Dunajská Streda – Slovan Bratislava 1:1 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:1 (0:0)
ŠK Slovan Bratislava
Nedeľa 21.09.2014, 19:00 • Štadión DAC Dunajská Streda • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Dunajská Streda remizovala v dramatickom zápase so Slovanom Bratislava 1:1, sa s vami lúčil a želám príjemný zvyšok nedeľného večera a úspešný štart do nového pracovného týždňa! (20:53:39)
     
    Skončil sa nám záverečný duel 11.kola Fortuna ligy, v ktorom sa medzi Dunajskou Stredou a Slovanom Bratislava zrodila remíza 1:1. Zápas to bol zaujímavý – hostia boli v prvom polčase lepší, do vedenia ale išli až v 52.min po góle Soumaha, ktorému loptu načechral chybujúci kapitán DAC Majerník. Belasí ale darovaný gól domácim vrátili – Gorosito v 60.min zbytočne oplácal vo vlastnej šestnástke Jurčovi, za čo bol vylúčený a z penalty vyrovnal Szabó. Domáci potom nevyužili početnú prevahu, veľké šance si vypracovali až v závere, doplatili ale na streleckú nemohúcnosť. Výsledok vyhovuje zrejme obom, DAC predĺžil domácu neporaziteľnosť, kým hostia prežili polhodinové oslabenie o jedného hráča. DAC vyhrať zrejme nebolo súdené, domáci totiž v početnej prevahe neprejavili väčšiu aktivitu a svoje šance si vypracovali naozaj až v samom závere.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Center z rohu s prehľadom kryl Perniš, zdá sa, že rozhodca Kráľovič už dnešné zaujímavé stretnutie ukončí.
     
    90+3
    Domáci v ďalšej šanci! Sabler pekne potiahol po pravej strane a centroval na bližšiu žrď, kde hlavou trafil Niňaj takmer do vlastnej siete, je z toho roh!
     
    90+2
    Priznám sa, že som si nevšimol, koľko rozhodca nadstavuje. V bolestiach sa teraz po tvrdom súboji zvíja Jurčo, hra však už pokračuje aktivitou DAC.
     
    90+1
    Neskutočné, čo teraz zahodil Peter Majerník! DAC zahrávalo roh, po prihrávke Jurča strieľal z ľavého rohu šestnástky Brašeň, jeho delovku vyrazil Perniš len pred seba, kde na päťke dorážal do odkrytej brány Majerník, nepochopiteľne ale mieril mimo!
     
    90
    Dunajská Streda mohla rozhodnúť o svojej výhre! Domáci predviedli rýchly brejk, ktorý potiahol po ľavej strane Ujlaky, ten vrátil na hranicu šestnástky Horváthovi, ktorého tvrdú strelu k ľavej žrdi vykopol takmer z čiary Lásik!
     
    89
    Grendel si prebral loptu po priamom kope, pekne sa preštrikoval až na hranicu šestnástky, jeho strelu do stredu brány kryl Penksa.
     
    89
    Slovanisti pri lopte na útočnej polovici, Grendel tam bol faulovaný Struhárom, bude z toho ešte štandardka pre Belasých z cca 30 metrov.
     
    88
    Domáci mohli zahrávať štandardku z polovice ihriska, Szabó poslal dlhý center do šestnástky, dnes nevýrazný Jurčo tam fauloval Niňaja, vykopávať tak môže Perniš.
     
    87
    Penksa zle rozohral, rezultoval z toho out Slovana, po ktorom sa k strele dostal Peltier. Ten si potiahol loptu do stredu a skúsil to z 20 metrov, mieril ale nad bránu.
     
    86
    Vzrušenie na druhej strane, kde po presnom centri Uljakyho hlavičkoval v strede šestnástky Jurčo, nielenže mieril mimo, navyše bol aj v postavení mimo hru.
     
