Hull City – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Leicester – Burnley 2:2 (kon.) | Liverpool – West Bromwich 2:1 (kon.)
Sunderland – Stoke City 3:1 (kon.) | Swansea – Newcastle 2:2 (kon.) | Aston Villa – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
0:2 (0:0)
Manchester City
Sobota 04.10.2014, 18:30 • Villa Park (Birmingham) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vitajte vo Villa Parku, kde ukončíme sobotný program siedmeho kola anglickej Premier League.

    Do Birminghamu v rámci neho zavíta úradujúci majster Manchester City. Bledomodrí napriek okulahodiacej hre nezbierajú body až tak často, ako by si manažér Manuel Pellegriny a predovšetkým fanúšikovia predstavovali.
    Po senzačnom rozjazde do ligovej sezóny ale postupne začína strácať body i Asto Villa. Clarets v ostatných týždňoch dochádza dych a to ich dnes čaká aktuálny šampión. Prerušia mini-sériu bez bodu?

    Tabuľkové postavenie:

    6. Aston Villa: 3 – 1 – 2; skóre 4:7; body 10
    3. Man. City: 3 – 2 – 1; skóre 11:4; body 11

    Forma:

    Aston Villa: P – P – V – V – P – R
    Man. City: R – V – V – R – P – R

    Southampton, Swansea a práve Aston Villa sú zatiaľ najmilšími prekvapeniami skorého úvodu do ligovej sezóny 2014/15. Dvom z nich už ale postupne dochádza dych. Okrem waleského zástupcu sa to týka práve Clarets. Zverenci Paula Lamberta vstúpili do sezóny priam rozprávkovo. V úvodných štyroch dueloch totiž stratili len dva body (Newcastle United 0:0). Inak ale dokázali vyplieniť Britannia Stadium (Stoke City 1:0) či Anfield (Liverpool taktiež tesná výhra 1:0).
    Potom ale prišla nezvládnutá štvorminútovka v zápase s Arsenalom, v ktorej vínovo-modrí inkasovali hneď trikrát. Vo zvyšku stretnutia sa už Villans nespamätali a rovnakým výsledkom naposledy padli i na Stamford Bridge. Chelsea v tréningovom tempe vyhrala rovnakým výsledkom. Villa je absolútnym unikátom ligy, keď i po šiestom kole platí, že získala viacej bodov, než vyprodukovala striel na bránku (desať, respektíve deväť). Menej gólov ale od nich zaznamenalo iba žalostné Burnley (štyri, respektíve jeden).

    To Citizens už kontá súperov zaťažili trojnásobkom gólového súčtu Clarets, no márna sláva, stále majú len o jeden bod viacej, než birminghamský celok. Inkasovali dokonca rovnako. Bledomodrých azda najväčšmi mrzí zbytočná domáca strata so Stoke City (0:1) či nezvládnutý záver na Emirates Stadium (Arsenal 2:2). V týždni si zverenci Manuela Pellegriniho neporadili s rímskymi Vlkmi, proti ktorým hrali nerozhodne. O deľbe bodov rozhodovali Sergio Aguerro a všetkými masťami mazaný veterán Francesco Totti.
    Dnes ale City cestuje na pôdu súpera, kde sa mu paradoxne darí o niečo viacej. Na ihriskách súperov Citizens z ostatných pätnástich duelov prehrali len jediný (V: 11; R: 4). V posledných šiestich stretnutiach navyše vždy skórovali aspoň dvakrát. Dnes by sa im natiahnutie tejto série a z toho plynúci bodový zisk nesmierne hodil do tabuľky. Chelsea má totiž na čele už päťbodový náskok.

