Bayern – Hannover 4:0 (kon.) | Dortmund – Hamburger 0:1 (kon.) | Leverkusen – Paderborn 2:2 (kon.)
Hoffenheim – Schalke 2:1 (kon.) | Brémy – Freiburg 1:1 (kon.) | Frankfurt – Kolín nad Rýnom 3:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
0:1 (0:1)
Hamburger SV
Sobota 04.10.2014, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    V sobotu pokračuje siedme kolo nemeckej Bundesligy porciou zápasov v tradičnom čase od 15:30. Spoločne sa v tomto prenose pozrieme na preslávený Westfálsky štadión, kde v súboji dvoch v domácej lige trápiacich sa súperov Dortmund privíta Hamburger SV.

    Borussia Dortmund, od ktorej sa očakáva, že dokáže ako jediná sekundovať v boji o ligový primát mníchovskému Bayernu, prežíva najhorší úvod sezóny za posledné roky. Tím Jurgena Kloppa patrí až dvanásta priečka so ziskom siedmych bodov. Domácim vôbec nevyšli posledné tri ligové zápasy, v ktorých Dortmund získal len jeden jediný bod za remízu so Stuttgartom, ktorú museli domáci ratovať zo stavu 0:2. Početnými zraneniami sužovaná Borussia si dokázala napraviť chuť počas týždňa na európskej scéne, ked si doviezla z výjazdu do belgického Bruselu tri body za jednoznačné víťazstvo nad Anderlechtom.

    Z Hamburgeru SV sa v posledných rokoch stal z tímu pohybujúceho sa na priečkach zaručujúcich účasť v pohárovej Európe klub, ktorý sa rok, čo rok prepadal tabuľkou hlbšie a hlbšie. Hostia prežívajú v úvode nového ročníka nemeckej ligy ešte o poznanie ťažšiu hernú, no najmä výsledkovú krízu, než ich dnešný hostiteľ. Hamburger totiž získal v šiestich dueloch len dva body a na svoj prvý troj-bodový zápas zatiaľ stále v súťažnom ročníku 2014/15 márne čaká.
    Stadion v Dortmundu hodinu před začátkem utkání.


     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Durm, Papastathopoulos, Hummels (C), Schmelzer – Kehl, S. Bender – Aubameyang, Kagawa, Großkreutz – Ramos.
    Náhradníci: Langerak – Subotić, Piszczek, Jojić, Gyau, Ginter, Immobile.

    Hamburger SV: Drobný – Diekmeier, Djourou (C), Westermann, Ostrzolek – Arslan, Behrami – N. Müller, Holtby, Jansen – Lasogga.
    Náhradníci: Brunst-Zöllner – Reis, Stieber, Jiráček, van der Vaart, Rudņevs, Kačar.
    Rozhodca: Zwayer – Osmers, Pelgrim.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie otvorili výkop hostia, ktorí nastúpili v červenej kombinácii dresov. Domáci v tradičnom čierno-žltom prevedení. V Signal Iduna Parku vládne od začiatku skvelé atmosféra.
     
    3
    Po faule na Jansena rozohrával priamy kop Müller, ktorému príliš center nevyšiel a defenzíva BVB si s ním bez problémov dokázala poradiť.
     
    5
    Aubameyang sa snažil znepríjemniť rozohrávku brankárovi Drobnému, ktorý však ukázal veľké sebavedomie a domáceho rýchlika zosmiešnil krásnou kľučkou.
     
    7
    Bývalý hráč Arsenalu Londýn Johan Djourou si nedovolene pomohol v súboji s Adrianom Ramosom. BVB má k dispozícii štandardku z veľmi zaujímavého priestoru.
     
    8
    Bola to parketa pre ľaváka, k lopte sa preto postavil Schmelzer, ktorému však jeho pokus príliš nevyšiel. Drobný mohol ostať v absolútnom pokoji.
     
    10
    Borussia Dortmund má k dispozícii rohový kop, ku ktorého rozohrávke sa pripravuje Marcel Schmelzer.
     
    11
    Nemecký obranca centroval do pokutového územia, kde však situáciu s prehľadom zvládla defenzíva Hamburgeru SV.
     
    12
    Müller sa dokázal presadiť v súboji cez Mats Hummelsa, no Weidenfellera v domácej svätyni už ohroziť nestihol.
     
    14
    Aubameyang si zobral na svoje plecia príliš veľké sústo a cez dvojicu brániacich hráčov sa uvolniť nedokázal.
     
    15
    Lewis Holtby sa snažil vypýtať si faul na svoju osobu, no spravil to príliš okato a hlavný rozhodca ho po zásluhe odmenil žltou kartou za simulovanie.
     
