Bayern – Hannover 4:0 (kon.) | Dortmund – Hamburger 0:1 (kon.) | Leverkusen – Paderborn 2:2 (kon.)
Hoffenheim – Schalke 2:1 (kon.) | Brémy – Freiburg 1:1 (kon.) | Frankfurt – Kolín nad Rýnom 3:2 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
2:1 (2:0)
FC Schalke 04
Sobota 04.10.2014, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Všetkým fanúšikom nemeckého ligového futbalu prajem príjemné a ničím nerušené sobotné popoludnie, ktoré vás pozývam spríjemniť si sledovaním online prenosu zo stretnutie siedmeho kola medzi Hoffenheimom a Schalke 04, ktoré má podobne ako ďalšie štyri duely, výkop naplánovaný na 15:30.

    Hoffenheimu vyšiel vstup do aktuálneho súťažného ročníka veľmi dobre. Domáci v šiestich zápasoch nenašli ani jedného premožiteľa a so ziskom desiatich bodov im patrí štvrtá priečka ligovej tabuľky. Hoffenheim sa v poslednom kole predstavil na pôde Mainzu, kde stretnutie skončilo divácky nepopulárnou remízou 0:0.

    Schalke, ktoré okrem domácej scény pôsobí aj na tej európskej v Lige Majstrov, sa nachádza v presnom strede ligového pelotónu. Oproti svojmu dnešnému súperovi má o dve prehry viac a teda o dva body menej. Hostia počas ostatného víkendu privítali na domácej pôde trápiaci sa Dortmund, ktorý dokázali zdolať 2:1. Cez týždeň si Schalke spravilo výlet do Slovinska, kde v súboji druhého kola skupinovej fázy Ligy Majstrov uhralo s miestnym Mariborom remézu 1:1 a do tabuľky svojej skupiny si tak hostia pripísali druhý bod.

    Počas vlaňajšieho ročníka sa oba celky stretli vo vzájomnej konfrontácia až tri krát a vždy sa jednalo o gólovo úrodné stretnutie. Ligový zápas v Hoffenheime skončil divokou remírou 3:3, zápas nemeckého poháru v Gelzenkirchene vyhral Hoffenheim pomerom 3:1, aby nakoniec v ligovej odvete Schalke doma svojho súpera zmietlo jednoznačným výsledkom 4:0.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Rudy, Süle, Beck, Strobl – Polanski, Schwegler – Volland, Firmino, Elyounoussi – Szalai.
    Náhradníci: Grahl – Abraham, Vestergaard, Zuber, Schipplock, Modeste, Herdling.

    FC Schalke 04: Fährmann – Uchida, Matip, Neustädter, Fuchs – Aogo, Höger – Choupo-Moting, Meyer, Draxler – Huntelaar.
    Náhradníci: Wetklo – Friedrich, Sobottka, K-P. Boateng, Clemens, Barnetta, Obasi.

    Rozhodca: Meyer – Wilenborg, Henschel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Choupo-Moting mohol už v druhej minúte poslať svoj tím do vedenia. Kamerunčan si fantasticky obhodil Baumanna, no zakončiť do prázdnej brány už nestihol, pretože loptu nezachytil na hracej ploche.
     
    4
    Z uhlu sa do zakončenia dostal Julian Draxler. Strelu veľkého talentu nemeckého futbalu Baumann zneškodnil bez vážnejších problémov.
     
    5
    Huntelaar dokázal zakončiť z hranice pokutového územia aj napriek tomu, že bol mierne držaný, no holandský bombardér nezamieril medzi tri žrde svätyne Hoffenheimu.
     
    8
    Schalke rozohrávalo dva rohové kopy za sebou, pričom väčšie nebezpečenstvo hrozilo po tom druhom, keď si na center naskočil Meyer, no napokon z toho nič nebezpečné nebolo.
     
    9
    Huntelaar si fantasticky nabehol na prihrávku za chrbát domácej obrany, no v poslednej chvíli zabránil možnému nebezpečenstvo fantastickým defenzívnym zákrokom Strobl.
     