    85
    Grendel poslal z poliacej čiary dlhý center na pravú stranu šestnástky k Niňajovi, ten pekne vracal do šestnástky, kde už číhal Peltier, pred ním ale loptu stlmil vybiehajúci Penksa.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Vojtech Horváth (FC DAC Dunajská Streda).
     
    84
    Zo štandardnej situácie ale nič zaujímavé nevzišlo, naopak, hostia založili rýchly protiútok. Loptu dopredu ťahal Kubík, na poliacej čiare ho zozadu stiahol Horváth, Slovan ostane pri lopte.
     
    83
    DAC v náznaku brejku, keď Sabler s Jurčom postupovali proti dvojici obrancov, akciu zastavil taktickým faulom Milinkovič. Bude z toho štandardka pre DAC.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Marko Milinkovič (ŠK Slovan Bratislava).
     
    82
    Hra je v týchto chvíľach rozháraná, oba tímy si nerozumejú v kombinácii. Loptu si totiž v tejto minúte vymenili asi šesťkrát, vždy po nepresných nahrávkach. Hrá sa tak v strede ihriska.
     
    81
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Pavel Fořt, prichádza Lester Peltier.
     
    80
    Brašeň perfektne prešiel na ľavej strane cez Čikoša a poslal center do šestnástky Slovana, tam Sabler v súboji s Niňajom na päťke neuspel a bude z toho odkop od brány hostí.
     
    79
    Belasí aj napriek početnému oslabeniu držia loptu v útoku, kombinácia Jablonského s Milinkovičom ale úspešná nebola. Svoj útok tak môže založiť DAC, faktom však je, že početnú prevahu domácich zatiaľ takmer vôbec nebadať...
     
    78
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Peter Štepanovský, prichádza Roman Sabler.
     
    78
    Milinkovič sa ujal exekúcie priameho kopu, dokázal vystreliť ponad múr, mieril ale len do stredu brány, kde loptu kryl pripravený Penksa.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Peter Majerník (FC DAC Dunajská Streda).
     
    77
    Slovanisti v brejku troch proti dvom, Milinkovič loptu ťahal stredom a už sa chcel prešmyknúť okolo Majerníka, ten ho vo vzdialenosti 25 metrov fauloval, bude z toho štandardka hostí!
     
    76
    Slovanisti si zbytočne zavarili vzadu, Niňaj nakoniec miesto rozohrávky radšej len odkopol loptu dopredu. Tam pred Kubíkom na pravej strane šestnástky dobre vybehol Penksa.
     
    75
    Milinkovič poslal nízky center na bližšiu žrď, tam sa ale v súboji nedokázal presadiť Kolčák. Po následnej odrazenej lopte znovu zakončoval chrbtom k bráne Fořt, jeho strele chýbala razancia a Penksa bez problémov kryl.
     
    74
    Kubík centroval z ľavej strany, Fořta vôbec nenašiel a lopta tak smerovala na vzdialenejšiu žrď, Penksa tam nezvládol jednoduchý zákrok a lopta mu prepadla za čiaru, bude z toho roh.
     
    73
    DAC pri lopte, zatiaľ je to ale v rovine statických kombinácií. Slovan je s výnimkou Fořta stiahnutý na vlastnej polovici, akoby už hostia chceli hlavne vybojovať jeden bod za remízu.
     
    72
    DAC v dobrej šanci, keď si Jurčo takmer pred bránou spracoval prihrávku z ľavej strany, Jurčovi však chýbal jeden krok a tak na loptu nedosiahol, inak by zakončoval do odkrytej brány!
     
    71
    Novým kapitánom Slovanu do záverečnej 20-minútovky je Pavol Fořt. Domáci už rozohrali, Majerník je stále ošetrovaný za postrannou čiarou.
     
    70
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Igor Žofčák, prichádza Marko Milinkovič.
     
    69
    Škaredý súboj Majerníka s Fořtom, domáci kapitán zostáva otrasený a bude potrebovať lekárske ošetrenie. Chvíľu sa tak nehrá.
     
    69
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Gábor Straka, prichádza Vojtech Horváth.
     