    Vzájomné zápasy:

    07.05.2014; Man. City – Aston Villa 4:0
    (2x Džeko, Jovetič, Y. Touré)

    28.09.2013; Aston Villa – Man. City 3:2
    (El Ahmadi, Bacuna, Weimann – Y. Touré, Džeko)

    04.03.2013; Aston Villa – Man. City 0:1
    (Tévez)

    17.11.2012; Man. City – Aston Villa 5:0
    (2x Aguero, 2x Tévez, D. Silva)

    25.09.2012; Man. City – Aston Villa 2:4 (COC)
    (Balotelli, Kolarov – 2x Agbonlahor, Barry (VG), N´Zogbia)

    12.02.2012; Aston Villa – Man. City 0:1
    (Lescott)

    Aston Villa je vôbec najpríjemnejším súperom pre Manchester City, ktorý ju dokázal zdolať už v devätnástich prípadoch.
    Na druhej strane, naposledy sa vo Villa Parku tešili domáci, ktorým na triumf 3:2 stačilo i 33 percentné držanie lopty.

    Absencie:

    Najväčšou a najúžasnejšou novinkou v tábore domácich je návrat urasteného belgického kanoniera Christiana Bentekeho, ktorý by dnes mal usadnúť aspoň na lavičku náhradníkov.
    Jeho hrotový náhradník Libor Kozák zostáva po operácii zlomenej nohy i naďalej mimo. Clarets nepomôže ani ich kapitán Ron Vlaar.

    Na druhej strane sa späť do služby vracia defenzívny stredopoliar Fernando i dlhodobý maród Matija Nastasič.
    Pellegrinimu tak nebude k dispozícii jedine Samir Nasri. Francúzsky technik by sa mal vrátiť približne o dva týždne.

    Môj tip: 0:2
     
    Úvodné zostavy:

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Senderos, Baker, A. Cissokho – N´Zogbia, Delph, A. Westwood, Cleverley, Richardson – Weimann
    Náhradníci: Given – C. Clark, L. Bacuna, Grealish, D. Bent, Benteke, C. Sánchez
    Manažér: Paul Lambert (SCO)

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), E. Mangala, Kolarov – Milner, Fernandinho, Y. Touré, D. Silva – Džeko, Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, J. Navas, Lampard, Demichelis, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Chris Foy – H. Lennard, R. West – C. Pawson.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie vo Villa Parku pred malým okamžikom začalo. Hostia nastupujú v tmavomodrých dresoch. Villa v tradičnej kombinácii zľava-doprava.
     
    2
    Dôležitou správou, ktorú musím na úvod uviesť, je zmena na hrote domácich. Namiesto kapitána Agbonlahora totiž nastupuje Weimann.
     
    3
    Populárny Gabby sa zrejme zranil na predzápasovej rozcvičke. Stav Christiana Bentekeho zrejme ešte na základnú zostavu nepostačuje.
     
    4
    Zaujímavý výpad po ľavej strane teraz podnikli domáci, konkrétne Ally Cissokho, ktorého center zastavil Milner.
     
    5
    Na druhej strane tento anglický krídelník nebezpečne centroval pred Guzana, pred ktorým akrobaticky hasil Clark.
     
    6
    Zatiaľ ale sledujeme skorej opatrný úvod zápasu. Domáci zaktívňujú svoj pressing predovšetkým pri rozohrávke neistého Mangalu.
     
    7
    Tomu sa predovšetkým v zápase proti Hullu príliš nedarilo. Dnes tu je ale nový zápas a nová výzva pre bývalého kapitána portských Drakov.
     
    8
    City i naďalej kontroluje loptu, no deje sa tak príliš ďaleko od bránky Brada Guzana. Teraz dokonca rozohráva až gólman Hart.
     
    9
    Nezmenila to ani Zabaletova hĺbková prihrávka na hrot, kde si loptu nedokázal spracovať Sergio Aguerro. Hrať budú Clarets.
     
    10
    Manchester City ale po prespatej desaťminútovke mohol ísť do vedenia a bledomodrých od toho skutočne delili len centimetre! James Milner započal na pravej strane rýchlu akciu, na ktorej konci pred šestnástkou prihrával na Sergia Aguera. Ten už šteloval pozíciu na strelu, no namiesto toho prihrával ešte lepšie postavenému Aleksandrovi Kolarovovi. Ten si prevzal loptu na silnejšiu pravú, kotrou z okraja šestnástky napálil loptu do pravej žrde Guzanovej svätyne! Americký gólman by sa naťahoval márne, pokračujeme bez gólov.
     
