporu predsa len vyťažili úvodný gól v sieti Brada Guzana a pri momentálnej vyčerpanosti Clarets je zrejme hotovo. Frank Lampard sa z desiatich metrov prednedávnom ešte nepresadil, keď napálil loptu do brankára Villy, no YAYA TOURÉ si počínal ďaleko suverénnejšie. Po rýchlej výmene lopty sa k nej dostal na šestnástkovom oblúku, odkiaľ vystrelil placírkou nechytateľne k pravej žrdi. Lopta končí po odraze od tyče v sieti, Guzan tentokrát nemal nárok.
     
    74
    Citizens znovu začínajú variť svojho súpera. Po nebezpečných pokusoch Aguerra so Silvom sa skóre ešte nemenilo a nezmenil ho ani urastený stopér Mangala. Ten si výborne naskočil na rohový kop, ktorý z ľavej strany rozohrával James Milner. Mangala sa presadil v strede šestnástky, kde prehlavičkoval Senderosa, no loptu upratal len do stredu bránky, kde pohotovo stačil zakročiť americký gólman v bránke Villans.
     
    71
    Paul Lambert pripravil hneď dvojstriedanie, keď na trávnik poslal Bacunu a Grealisha. Miesta im prenechali krajní záložníci Richardson a N´Zogbia.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom sa pod dlhšom čase obliehania podarilo Citizens vykombinovať pasívnu defenzívu Clarets. Yaya Touré úplne osamotený a v pokoji spred šestnástky vysúval do šance Jamesa Milnera. Toho si nedokázal ubrániť Ally Cissokho, ktorý pustil anglického reprezentanta do vápna. Z jeho pravej strany po zemi prihrával na Davida Silvu, ktorý v sklze zakončoval tesne mimo pravej žrde. Guzan sa len obezral, no i túto príležitosť prežil bez ujmy.
     
    65
    Manuel Pellegriny po druhýkrát strieda, keď prekvapivo sťahuje Džeka a ešte viacej prekvapujúco na jeho miesto posiela defenzívneho Fernanda.
     
    61
    Vo Villa Parku sa teraz šíri rachot, akoby Clarets dali gól. Po dlhých mesiacoch sa na trávnik totiž vracia Christian Benteke! Obrovitý belgický bombardér sa v závere určite postará o rozruch. Veľa zdaru Chris!
     
    56
    Na trávniku vítame prvého náhradníka, ktorým nie je nik iný, než Frank Lampard. Anglického veterána vidíme na hracej ploche veľmi radi, no nie už na úkor zraneného Fernandinha.
     
    47
    Neuveriteľné, akým spôsobom sme odštartovali druhé dejstvo. V jeho úvode tu bola šikovná akcia Citizens, kedy James Milner po individuálnej akcii po pravej strane prihrával na hrot, kde sa najlepšie orientoval Sergio Aguero. Ten pomedzi obrancov zabehol do šance, v ktorej však zo šestnástky orazítkoval iba pravú ľavú žrď Guzanovej svätyne. Na druhej strane po Weimannovej prihrávke v nájazde na Harta nevyzrel Richardson, aby na druhej strane vyprášil Guzanove rukavice David Silva. Pokračujeme vo famóznom tempe. Zatiaľ ale stále bez gólov.
     
    45
    Obrovský tlak Citizens ešte stále nevrcholí v úvodný gól v sieti Brada Guzana, ktorý sa nestihne obracať. Najskôr ho z pravej strany na bližšej žrdi prekvapil James Milner, ktorý trafil len bočnú sieť. Rovnako z následného rohu zakončoval i Sergio Aguerro a následnú hlavičku Edina Džeka vykopol z bránkovej čiary Nathan Baker. Aston Villa sa v závere úvodného dejstva varí v hrnci Manuela Pellegriniho, ktorý však svoj chutný futbalový pokrm stále nedokážu dochutiť gólový korením.
     