    68
    Szabó centroval presne do priestoru medzi šestnástkou a päťkou, najvyššie tam vyskočil Perniš a vyboxoval loptu do bezpečia. Bol to navyše aj ofsajd, preto bude nasledovať výkop od brány Slovana.
     
    67
    Turňa nahrával na útočnej polovici Strakovi, ten bol v tvrdom súboji faulovaný Grendelom. Bude z toho zaujímavá štandardka pre DAC vo vzdialenosti 25 metrov od brány.
     
    66
    Slovan je ale stále aktívny aj vpredu! Fořt pekne nahral Grendelovi, ktorý na pravej strane nahrával Kubíkovi, lopta však bola príliš dlhá a tak si ju pokryl Penksa.
     
    65
    Hostia zatiaľ držia loptu na vlastnej polovici, Kolčák sa zaradil do obrannej formácie, kde bude tvoriť stopérsku dvojicu s Niňajom.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Richard Lásik (ŠK Slovan Bratislava).
     
    64
    Slovan navyše stiahol z hry doteraz najlepšieho hráča Soumaha. Uvidíme, ako sa oba tímy vyrovnajú so zmenou pomeru síl na trávniku, či sa domáci pokúsia vyvinúť nápor a získať tri body.
     
    63
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Seydouba Soumah, prichádza Kristián Kolčák.
     
    62
    Dunajská Streda dala gól!
    Je vyrovnané! DAC podobne ako Slovan využíva doslova darovanú šancu, keď sa po doslova hlúpom faule Gorosita kopala penalta. OTTO SZABÓ zahral pokutový kop rutinérsky a presnou strelou k pravej žrdi prekonal Perniša, ktorý sa už hádzal na opačnú stranu – 1:1!
     
    62
    Penaltu zahrá Otto Szabó!
     
    61
    Navyše je z toho červená karta pre Gorosita! Rozhodca Kráľovič tento moment nevidel, napovedal mu jeho asistent. Ten videl Gorositov atak na Jurča, ktorý Argentínčana slovne provokoval. Dejú sa to veci na Žitnom ostrove...
     
    60
    Červenú kartu dostáva Nicolas Gorosito (ŠK Slovan Bratislava).
     
    60
    Gorosito v šestnástke úplne zbytočne odplácal Jurčovi, bude z toho pokutový kop pre DAC!
     
    59
    Fořt stratil vpredu loptu, z čoho rezultoval brejk DAC! Štepanovský potiahol loptu stredom ihriska a perfektne našiel na ľavej strane voľného Jurča, jeho strelu zastavil Gorosito.
     
    58
    Mohlo to byť o dva góly! Čikoš sa presadil na ľavej strane, odkiaľ poslal center do šestnástky, kde sa na päťke obtočil Fořt a dokázal aj vystreliť, jeho strelu ale aj so šťastím zastavil skvelý Penksa!
     
    57
    DAC naďalej v nápore, inkasovaný gól domácich akoby povzbudil. Štepanovský centroval do šestnástky z ľavej strany, loptu pred Jurčom odkopol Gorosito.
     
    56
    Szabó to skúsil zaujímavým centrom na bližšiu žrď, kde sa o hlavičku pokúšal Brašeň, loptu pred ním ale odvrátil dnes výborne hrajúci Niňaj.
     
    55
    Domáci budú môcť zahrávať štandardnú situáciu z pravej strany, kde Niňaj fauloval Ujlakyho. Štandardky DAC sú zatiaľ nebezpečné, uvidíme, čo prinesie táto.
     
    54
    Brašeň sa pokúšal o center z pravej strany, loptu ale zastavil v obrannom zákroku spoľahlivý Jablonský. DAC to bude musieť skúšať inak.
     
    53
    Uvidíme, ako sa DAC vysporiada s týmto úderom, domáci boli paradoxne v druhom polčase aktívnejší a vlastnou chybou doslova darovali gól Slovanu.
     