    12
    Keby sa Kolarov dostal k lopte o niečo skorej, zrejme by to vyzeralo úplne inak. Na Aguera sa teraz možno bude hnevať.
     
    13
    Aston Villa v ostatných dvoch dueloch prehrala zhodne 0:3. Naposledy prehrala trikrát v rade bez streleného gólu v decembri 2012, kedy jej Chelsea, Tottenham a Wigan nasúkali dokopy 15 gólov.
     
    14
    Sergio Aguero opäť preváhal ideálny okamžik na prihrávku pod seba. Tú adresoval Kolarovovi neskoro, Srb centroval nepresne.
     
    15
    Po štvrťhodine hry tak hráme za neustáleho, ale nie úplne výrazného tlaku City, ktorý rezultoval v jednu sľubnú príležitosť pre Kolarova.
     
    16
    Ofenzívni hráči Citizens sa stále nie a nie zosúladiť. Tentokrát si Yaya Touré nepotykal s Aguerom, ktorému adresoval loptu na päty.
     
    17
    Citizens ale majú evidentnú prevahu, avšak proti zahustenej obrane Clarets im chýba väčšia pohoda a ľahkosť.
     
    18
    Villans sa zatiaľ dostávajú len k ojedinelým brejkom, ktoré ale zväčša nemajú dlhého trvania, ako tomu bolo i teraz v Delphovom prípade.
     
    19
    Aspoň čiastočný priestor na nadýchnutie teraz vybojoval Cissokho, ktorý vyviezol loptu na súperovu polovicu, no tam ju stratil.
     
    20
    Nathan Baker teraz odviedol spoľahlivú defenzívnu prácu, keď dokázal ustrážiť Edina Džeka. Bosniak naskakoval na Silvov center márne.
     
    21
    Andreas Weimann sa výborne pohyboval na ofsajdovej línii, no presný center od N´Zogbiu osamotený do siete neupratal.
     
    22
    Rakúsky útočník sa vyhol postaveniu mimo hry, no namiesto koncovky loptu iba sklepával, čím Harta zaskočiť rozhodne nemohol.
     
    23
    Rušno sme ale mali i na druhej strane, kde sa s loptou rozbehol Sergio Aguerro, no Brad Guzan bol pri lopte skorej.
     
    24
    Prvým potrestaným hráčom sa stáva hosťujúci Aleksandar Kolarov, ktorý na poliacej čiare nedovolene zastavil rozbehnutého Huttona.
     
    25
    Fernandinho teraz podcenil súboj na polovici ihriska, do ktorého išiel veľmi ľahkovážne a Manchester City sa ľahko mohol dostať do straty! Ešte z vlastnej polky sa do poliaceho kruhu rozbehol s loptou Charles N´Zogbia, ktorý až pred šestnástku Citizens postupoval úplne sám. Obrana hostí sa sťahovala s krídelníkmi po oboch stranách, čo Francúz využil na nikým nebránenú strelu zo šestnástky. Tá sa ale na jeho smolu napokon vykrútila mimo ľavej žrde Harta, ktorý sa vzduchom preletel márne.
     
    26
    Na druhej strane sme zas videli nedovolený zákrok Huttona, po ktorom bude nasledovať voľný kop pre hostí z Manchestru.
     
    27
    Prudký center od Kolarova ale smeroval iba do rúk Brada Guzana, ktorý loptu pevne stíska vo svojej náruči.
     
    28
    Edin Džeko skóroval v tomto kalendárnom roku už štrnásťkrát. Vicej gólov v tomto období v Premier League nezaznamenal nikto. 31 z jeho 48 zásahov v anglickej lige prišlo na ihriskách súperov.
     
    29
    Obrovská príležitosť Citizens na otvárací gól, ktorý však zatiaľ ešte neprichádza. Aleksandar Kolarov ukázal na ľavej strane svoje zlato, ktoré nosí v ľavej kopačke a favorit už mohol vyhrávať. Srbský ľavý obranca dostal pri postrannej čiare dostatok priestoru na center, ktorý smeroval na hranicu malého vápna. Tam sa cez nedôrazného Senderosa trestuhodne dostal k zakončeniu Aguero, ktorý však hlavou len o centimetre minul ľavú žrď Guzanovej svätyne. Americký gólman by s určitosťou nedokázal reagovať. Clarets držia bezgólový stav.
     