    17
    Ostrzolkovi nevyšlo autové vhadzovanie, hráči Borussie sa vydali do rýchlej kontry, ktorá však v strede poľa stroskotala.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Sokratis (Borussia Dortmund).

     
    22
    Marcell Jansen odzbrojil Aubameyanga a vydal sa dopredu. Po jeho snahe bude Hamburger kopať rohový kop.
     
    26
    Großkreutz vyskúšal strelecké šťastie, vyslúžil si aj potlesk od domácich tribún, no loptu poslal len nad hornú tyč svätyne Jaroslava Drobného.
     
    27
    Dennis Diekmeier si v súboji pomohol s protihráčom rukami. Rozhodca mu pre tento raz ešte neudelil žlté napomenutie, no dôrazne mu dohovoril.
     
    29
    Schmelzer sa snažil preniknúť po ľavom krídle, no dobre načasovaným sklzom ho zastavil obranca Diekmeier.
     
    32
    Adrián Ramos sa snažil dostať k lopte, no Westermann ho dobre pokryl a odkopávať od svojej brány môže brankár Drobný.
     
    35
    Hamburger SV dal gól! Borussia Dortmund sa dostáva do nepríjemnej pozície a opäť musí v ligovom súboji doťahovať náskok svojho súpera. Nicolai Müller skvelo unikol dortmundskej defenzíve, na hranici šestnástky predložil loptu PIERROVI-MICHELOVI LASSOGOVI, ktorý dokázal prekonať Romana Weidenfellera!
    Pierre-Michel LASOGGA - 0:1
     
    38
    Hostia hrajú veľmi dobre a sústredene v defenzíve a domácich prakticky do ničoho vážnejšieho nepúšťajú. Dôkazom toho je, že Dortmund sa počas prvého dejstva nedostal do dobrej streleckej pozície.
     
    41
    Sebastian Kehl pri hlavičkovom súboji fauloval Jansena, ktorý musel za pomoci lekárov odísť za postrannú čiaru. V hre by však mal hosťujúci krídelník pokračovať.
     
    43
    Japonský tvorca hry Shinji Kagawa bojoval pri rohovom kope a pre BVB dokázal vybojovať aspoň autové vhadzovanie.
     
    45
    Müller opäť narobil defenzíve Borussie veľké starosti, dokázal sa presadiť až ku strele z uhla, proti ktorej však Roman Weidenfeller vytiahol úspešný zákrok.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca pridal k prvému polčasu ešte jednu nadstavenú minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom dejstve sa Hamburger ujal zásluhou presnej strely Lasoggu vedenia. Dortmund sa prakticky k ničomu nedostal a po prestávke budú mať domáci, čo robiť, aby zápas zachránili a dotiahli do úspešného konca.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Sven Bender, prichádza Miloš Jojić.
     
    47
    Aubameyang sa vo vzdušnom súboji zrazil s Johanom Djourom. Prvý menovaný je v poriadku, no hosťujúci kapitán má menšie problémy s rovnováhou.
     
    48
    Po akcii Ramosa nasledoval rohový kop, z ktorého však pre bránu Drobného nevzišlo žiadne vážnejšie nebezpečenstvo.
     
    52
    Roman Weidenfeller musel vyštartovať von zo svojej svätyne, no situáciu zvládol a k lopte sa dostal skôr než nabiehajúci Lasogga.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Nicolai Müller (Hamburger SV).
     
    53
    Lasogga sa stal obeťou nedovoleného zákroku a ostáva ležať na trávniku. Dortmund sa stále nevie dostať v ofenzíve do potrebného tempa, čo sa domácim fanúšikom prestáva páčiť.
     
    54
    Marcelovi Schmelzerovi dnes doposiaľ vôbec nevychádzajú centre z ľavej strany, ani tento nebol svetlou výnimkou.
     
    56
    Hostia sa za priaznivého stavu, samozrejme, nebudú nikam ponáhľať, čo ukázal naťahovaním výkopu aj brankár Jaroslav Drobný.
     
    58
    Opäť podobná situácia ako pred malou chvíľkou. Schmelzrov center od rohovej zástavky nepriniesol pre bránu Hamburgeru žiadne nebezpečenstvo. Drobný opäť naťahoval výkop a už bol dôrazne upozornený rozhodcom.
     
    61
    Großkreutz predĺžil center na Aubameyanga, ktorý dokázal zahlavičkovať, no chýbala tomu potrebná presnosť.
     
    61
    Český brankár Drobný si z predchádzajúcich varovaní nerobil ťažkú hlavu, pokračoval v zdržovaní a tentoraz už bol rozhodca Zwayer k nemu nekompromisný.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Miloš Jojič (Borussia Dortmund).
     