    52
    Slovan dal gól!
    Neskutočná chyba Petra Majerníka pri vlastnej rozohrávke rezultuje v gól Slovana, ktorý prichádza doslova ako blesk z jasného neba! SEYDOUBA SOUMAH to mal veľmi jednoduché – prebral si nepresnú prihrávku kapitána DAC, rozbehol sa sám na Penksu a s prehľadom ho podstrelil k ľavej žrdi – 0:1!
     
    51
    Brašeň sa v útoku snažil presadiť po hlavičke Niňaja, ktorý odvracal dlhý center. Záložník DAC sa ale na ľavej strane cez Čikoša presadiť nedokázal.
     
    50
    Domáci mali k dispozícii štandardku z poliacej čiary, Perniš si však dlhý center pokryl do svojho náručia. Hostia sa v druhom polčase zatiaľ nedokážu dostať do tempa a kombinácie.
     
    49
    Obrovské zmätky v šestnástke Slovana! Brašeň najprv načechral napravo Krištovi, ktorého center obrancovia nedôrazne odvrátili len k Štepanovskému, ktorý sa už-už presadzoval na hranici šestnástky, loptu pred ním napokon upratal Gorosito.
     
    48
    DAC to teraz skúsil nakopávanou loptou dopredu, Turňa tam ale loptu nedokázal zachytiť. Perniš môže vykopávať, úvod druhej časti zatiaľ lepšie vychádza domácim.
     
    47
    Turňa pokazil útočnú akciu DAC, keď postupoval s loptou po pravej strane a mohol ešte prihrávať nabiehajúcemu Ujlakymu, preváhal ale správny moment a tak sa lopty zmocnil Gorosito.
     
    46
    Domáci okamžite po výkope aktívni, keď Ujlaky na pravej strane obohral Kubíka a posunul Turňovi, jeho prihrávka bola zablokovaná. Ujlaky následne fauloval Kubíka, pri lopte tak Belasí.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Ani jeden z trénerov pred druhou časťou zápasu nestriedal, pokračujeme teda v nezmenených zostavách.
     
    Hráči už sa pomaly vracajú na trávnik, o niekoľko desiatok sekúnd sa nám začne druhý polčas dnešného bezpochyby zaujímavého a kvalitného zápasu.
     
    Zaujímavý prvý polčas napriek viacerým šanciam góly nepriniesol. Viac možností mali určite hostia, buď však nemierili presne, alebo ich vychytal brankár Penksa. Domáci sa spoliehajú na rýchle brejky, k tým sa ale často nedostávali. Druhý polčas sa začne približne o 20:01, pozývam vás k jeho sledovaniu,
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Domáci absolútne pokazili veľkú šancu na protiútok! Po nevydarenom rohu Slovana totiž mohli postupovať do brejku dvoch proti jednému, Jurčo ale poslal Štepanovskému prihrávku až príliš na pravú stranu, kam sa už vrátili obrancovia Slovana a napokon situáciu dokázali ubrániť.
     
    45
    Slovan sa mohol v závere polčasu ujať vedenia! Fořt perfektne vysunul Soumaha, ktorý sa po ľavej strane šestnástky rútil sám na Penksu, ten ale výborne vybehol a zakončenie Soumaha vyrazil na roh!
     
    44
    Nákop DAC dopredu nepresný, pri lopte tak znovu Slovan. Medzitým sa Soumah vracia na ihrisko, bude zrejme v poriadku.
     
    43
    Domáci tak v krátkej početnej prevahe, momentálne ale len kombinujú na vlastnej polovici. Blíži sa záver polčasu, ani jeden z tímov už zrejme hlavne nebude chcieť inkasovať.
     
    42
    Soumaha v predchádzajúcej akcii nešetrne zasiahol Majerník, hráč hostí potrebuje lekárske ošetrenie a odchádza za outovú čiaru. Uvidíme, či sa do hry ešte vráti, Soumah je pre hru Belasých veľmi dôležitý.
     