    30
    Takýmto štýlom sa im to už ale dlho dariť nebude. Jeden z najmenších hráčov na hracej ploche vás predsa nemôže ohroziť hlavou.
     
    31
    City teda po polhodine hry vedie na gólové príležitosti 2:1. Na tie sa ale futbal nehrá, pokračujeme bez presných zásahov.
     
    32
    Druhá štvrťhodina nás už ale bavila podstatne viacej. Dúfajme, že v takejto intenzite bude tempo zápasu narastať i naďalej.
     
    33
    Momentálne sa nachádzame vo fáze, kedy tvrdí muziku predovšetkým hosťujúci výber. Villa je momentálne v problémoch.
     
    34
    Po šikovne rozohratom rohovom kope prišlo k ďalšiemu výraznému ohrozenia dvoch núl, ktoré i desať minút pred koncom úvodného polčasu svietia na ukazovateli skóre. David Silva na ľavej strane v spoločnosti Kolarova rozohral od rohovej zástavky veľmi rýchlo, čím zaskočili nerozostavenú obranu Clarets. Tá sa síce na prvýkrát ešte dokázala ubrániť, no následne vrátená lopta prepadla až k Edinovi Džekovi, ktorý z bezprostrednej blízkosti pálil halfvolejom len nad bránku. Guzan si poriadne odfúkol.
     
    36
    Problémy vínovo-modrých ale pretrvávajú. Nasledovať bude priamy kop, ktorý prichádza po nedovolenom zákroku Westwooda.
     
    37
    Manchester City dokázal prekvapivo zahroziť priamou strelou i z tejto vzdialenosti. Loptu si opäť postavila ústredná postava doterajšieho priebehu Aleksandar Kolarov, ktorý zakončoval z asi 25 metrov. Srb šikovne pálil okolo múru k ľavej žrdi. Lopta ešte nepríjemne skočila, no hlavným problémom bol neskorý presun Brada Guzana, ktorý zaspal na bránkovej čiare. Američan sa napokon pri ľavej žrdi objavil, ale či by dokázal pri Srbovej strele zakončiť, je ťažké určiť. Kolarov každopádne pálil tesne mimo.
     
    39
    Na druhej strane sa vo výbornej pozícii orientoval Andreas Weimann, ktorý sa zbavil Mangalu, ale cez Kompanyho už vystreliť nedokázal.
     
    40
    Podobne pochodil na druhej strane i nebezpečný Edin Džeko, ktorého rana bola zablokovaná hneď na trikrát. Roh pre City.
     
    41
    Ten sa už zverencom Paula Lamberta podarilo odvrátiť. Výborne zapracoval kmeňový hráč Manchestru United Tom Cleverley.
     
    42
    Toho inak príliš vidieť nie je, ale to asi žiadneho z hráčov Clarets. Villans totiž hrajú prevažnú časť prvého polčasu bez lopty.
     
    43
    Jediným nebezpečným hráčom v domácom drese je zatiaľ N´Zogbia, prípadne Weimann. Inak ale môže Hart čítať noviny.
     
    44
    James Milner sa na bližšej žrdi z ľavej strany snažil prekvapiť Guzana, no zrazený pokus anglického reprezentanta znamená len rohový kop.
     
    45
    Obrovský tlak Citizens ešte stále nevrcholí v úvodný gól v sieti Brada Guzana, ktorý sa nestihne obracať. Najskôr ho z pravej strany na bližšej žrdi prekvapil James Milner, ktorý trafil len bočnú sieť. Rovnako z následného rohu zakončoval i Sergio Aguerro a následnú hlavičku Edina Džeka vykopol z bránkovej čiary Nathan Baker. Aston Villa sa v závere úvodného dejstva varí v hrnci Manuela Pellegriniho, ktorý však svoj chutný futbalový pokrm stále nedokážu dochutiť gólový korením.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Jednostranný polčas v podaní Citizens sa domácim senzačne podarilo prežiť, aj keď sa hneď v niekoľkých prípadoch nestačili obracať. Kým Clarets vyprodukovali v úvodnej časti len dve strely, bledomodrí ich zasypali trinástimi pokusmi. Na bránku sme však nezaznamenali ani jeden jediný pokus. Hostia dominovali i v držaní lopty, ktorú mali na svojich kopačkách v 70 percentách herného času.

