Chievo – Parma 2:3 (kon.) | CFC Janov – Lazio 1:0 (kon.) | AS Rím – Cagliari 2:0 (kon.)
Sassuolo – Sampdoria 0:0 (kon.) | Udinese – Neapol 1:0 (kon.) | Bergamo – Fiorentina 0:1 (kon.)
Palermo – Inter 1:1 (kon.) | Turín – Hellas Verona 0:1 (kon.)
koniec
US Palermo
1:1 (1:1)
Inter Miláno
Nedeľa 21.09.2014, 20:45 • Stadio Renzo Barbera (Palermo) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Šnúra milánskych zápasov bez prehry síce nekončí, no na pôde nováčika si Mazzarriho zverenci trúfali na tri body. Tie mali byť i povinnosťou, no Milánčanov už v tretej minúte utlmil Franco Velázquez, ktorý ťažil z hrozitánskej chyby Nemanju Vidiča. Modro-čiernym sa ešte do polčasu podarilo vyrovnať, keď sa pekne trafil Mateo Kovačič, no v druhej časti si väčišie príležitosti na skórovanie vypracovali domáci hráči. Velázquez však nastrelil iba brvno. Netreba ale zabúdať na veľkú šancu z poslednej minúty, kedy Sorrentino hasil po hlavičke Daniho Osvalda a taktiež na dva neuznané góly po Vidičovych ofsajdoch.

    Zo záverečného komentáru určite usúdite, že sme sa v Sicílii rozhodne nenudili. Na dnes je to už ale koniec, prajem vám úspešný štart do nového týždňa. (22:44:37)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Nutne byť ale koniec nemusel, no Stefano Sorrentino si v samom závere duelu vyslúžil finančnú odmenu za toto stretnutie. Z hĺbky poľa centroval loptu do šestnástky Fredy Guarín, ktorého vysoká lopta našla vo vápne Daniho Osvalda. Ten z desiatich metrov oblúčikom zakončoval k ľavej žrdi, kde však exkluzívnym zákrokom zachránil domáci bod gólman Sorrentino, ktorý sa stáva hrdinom dňa. Následný rohový kop už v zakončenie hostí nerezultoval, po odkope od bránky bude koniec!
     
    90+3
    Dodôv center z ľavej strany odvracal v šestnástke Feddal, aby následne Hernanes pálil vysoko nad bránku. S nádejami na tri body pre Mazzarriho zverencov je zrejme koniec.
     
    90+2
    Daprelá na ľavej strane naťahuje exekúciu outového vhadzovania. Domáci v závere úspešne kúskujú hru.
     
    90+1
    V ich úvode vidíme ďalší kartový trest pre Doda, ktorý na ľavej strane odpálil Morganellu. Žltá karta i v tomto prípade namieste.
     
    90
    Ten ale dokázal vo vzduchu odvrátiť práve vinník Nemanja Vidič, ktorý posielal loptu ďaleko od bránky. Nadstavujú sa ešte štyri minútky!
     
    89
    Nemanja Vidič teraz poriadne pomasíroval bedrá Dybalu. Domáci dostávajú k dispozícii voľný kop z ľavého kraja šestnástky.
     
    88
    Na druhej strane sme sledovali ďalší márny prechod hostí, keď Hernanes nedokázal zapojiť do hry uvoľňujúceho sa Icardiho.
     
    87
    Ťažiť z toho mohol i útočník Dybala, ktorý dostal loptu po strate Hernanesa, no z vyše dvadsiatich metrov pálil vysoko nad.
     
    86
    Stred poľa hostí dnes hrá ako keby nemal dostať zaplatené. Lopta v tomto priestore viazne pri každom protiútoku či jednoduchom prechode do ofenzívy.
     
    85
    Inter sa stále nedokáže nadýchnuť k náporu a práve naopak sa musí brániť. Morganellov center ale hostí nevystrašil.
     
    84
    Pozor ale na Belottiho, ktorý si zasekol Medela, aby následne z vyše dvadsiatich metrov nepríjemne vystrelil. Handanovič jeho pokus kryl.
     
    83
    Strelec zatiaľ jediného domáceho gólu Franco Vázquez približne desať minút pred koncom zápasu opúšťa loď Palerma. Na jeho miesto príde Švéd Quaison.
     
    82
    Barrettov center bol ale poľahky odvrátený kapitánom Andreom Ranocchiom, ktorý poslal loptu smerom k poliacej čiare.
     
    81
    Domáci pokračovali v ofenzívnom ťažení na ľavej strane, z ktorého pramenil piaty rohový kop pre Palermo. Inter rozohrával jeden.
     
    80
    Andrea Ranocchia, kapitán milánskeho Interu, je ďalším potrestaným hráčom zápasu, keď na pravej strane podrazil Daprelu.
     
    79
    Hostia už naposledy striedajú, keď na hraciu plochu vybehne možný spasiteľ Nerazzurri Rodrigo Palacio, ktorý nahrádza Kovačiča.
     
    78
    Zaujímavá situácia i na druhej strane, kde po chvíľkovom obliehaní domácej šestnástky zakončoval Fredy Guarín. K nemu sa dostal center od Doda, ktorý v šestnástke ešte pridvihol stopér Andelkovič. Lopta teda prepadla k tomu fyzicky veľmi dobre vybavenému Kolumbijčanovi, ktorý si na päťcentovke spravil Terziho, no skraja malého vápna Sorrentina neprestrelil. Domáci gólman stačil jeho pokus na vzdialenejšiu žrď vykopnúť.

    Erik Farkaš

    Góly: 3. F.Vázquez – 42. Kovačič

    Karty:   44. Rigoni (PAL), 48. Morganella (PAL) – 33. Juan (INT), 36. Medel (INT), 80. Ranocchia (INT), 90+1. Dodô (INT)


    US Palermo: Sorrentino – Feddal, Andelkovič, Terzi – Morganella, Rigoni, Barretto (C), Bolzoni, Lazaar – Dybala, F. Vázquez
    Náhradníci: Ujkani – Vitiello, E. Pisano, J. Silva, Makienok, Emerson, N´Goyi, Chochev, Quaison, S. Bamba, Daprelá, Belotti
    Manažér: Giuseppe Iachini (ITA)

    Inter Miláno: Handanovič – Ranocchia (C), Vidič, Juan J. – D´Ambrosio, Guarín, Medel, Kovačič, Nagatomo – Icardi, Osvaldo
    Náhradníci: Carrizo – Jonathan, Andreolli, R. Palacio, Campagnaro, Kuzmanovič, Obi, Dodô, Mbaye, Krhin, Hernanes, M´Vila
    Manažér: Walter Mazzarri (ITA)

    Rozhodca: Paolo Valeri – F. Posado, A. Marrazzo – M. Passeri