    41
    Čo teraz predviedol Seydouba Soumah! Pred šestnástkou prešiel snáď cez štyroch hráčov DAC, z ktorých si spravil priam slalomové bránky, nakoniec prihral pred šestnástku Žofčákovi, ktorý miesto nahrávky na voľného Fořta volil nevýraznú strelu k pravej žrdi, ktorú s prehľadom kryl Penksa.
     
    40
    Slovanisti po dlhšej dobe v peknej útočnej akcii, Soumah nahrával do šestnástky z ľavej strany, Kubíkovi tam ale lopta odskočila a následná strela Grendela bola zablokovaná.
     
    39
    Aktivita DAC pokračuje! Ujlaky si pekne prebral loptu na ľavej strane, zasekol si Jablonského a skúsil to strelou z rohu šestnástky, jeho oblúčik ale mieril nad bránu!
     
    38
    Žltú kartu dostáva Gábor Straka (FC DAC Dunajská Streda).
     
    37
    Tak teraz sa to doslova varí v šestnástke Slovana. Po priťuknutí Štepanovského sa k strele tesne spred šestnástky dostal Ujlaky, jeho tvrdú strelu zablokoval Niňaj. Následnú odrazenú loptu odkopol v núdzi Gorosito.
     
    36
    Prvé veľké šance domácich! Peknú strelu najprv vyslal Krišto, ktorý to skúsil technickou strelou z 25 metrov, jeho pokus k ľavej žrdi Perniš vyboxoval. Odrazenú loptu ešte poslal do šestnástky Straka, na päťke si vyskočil voľný Jurčo a vo výbornej pozícii hlavičkoval tesne nad!
     
    35
    Domáci sú v týchto chvíľach aktívnejší, držia loptu na svojich kopačkách. Ich snahy však pre tento moment zastavil nepresný center od Szabóa.
     
    34
    Center zo štandardky síce odhlavičkoval Gorosito, na odrazenú loptu si na hranici šestnástky nabehol Ujlaky a po mocnom náprahu sa snažil o strelu, loptu mu v poslednej chvíli odkopol spod nôh Niňaj!
     
    33
    Soumah začína ukazovať svoje technické prednosti, Jablonský však na jeho ponuku na kombináciu nereflektoval. Rezultoval z toho rýchly brejk DAC, keď dlhý center na Štepanovského posielal Brašeň, bol pri tom faulovaný a nasleduje tak štandardka domácich.
     
    32
    Domáci sa pokúsili o rýchly útok, keď Straka vysúval na ľavej strane nabiehajúceho Jurča, ten ale loptu nedokázal dobehnúť a tá tak skončila za bránkovou čiarou.
     
    31
    Grendel si vpredu spracoval dlhý pas, vybojoval aspoň outové vhadzovanie. To ale hostia pokazili, preto pri lopte znovu DAC.
     
    30
    Za nami je polhodina hry, hráme stále bez gólov, čo je škoda, keďže úvodný gól by zápas určite viac otvoril. Domáci sa pokúsili o útočnú akciu, okamžite ale stratili loptu.
     
    29
    Tak toto boli dramatické momenty! Grendel najprv pred šestnástkou Slovana obohral Straku, zdalo sa, že nedovolene, rozhodca nechal v hre pokračovať. Slovan to využil na rýchly brejk, Kubík sa dostal k strele z 20 metrov, jeho krížna strela z ľavej strany tesne minula vzdialenejšiu žrď!
     
    28
    Jablonský nahrával dopredu Fořtovi, ten bol ale príliš nedočkavý a nechal sa tak vystaviť do ofsajdu. Domáci môžu konečne trochu kombinovať s loptou, ktorú dnes nemajú často na svojich kopačkách.
     
    27
    Hrá sa na polovici Slovana, kde hostia kombinujú v postupnej rozohrávke. DAC stále čaká na chyby Belasých a prípadné brejky, tie dnes ale zatiaľ často neprichádzajú.
     