    Rovnaký obrázok budeme zrejme sledovať i v druhom polčase. Prídu i góly?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Vo Villa Parku už odštartovalo druhé dejstvo, ktoré otvorili domáci hráči. Oni, ale aj Citizens nastupujú v rovnakom zložení.
     
    47
    Neuveriteľné, akým spôsobom sme odštartovali druhé dejstvo. V jeho úvode tu bola šikovná akcia Citizens, kedy James Milner po individuálnej akcii po pravej strane prihrával na hrot, kde sa najlepšie orientoval Sergio Aguero. Ten pomedzi obrancov zabehol do šance, v ktorej však zo šestnástky orazítkoval iba pravú ľavú žrď Guzanovej svätyne. Na druhej strane po Weimannovej prihrávke v nájazde na Harta nevyzrel Richardson, aby na druhej strane vyprášil Guzanove rukavice David Silva. Pokračujeme vo famóznom tempe. Zatiaľ ale stále bez gólov.
     
    49
    Richardsonova a Silvova šanca mohla taktiež znamenať naklonenie misiek na jednu či druhú stranu, ale zatiaľ sa tak nedeje.
     
    50
    Zápasu už skutočne chýbajú iba góly. Tie by podľa zásad spravodlivosti mali padať prevažne do Guzanovej bránky.
     
    51
    Pozor znovu na Kolarovovu ľavačku, ktorý výborným centrom nachádzal hlavu Sergia Aguerra, ktorý na loptu len tesne nedoskočil.
     
    52
    Guzan by ale zrejme reagovať nestihol. Argentínsky bomber by zasúval loptu do prázdnej bránky. Stále ale 0:0.
     
    53
    Na druhej strane pekný výpad Fabiana Delpha, ktorý prihrával na N´Zogbiu, no ten už Weimanna na druhej strane šestnásty neobjavil.
     
    54
    Jeden z minima nedostatkov teraz vyprodukoval James Milner, ktorý nespracoval loptu na hracej ploche.
     
    55
    V problémoch sa teraz ocitá Fernandinho, ktorý sa s bolestivou grimasou zviezol k zemi. Zrejme budeme vynútene striedať.
     
    56
    Na trávniku vítame prvého náhradníka, ktorým nie je nik iný, než Frank Lampard. Anglického veterána vidíme na hracej ploche veľmi radi, no nie už na úkor zraneného Fernandinha.
     
    57
    Po Silvovej prihrávke sa do hry snažil zapojiť Edin Džeko, no Bosniak vybiehal z mierneho postavenia mimo hru.
     
    58
    Držanie lopty v podaní hostí kleslo až na 60%. Stále si však Blues držia optickú prevahu. Hutton na druhej strane v ofsajde.
     
    59
    Villa Park začína ožívať! Na trávnik sa totiž v dohľadnej dobe dostane Christian Benteke! V Birminghame ešte môže byť poriadne rušno.
     
    60
    Nápor City momentálne ustal a hrať začína Aston Villa. Tá by s príchodom Christiana Bentekeho mohla ešte rásť.
     
    61
    Vo Villa Parku sa teraz šíri rachot, akoby Clarets dali gól. Po dlhých mesiacoch sa na trávnik totiž vracia Christian Benteke! Obrovitý belgický bombardér sa v závere určite postará o rozruch. Veľa zdaru Chris!
     
    62
    Tento chlapík to proste má v krvi. Benteke sa okamžite šikovne vyhol postaveniu mimo hry, no zadovkou našiel len Lamparda. Potlesk z tribún ale jeho akciu neminul.
     
    63
    Nepokoj ale zrejme čaká na Brada Guzana, ktorý bude musieť riešiť priamy kop Davida Silvu, ktorý bude zahrávať z osemnástich metrov.
     