    12
    Adam Szalai nezachytil prihrávku, lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    13
    Hoffenheim dal gól! Domáci sa zásluhou krásnej kombinačnej akcii ujímajú vedenia! Volland vysunul do pokutového územia Firmina, ktorý sa veľmi tesne odkázal vyhnúť ofsajdovému postaveniu a následne predložil loptu TARIKOVI ELYOUNOUSSIMU, ktorý balán už bez problémov poslal do svätyne Schalke.
    Tarik ELYOUNOUSSI - 1:0
     
    16
    Schalke sa pokúsilo o rýchle vyrovnanie, no to po akcii ľavého obrancu Fuchsa neprišlo.
     
    18
    Hoffenheim sa po vsietení vedúceho gólu sústredí predovšetkým na pozornú defenzívu, Schalke sa tak presadzuje smerom dopredu len veľmi ťažko.
     
    19
    Ku streleckému pokusu sa prepracoval Julian Draxler, ktorý zakončil len vysoko nad svätyňu Baumanna.
     
    21
    Firmino si mohol po asistencii zapísať do štatistík aj gól, no s jeho pokusom cez Matipa si Fährmann dokázal úspešne poradiť.
     
    24
    Hra musela byť prerušená, pretože Fährmann mal nejaké problémy s nohou. Vyzerá to tak, že hosťujúci brankár bude nakoniec v poriadku.
     
    26
    Draxler poslal loptu do šestnástky, kde však nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov, ktorý by mohol v pokutovom území zakončovať.
     
    27
    Vzápätí sa na opačnej strane ihriska dostal k strele Adama Szalaia, ktorého pokus bol tečovaný a takmer zapadol za chrbát Fährmanna, no ten si mohol vydýchnuť, pretože lopta napokon skončila tesne nad brvnom hosťujúcej svätyne.
     
    29
    Hoffenheim dal gól! O dve minúty neskôr sa už maďarský útočník so skúsenosťami z Realu Madrid ADAM SZALAI dokázal zapísať do streleckej listine. Po prihrávke Firmina loptu krásnou strelou upratal pod brvno Fährmannovej brány.
    Adam SZALAI - 2:0
     
    33
    Domáci ostanú v držaní lopty. Neustädter si nedovolene počínal v súboji s Adamom Szalaiom. Na lopte tak budú futbalisti Hoffenheimu aj naďalej.
     
    36
    Schalke v týchto momentoch nevie, kam skôr skočiť a hostia už mohli prehrávať rozdielom triedy. Domáci sa dostali do rýchlej kontry, Szalai si tentoraz vymenil rolu s Firminom, ktorého pekným centrom vyzval ku skórovaniu, no Fährmann výborným zákrokom podržal svoj tím!
     
    39
    Meyer odcentroval loptu do pokutového územia, kde loptu zachytil Baumann, ktorý vyštartoval zo svojej svätyne a siahol loptu zo vzduchu.
     
    40
    Hostia sa v posledných minútach predsa len dokázali výkonnostne zdvihnúť a pokúšajú sa o zníženie svojho manka.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Elyounoussi (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    44
    Choupo-Mopting si postavil loptu a rozohral štandardnú situáciu, no svoju strelu nedokázal umiestniť medzi tri žrde Baumannovej brány.
     
    45+1
    Nad rámec riadneho hracieho času prvého polčasu sa nadstavujú dve minúty.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hoffenheim po prvom polčase vedie so Schalke 2:0 a má dobre nakročené k tretiemu víťazstvu v súťažnom ročníku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Höger, prichádza Barnetta.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Neustadter, prichádza Friedrich.
     
    48
    Pri postrannej čiare bol nedovoleným spôsobom zastavený Julian Draxler. Pri lopte ostanú futbalisti Schalke.
     
    50
    Meyer sa prezentoval pohľadnou individuálnou akciou, prenikol až do pokutového územia, kde po kontakte s Beckom spadol a dožadoval sa odpískania penalty, no hlavný arbiter zápas, ktorý sa zhodou okolností takisto volá Meyer, faul správne nepískal.
     
    51
    Schalke vstúpilo do druhého polčasu s výraznejšou aktivitou, čo je vzhľadom ku stavu zápasu celkom pochopiteľné. Uvidíme, čo hostia dokážu vymyslieť.
     