    26
    Slovanisti v ďalšom náznaku šance, Kubík si dobre vyšprintoval z pravej strany, pred šestnástkou mu loptu narazil Grendel, na čo sa Kubík dostal k strele v šestnástke, jeho slabú prízemnú strelu ale s prehľadom kryl Penksa.
     
    25
    Dunajskostredčania to skúsili dlhou loptou dopredu, Jurčo ju ale na ľavej strane nedokázal zachytiť a tak je z toho odkop od brány Perniša. Hostia sú zatiaľ opticky o niečo lepší, prevahu ale zatiaľ gólovo nevyjadrili.
     
    24
    Lásik najprv nepresne prihral a loptu tak získali domáci, tí ale po nepresnej prihrávke Štepanovského znovu vrátili iniciatívu do rúk Belasých. Dnešný zápas je zaujímavý, pekné akcie sa striedajú s takýmito hluchými chvíľami...
     
    23
    Domáci sa nenechali zahanbiť a poriadne pohrozili obrane Slovana! Brašeň si prebral loptu na pravej strane a poslal výborný center do šestnástky, kde pred nabiehajúcim Jurčom v poslednej chvíli odhlavičkoval Niňaj!
     
    22
    Center z rohu si s prehľadom stiahol Penksa, po jeho okamžitom výkope ale loptu znovu získali hostia, tí však už v útoku nevymysleli nič zaujímavé.
     
    21
    Slovan znovu pohrozil – Fořt tentoraz dobre sklepol loptu, keď sa odpútal na ľavej strane a priťukol na strelu Jablonskému, jeho tvrdá strela z hranice šestnástky bola zablokovaná na roh!
     
    20
    Domáci sa prezentujú tvrdou hrou, Straka teraz na poliacej čiare zozadu prebrúsil Soumaha. Kráľovič to opäť rieši ústne, čo ešte viac hnevá fanúšikov, ktorí pískajú a dávajú najavo nevôľu.
     
    19
    Jurčo uštedril v stredovom kruhu poriadny šlapák Gorositovi, obranca hostí si to s ním ústne vysvetľoval a bol poriadne nahnevaný, zo strany rozhodcu je to zatiaľ bez karty.
     
    18
    Rohy DAC sú zatiaľ nebezpečné – Szabó poslal center na bližšiu žrď, kde sa hlavou na päťke presadzoval Struhár a aj dokázal odhlavičkovať, v súboji ale fauloval jedného z obrancov hostí.
     
    17
    Jurčo na pravej strane pri rohovej zástavke vycvičil Gorosita, čo evidoval Čikoš a snažil sa zamedziť hrozbe, obetavým sklzom loptu odvrátil na roh.
     
    16
    DAC to často skúša dlhými nakopávanými loptami, jedna taká mierila aj na pravú stranu na Brašeňa, ten ale hlavou predlžoval len za bránkovú čiaru. Vykopávať bude Perniš.
     
    15
    Prvá štvrťhodina končí nepresnosťami na oboch stranách – najprv Slovan stratil loptu po nepresnej prihrávke Žofčáka, na čo ju Belasým vrátil zlou prihrávkou Straka.
     
    14
    Sympatická snaha záložníka DAC Krišta – v strede poľa si prebral loptu a posielal oblúčik na ľavú stranu, kde bol Jurčo, tomu ale k lopte chýbalo niekoľko krokov, čo využil Perniš a po pohotovom výbehu loptu kryl.
     
    13
    Dunajská Streda sa snaží o pozornú defenzívu so zameraním na rýchle brejky, pri lopte tak viac Slovan. Dlhý pas dopredu na Žofčáka ale úspech nepriniesol, po dlhšej dobe pri lopte domáci.
     
    12
    Na center z rohu si na päťke síce vyskočil Gorosito, bol však otočený bokom k bráne a tak loptu len vrátil do priestoru rohovej zástavky, kde sa jej ujali obrancovia DAC.
     