    64
    David Silva strieľal šikovne ponad múr, no jeho pokus zo šestnástkového oblúku preletel tesne ponad brvno.
     
    65
    Manuel Pellegriny po druhýkrát strieda, keď prekvapivo sťahuje Džeka a ešte viacej prekvapujúco na jeho miesto posiela defenzívneho Fernanda.
     
    66
    Lenže teraz prišiel hosťom viac, ne vhod. Aj sa totiž musel sťahovať s rýchlym brejkom Richardsona, ktorý ale svoju finálnu fázu nepresnou prihrávkou zakopal.
     
    67
    Vrátane kompletných dvoch predchádzajúcich ročníkov sa Aston Villa s Christianom Bentekem na hrote v 34 zápasoch presadila 43-krát (1,26 gólu na zápas). Bez obrovitého útočníka Clarets v 22 dueloch zaťažili kontá súperov 18-krát (0, 82 gólu na zápas).
     
    68
    Citzens teraz obliehajú šestnástku domácich, no do jej vnútra to stále nevedie. Silva sa tam síce preštrikoval ale v tiesni zakončil iba do stredu.
     
    69
    Pellegriniho zverenci teraz zamkli Clarets pred vlastnú šestnástku, no tam sú už hráči v modrých dresoch bezzubí.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom sa pod dlhšom čase obliehania podarilo Citizens vykombinovať pasívnu defenzívu Clarets. Yaya Touré úplne osamotený a v pokoji spred šestnástky vysúval do šance Jamesa Milnera. Toho si nedokázal ubrániť Ally Cissokho, ktorý pustil anglického reprezentanta do vápna. Z jeho pravej strany po zemi prihrával na Davida Silvu, ktorý v sklze zakončoval tesne mimo pravej žrde. Guzan sa len obezral, no i túto príležitosť prežil bez ujmy.
     
    71
    Paul Lambert pripravil hneď dvojstriedanie, keď na trávnik poslal Bacunu a Grealisha. Miesta im prenechali krajní záložníci Richardson a N´Zogbia.
     
    72
    Frank Lampard sa v posledných troch súťažných zápasoch dokázal presadiť štyrikrát. Aston Ville v rámci Premier League nasúkal trinásť gólov, najviac spomedzi všetkých súperov.
     
    73
    Leandro Bacuna na pravej strane nezachytil pohyb Kolarova, ktorý následne centroval na Aguera. Pred ním v poslednej chvíli hasil Senderos.
     
    74
    Citizens znovu začínajú variť svojho súpera. Po nebezpečných pokusoch Aguerra so Silvom sa skóre ešte nemenilo a nezmenil ho ani urastený stopér Mangala. Ten si výborne naskočil na rohový kop, ktorý z ľavej strany rozohrával James Milner. Mangala sa presadil v strede šestnástky, kde prehlavičkoval Senderosa, no loptu upratal len do stredu bránky, kde pohotovo stačil zakročiť americký gólman v bránke Villans.
     
    75
    City tlačí na svojho súpera. Nápor hostí je na neudržanie, no body by sa i naďalej delili. Hostia majú na rozhodujúci úder štvrťhodinu.
     
    76
    Teraz sa ale sami pripravili o možnosť zaútočiť, keď sa Silva pošmykol pri prevzatí lopty. Hrať môže Tom Cleverley.
     
    77
    Citizens výborne zakombinovali pred šestnástkou, no Frank Lampard už cez Westwooda vystreliť nedokázal.
     
    78
    Villa bráni so všetkými mužmi okrem Bentekeho pod loptou. Fanúšikovia vo Villa Parku cítia bodík, ktorý je na dosah.
     
    79
    Zabaletov center však končí u Guzana, ktorý zaľahol loptu a nikam sa neponáhľa. Villans však loptu len odovzdávajú súperovi.
     