    53
    Aogo poslal do pokutového územia krásny center na vzdialenejšiu tyč, kde chýbalo naozaj málo, aby sa Draxler dostal k hlavičke a stav zápasu znížil!
     
    56
    Žltú kartu dostáva Huntelaar (FC Schalke 04).
     
    59
    Domácim sa ťažko preniká na útočnú polovicu, pretože Schalke vytiahlo svoje pressing veľmi vysoko.
     
    61
    Beck výborne podporil ofenzívu TSG, dostal sa s loptou až na hranicu pokutového územia, odkiaľ vyslal smerom na bránu Schalke poriadnu pumelicu, ktorá len tesne minula tyč.
     
    65
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Szalai, prichádza Schipplock.
     
    67
    Domáci obranca Beck sa zavesil do vzduchu a jeho hlavička nebola vôbec márna, no predsa len skončila tesne nad brvnom hosťujúcej svätyne.
     
    68
    Hoffenheim sa snaží aspoň na chvíľku eliminovať tlak súpera vyčkávacími prihrávkami na vlastnej polovici.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Agogo (FC Schalke 04).
     
    70
    Žltú kartu dostáva Matip (FC Schalke 04).
     
    72
    Žltú kartu dostáva Fuchs (FC Schalke 04).
     
    73
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Choupo-Moting, prichádza Obasi.
     
    74
    Striedajúci Schipplock vyslal na bránu Schalke veľmi nepríjemnú strelu z otočky, ktorá bola tečovaná a nasledovať bude rohový kop domácich.
     
    76
    Matim behom pár minút opäť tvrdo fauloval, vyslúžil si tak druhú žltú kartu a tým pádom sa preňho dnešné stretnutie skončilo. Hoffenheim sa tak pred záverečnou fázou zápasu dostáva do obrovskej výhody.
     
    78
    Schipplock mal na kopačke definitívne rozhodnutie o víťazovi dnešného zápasu, no loptu napálil len do Fährmanna, ktorý s veľkou dávkou šťastia jeho pokus dokázal zneškodniť.
     
    80
    Ku hlavičke sa dostal Huntelaar, no ani jeho zakončenie nezmenilo nič na nepriaznivo sa vyvíjajúcom priebehu duelu pre Schalke.
     
    82
    Schalke 04 dalo gól! Schalke sa podarilo aj v desiatich mužoch vyrovnať a samotný záver duelu bude ešte poriadne dramatický! KLAAS-JAN HUNTELAAR si pripravil streleckú pozíciu a z hranici pokutového územia perfektne zakončil, Baumann nemal na jeho strelu nárok!
     
    85
    Hoffenheim začína kopiť chybu za chybou. V domácej hre je po inkasovanom góle mnoho nepresností.
     
    86
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Elyounoussi, prichádza Zuber.
     
    87
    Schipplock mohol zničiť aj posledné nádeje hostí na bodový zápis z dnešného stretnutia, potom, čo dostal krásny pas za obranu, no vybehnutšieho Fährmanna nedokázal prekonať.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Schipplock (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    89
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Firmino, prichádza Vestergaard.
     
    90+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    S konštatovaním, že Hoffenheim nenašiel premožiteľa ani v siedmom zápase nového súťažného ročníka, sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zbytok večera i celého víkendu. (17:22:59)

    Michal Bakoš

    Góly: 13. Tarik Elyounoussi, 29. Adam Szalai – 82. Klaas-Jan Huntelaar

    Karty:   43. Elyounoussi (HOF), 88. Schipplock (HOF) – 56. Huntelaar (SCH), 69. Agogo (SCH), 70. Matip (SCH), 72. Fuchs (SCH)   76. Matip (SCH)


    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Rudy, Süle, Beck, Strobl – Polanski, Schwegler – Volland, Firmino, Elyounoussi – Szalai.
    Náhradníci: Grahl – Abraham, Vestergaard, Zuber, Schipplock, Modeste, Herdling.

    FC Schalke 04: Fährmann – Uchida, Matip, Neustädter, Fuchs – Aogo, Höger – Choupo-Moting, Meyer, Draxler – Huntelaar.
    Náhradníci: Wetklo – Friedrich, Sobottka, K-P. Boateng, Clemens, Barnetta, Obasi.

    Rozhodca: Meyer – Wilenborg, Henschel