    12
    Belasí pokračujú v aktivite, rozohrali zaujímavú útočnú akciu, z ktorej rezultuje dnešný druhý roh Slovana.
     
    11
    Fořt mal druhú tutovku v zápase! Po odrazenej lopte z rohu totiž pred šestnástkou kombinovali Soumah s Niňajom, lopta sa aj za prispenia obrancu dostala až k Fořtovi, ktorý bol na pravej strane šestnástky úplne sám, mieril ale tesne vedľa!
     
    10
    Zaujímavá akcia Slovana, rozbehol ju v strede Soumah, od ktorého sa dostala lopta až naľavo k Jablonskému, jeho center na vzdialenejšiu žrď odvrátil Struhár na roh.
     
    9
    DAC teraz kombinoval na útočnej polovici, po nepresnej prihrávke však lopta končí v oute. Pri lopte tak hostia, ktorým ale zatiaľ oproti domácim nevychádza rýchly prechod do ofenzívy.
     
    8
    Domáci pokračujú v dobrej fáze hry, Szabó posielal center do šestnástky, tam ale pred Jurčom odhlavičkoval loptu Niňaj. Hrá sa v dobrom tempe, úvod zápasu ponúka zaujímavý futbal.
     
    7
    A takmer z toho boli nepríjemnosti pre Slovan! DAC totiž rozohral štandardku veľmi rýchlo, na čo prišiel center z ľavej strany, ktorý v šestnástke trochu neobratne odvracal Gorosito, napokon však situáciu zvládol a Belasí to tak prežili bez ujmy.
     
    6
    Žofčákovi s Fořtom nevyšla útočná kombinácia, na čo loptu získal Jurčo a posunul ešte dopredu Brašeňovi, ten bol faulovaný. Uvidíme štandardku DAC z veľkej vzdialenosti.
     
    5
    Úvod je predsa len trochu opatrný, čo sa vzhľadom na dôležitosť zápasu dalo čakať. Slovanisti teraz s loptou na kopačkách, ale len na vlastnej polovici. DAC zatiaľ dobre bráni v sformovanej obrannej línii.
     
    4
    Z rohu centroval do šestnástky Szabó, v šestnástke hlavičkoval vysoký stopér Turňa, jeho pokus v záklone ale mieril ponad brvno Pernišovej brány.
     
    3
    Prvý raz v útoku aj DAC, prienik Krišta na pravej strane ale zastavil Čikoš, ktorý odkopol loptu na roh.
     
    2
    Veľká šanca hostí v úvode stretnutia! Po outovom vhadzovaní Jablonského sa k lopte na ľavej strane šestnástky dostal Fořt, tesne pred päťkou sa obtočil okolo obrancu a skúšal prekvapiť Penksu strelou z uhla, ten na dvakrát loptu s námahou kryl!
     
    1
    Úvodný výkop mal k dispozícii Slovan, útočnú akciu po ľavej strane ale zastavili pozorní stopéri DAC. Belasí ale stále ostávajú pri lopte, skúšajú to postupnými kombináciami.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Začiatok zápasu sa nám o niekoľko sekúnd oneskorí! Domáci fanúšikovia vhodili na ihrisko pyrotechniku, musíme počkať, kým ju usporiadatelia odstránia mimo hracej plochy.
     
    Oba tímy už vychádzajú na trávnik, domáci v tradičných žlto-modrých dresoch, hostia z Bratislavy v belasom. Diváci vítajú mužstvá nadšeným potleskom.
     
    Príjemný dobrý večer vám prajem z Dunajskej Stredy! Zaplnené publikum už očakáva oba tímy, ktoré vybehnú na perfektne pripravený trávnik v príjemnom počasí jesenného večera. Dnes uvidíme boj o dôležité ligové body, určite nebude chýbať rivalita a výborná atmosféra. Do začiatku zápasu si pozrite ešte zostavy oboch tímov, v ktorých nenastalo výraznejšie prekvapenie oproti predpokladom. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Penksa – Turňa, Ujlaky, Struhár, Szabó – Brašeň, Štepanovský, Majerník (C), Straka – Krišto, Jurčo.
    Náhradníci: Pernecký – Tóth, Šnirc, Antunović, Horváth, Sabler, Stanić.