    80
    Sami sa týmto spôsobom dostávajú pod tlak. Ten vrcholí, ale bude z neho prameniť aspoň jeden zásah za Guzanom?
     
    81
    City opäť kombinovalo na pravej strane šestnástky, odkiaľ centroval do vápna Milner, no našiel iba Bakera.
     
    82
    Manchester City dal gól!
    Citizens z obrovského náporu predsa len vyťažili úvodný gól v sieti Brada Guzana a pri momentálnej vyčerpanosti Clarets je zrejme hotovo. Frank Lampard sa z desiatich metrov prednedávnom ešte nepresadil, keď napálil loptu do brankára Villy, no YAYA TOURÉ si počínal ďaleko suverénnejšie. Po rýchlej výmene lopty sa k nej dostal na šestnástkovom oblúku, odkiaľ vystrelil placírkou nechytateľne k pravej žrdi. Lopta končí po odraze od tyče v sieti, Guzan tentokrát nemal nárok.
    Y. Touré (Fernando) - 0:1
     
    84
    Krátko po strelenom góle tu máme striedanie na strane hostí, kedy Jesús Navas na hracej ploche nahradí aktívneho Davida Silvu.
     
    85
    Citizens teraz kombinujú na polovici ihriska, odkiaľ sa do šestnástky určite ponáhľať nebudú. Villa nemá dostatok síl na pressing.
     
    86
    Po dlhej maródke sa nechytá ani uzdravený Christian Benteke, ktorý zatiaľ iba vyklusáva. City šetrí čas.
     
    87
    Manuel Pellegrini naďalej nesmierne koncentrovaný. Vie, že ešte nie je hotovo, ale tri body sú už veľmi blízko.
     
    88
    Manchester City dal gól!
    A je hotovo! Úradujúci šampión zasadil i smrtiacu ranu do väzov vyšťavených Clarets a je po zápase. Na pravej strane zakladal akciu James Milner, ktorý hrá v ostatných týždňoch vo vynikajúcej forme. Prízemnou prihrávkou pred šestnástku našiel JAVIERA AGUERRA, ktorý sa krátkou kľučkou dostal na os ihriska, odkiaľ nechytateľne vypálil k ľavej žrdi. Brad Guzan sa preletel vzduchom márne, City dnes pozbiera všetky tri body.
    Agüero (MILNER) - 0:2
     
    90
    Trápenie Aston Villy, ktorá už len ťažko ťahá nohy bude pokračovať ešte počas štyroch nadstavených minút od Chrisa Foya.
     
    90+1
    City si pokojne posúva loptu na vlastnej polovici a ešte sa pokúsi o službu Hartovi a síce zachovanie jeho čistého konta.
     
    90+2
    Po Aguerovej práci ešte pálil Pablo Zabaleta i Frank Lampard, no obaja trafili len dobre rozostavené bloky Aston Villy.
     
    90+3
    City kombinuje v rohu ihriska, odkiaľ sa nehodlá vysťahovať. Tu to bledomodrým vyhovuje, i keď Aston Villa je beztak bezradná.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Citizens zo svojho obrovského náporu napokon po zásluhe predsa len vyťažili všetky tri body. Clarets dlho držali bezgólový stav, no to bolo z ich strany všetko. V poslednej polhodine sa Villans poohybovali výhradne na hranici šestnástky. Manchesterské mužstvo napokon svojich 27 striel v zápase pretavilo osem minút pred koncom na otvárací a šesť minút nato i na potvrdzujúci gól v sieti výborného Guzana. Villans vystrelili za celý zápas na bránku len raz.

    Po Liverpoole si tak aj ďalší veľký favorit poradil a získal všetky tri body. Z mojej strany je to všetko, majte sa krásne. (20:29:39)

    Erik Farkaš

    Góly: 82. Y. Touré (Fernando), 88. Aguerro (Milner)

    Karty:   24. Kolarov (MC)


    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Senderos, Baker, A. Cissokho – N´Zogbia, Delph, A. Westwood, Cleverley, Richardson – Weimann
    Náhradníci: Given – C. Clark, L. Bacuna, Grealish, D. Bent, Benteke, C. Sánchez
    Manažér: Paul Lambert (SCO)

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), E. Mangala, Kolarov – Milner, Fernandinho, Y. Touré, D. Silva – Džeko, Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, J. Navas, Lampard, Demichelis, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Chris Foy – H. Lennard, R. West – C. Pawson