    63
    Dortmundu dnešný zápas absolútne nevychádza a z pohľadu skóre to pre domácich mohlo byť po centri Holtbyho ešte horšie, no skvelý zákrok na bránkovej čiare predviedol Roman Weidenfeller.
     
    65
    Durm to skúsil po pravom krídle, no bol bez problémov zastavený. Hamburger vyráža do rýchlej kontry.
     
    66
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Diekmeier, prichádza Stieber.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Ostrzolek (Hamburger SV).
     
    68
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Durm, prichádza Piszczek.
     
    69
    Müller dnes robí obrane BVB hádam najvýraznejšie problémy. Teraz predkladal loptu Lassogovi, no spolupráca tohto dua nezafungovala tak dobre, ako pri doposiaľ jedinom góle aj zásluhou skvelého defenzívneho zákroku Hummelsa.
     
    72
    Schmelzerovi konečne vyšiel center z ľavej strany, v pokutovom území najvyššie vyskočil Ramos, ktorý sa zavesil do vzduchu, no Drobný predviedol parádny zákrok!
     
    73
    Borussia sa konečne dostáva do očakávaného tlaku. Kagawa priťukol loptu Jojičovi, ktorého strela tesne minula tri žrde Jaroslava Drobného.
     
    76
    Kontru hostí nepotiahol nik iný než Müller, ktorý na Hummelsovi vybojoval pre SV rohový kop.
     
    78
    Po centri Miloša Jojiča sa dva krát pokúšal o zakončenie Schmelzer, no ani v jednom prípade neprepasíroval loptu až ku Drobnému.
     
    78
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Kevin Großkreutz, prichádza Ciro Immobile.
     
    79
    Taliansky zakončovateľ Ciro Immobile sa mohol okamžite po svojim príchode na trávnik stať tým správnym žolíkom a gólovým hrdinom BVB, no vo veľkej šanci neuspel!
     
    81
    Dortmund je v obrovskom tlaku, no zatiaľ mu to tam nechce padnúť. Ak vezmeme do úvahy aj nadstavenie, zverenci trénera Jurgena Kloppa majú ešte niečo viac ako desať minút.
     
    83
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Lasogga, prichádza Jiráček.
     
    85
    Po Aubameyangovej zrazenej strele sa k opakovanému pokusu dostal Marcel Schmelzer, no ani on neprestrelil klbko hráčov nachádzajúce sa pred Jaroslavom Drobným.
     
    87
    Opäť to skúsil jeden z najrýchlejších hráčov sveta Aubameyang, no ten namieril svoj pokus len pánu Bohu do okien.
     
    87
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Nicolai Müller, prichádza Rudņevs.
     
    89
    Immobile bol v pokutovom území pripravený o loptu Behramim. Čas sa domácim dramaticky rýchlo kráti.
     
    90
    Jiráček potiahol brejk Hamburgeru, loptu následne posielal na Rudnevsa, pred ktorým výborne zasiahol vracajúci sa Piszczek.
     
    90+1
    Nadstavuje sa ešte päť minút, čo je dostatok času na strelenie minimálne vyrovnávajúceho zásahu.
     
    90+2
    Po Jojičovom centri bude nasledovať rohový kop Borussie.
     
    90+5
    Sokratis sa vehementne snažil v pokutovom území dostať k lopte, no prehnal to s razanciou a fauloval. Zrejme aj posledné nádeje domácich definitívne zhasli.
     
    90+5
    Koniec zápasu.

     
    Obrovská kríza Dortmundu sa opäť prehĺbila. Domáci nevyhrali v štvrtom zápase za sebou a na domácom trávniku ich dokázal poraziť doposiaľ posledný tím tabuľky Hamburger SV. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. (17:25:13)

    Michal Bakoš

    Góly: 35. Lasogga

    Karty:   20. Sokratis (DOR), 62. Miloš Jojič (DOR) – 15. Lewis Holtby (HAM), 52. Nicolai Müller (HAM), 61. Jaroslav Drobný (HAM), 66. Ostrzolek (HAM)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Durm, Papastathopoulos, Hummels (C), Schmelzer – Kehl, S. Bender – Aubameyang, Kagawa, Großkreutz – Ramos.
    Náhradníci: Langerak – Subotić, Piszczek, Jojić, Gyau, Ginter, Immobile.

    Hamburger SV: Drobný – Diekmeier, Djourou (C), Westermann, Ostrzolek – Arslan, Behrami – N. Müller, Holtby, Jansen – Lasogga.
    Náhradníci: Brunst-Zöllner – Reis, Stieber, Jiráček, van der Vaart, Rudņevs, Kačar.

    Rozhodca: Zwayer – Osmers, Pelgrim