    37
    Manchester City dokázal prekvapivo zahroziť priamou strelou i z tejto vzdialenosti. Loptu si opäť postavila ústredná postava doterajšieho priebehu Aleksandar Kolarov, ktorý zakončoval z asi 25 metrov. Srb šikovne pálil okolo múru k ľavej žrdi. Lopta ešte nepríjemne skočila, no hlavným problémom bol neskorý presun Brada Guzana, ktorý zaspal na bránkovej čiare. Američan sa napokon pri ľavej žrdi objavil, ale či by dokázal pri Srbovej strele zakončiť, je ťažké určiť. Kolarov každopádne pálil tesne mimo.
     
    34
    Po šikovne rozohratom rohovom kope prišlo k ďalšiemu výraznému ohrozenia dvoch núl, ktoré i desať minút pred koncom úvodného polčasu svietia na ukazovateli skóre. David Silva na ľavej strane v spoločnosti Kolarova rozohral od rohovej zástavky veľmi rýchlo, čím zaskočili nerozostavenú obranu Clarets. Tá sa síce na prvýkrát ešte dokázala ubrániť, no následne vrátená lopta prepadla až k Edinovi Džekovi, ktorý z bezprostrednej blízkosti pálil halfvolejom len nad bránku. Guzan si poriadne odfúkol.
     
    29
    Obrovská príležitosť Citizens na otvárací gól, ktorý však zatiaľ ešte neprichádza. Aleksandar Kolarov ukázal na ľavej strane svoje zlato, ktoré nosí v ľavej kopačke a favorit už mohol vyhrávať. Srbský ľavý obranca dostal pri postrannej čiare dostatok priestoru na center, ktorý smeroval na hranicu malého vápna. Tam sa cez nedôrazného Senderosa trestuhodne dostal k zakončeniu Aguero, ktorý však hlavou len o centimetre minul ľavú žrď Guzanovej svätyne. Americký gólman by s určitosťou nedokázal reagovať. Clarets držia bezgólový stav.
     
    25
    Fernandinho teraz podcenil súboj na polovici ihriska, do ktorého išiel veľmi ľahkovážne a Manchester City sa ľahko mohol dostať do straty! Ešte z vlastnej polky sa do poliaceho kruhu rozbehol s loptou Charles N´Zogbia, ktorý až pred šestnástku Citizens postupoval úplne sám. Obrana hostí sa sťahovala s krídelníkmi po oboch stranách, čo Francúz využil na nikým nebránenú strelu zo šestnástky. Tá sa ale na jeho smolu napokon vykrútila mimo ľavej žrde Harta, ktorý sa vzduchom preletel márne.
     
    24
    Prvým potrestaným hráčom sa stáva hosťujúci Aleksandar Kolarov, ktorý na poliacej čiare nedovolene zastavil rozbehnutého Huttona.
     
    10
    Manchester City ale po prespatej desaťminútovke mohol ísť do vedenia a bledomodrých od toho skutočne delili len centimetre! James Milner započal na pravej strane rýchlu akciu, na ktorej konci pred šestnástkou prihrával na Sergia Aguera. Ten už šteloval pozíciu na strelu, no namiesto toho prihrával ešte lepšie postavenému Aleksandrovi Kolarovovi. Ten si prevzal loptu na silnejšiu pravú, kotrou z okraja šestnástky napálil loptu do pravej žrde Guzanovej svätyne! Americký gólman by sa naťahoval márne, pokračujeme bez gólov.

    Erik Farkaš

    Góly: 82. Y. Touré (Fernando), 88. Aguerro (Milner)

    Karty:   24. Kolarov (MC)


    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Senderos, Baker, A. Cissokho – N´Zogbia, Delph, A. Westwood, Cleverley, Richardson – Weimann
    Náhradníci: Given – C. Clark, L. Bacuna, Grealish, D. Bent, Benteke, C. Sánchez
    Manažér: Paul Lambert (SCO)

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), E. Mangala, Kolarov – Milner, Fernandinho, Y. Touré, D. Silva – Džeko, Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, J. Navas, Lampard, Demichelis, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Chris Foy – H. Lennard, R. West – C. Pawson