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Niňaj, Čikoš, Jablonský, Gorosito – Lásik, Grendel – Kubík, Žofčák (C), Soumah – Fořt.
    Náhradníci: Poláček – Kolčák, Hudák, Milinkovič, Štefánik, Halenár, Peltier.

    Rozhodca: Kráľovič – Weiss, Ádám.
     
    Tradičné derby dvoch veľkých rivalov v boji o dôležité ligové body – tak to je snáď najlepšia pozvánka na atraktívnu nedeľňajšiu dohrávku 11.kola Fortuna ligy. Domáci chcú po 4-zápasovej odmlke znovu spoznať chuť víťazstva, pričom na zápas proti veľkému rivalovi sa chystá aj početná divácka kulisa z oboch táborov. Belasí si budú chcieť napraviť chuť po nevydarenom týždni a vrátiť sa tak do pohody zo začiatku sezóny. Kto sa bude napokon radovať zo zisku dôležitých bodov? To sa dozvieme v nedeľu od 19:00, pri textovom prenose sa na vás teší Tomáš Schügerl!
     
    Aktuálna forma a postavenie v tabuľke

    DAC nevyhral už 4 zápasy v rade a v tabuľke sa tak dostal medzi skupinu 11-bodových tímov, ktoré sú bližšie skôr k boju o záchranu, než k európskym pohárom. Dunajská Streda je priebežne na 7.priečke so záporným skóre 10:12. Nálade v klube určite nepomohla hladká prehra 0:3 z utorňajšieho zápasu na pôde nováčika z Podbrezovej.

    Slovan má za sebou náročný program. Výsledky však neboli potešujúce – v nedeľnom ligovom šlágri Belasí podľahli v Žiline 0:3 v týždni prehrali v zápase skupiny Európskej ligy v Berne 0:5. Slovan je v tabuľke na 4.mieste s 15 bodmi a skóre 14:10. Mimo tohto nedeľňajšieho duelu však majú Belasí ešte tri ligové zápasy k dobru.
     
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Belasí sa nachádzajú vo veľmi ťažkej situácii. Po výbornom rozbehu sezóny pod vedením nového trénera Františka Straku začali strácať dych na všetkých frontoch. Nezvládli ligový šláger v Žiline, navyše v týždni vysoko prehrali v Európskej lige na pôde Young Boys Bern. Klub sa musí potýkať so zraneniami niektorých hráčov, prípadne výpadkami formy viacerých opôr. Do tímu stále ešte úplne nezapadli nové posily Štefánik či Kubík a fanúšikovia už netrpezlivo očakávajú, kedy začnú títo hráči naplno dokazovať svoje kvality. Náročný program Slovanu pokračuje v nedeľu derby zápasom v Dunajskej Strede, kde to Belasí z rôznych objektívnych príčin nikdy nemali ľahké a ťažký boj ich určite čaká aj v nedeľu večer. Dá sa očakávať, že tréner Straka pristúpi po debakli v Berne k zmenám v základnej zostave.
     
    FC DAC DUNAJSKÁ STREDA

    Futbalisti zo Žitného ostrova sa v tomto ročníku prezentujú podstatnejšie sympatickejšie než v minulej sezóne, kedy bojovali v lige o záchranu. Nový majiteľ, lepšia koncepcia budovania kádra a posily prispeli k tomu, že v Dunajskej Strede vládne pravá futbalová atmosféra, ktorá tomuto futbalovému mestu prislúcha. Všetko umocňujú skvelí fanúšikovia, hojne navštevujúci domáce i vonkajšie zápasy DAC. Cez týždeň ich potešil príchod novej posily – do klubu prestúpil ofenzívny záložník Peter Štepanovský, odchovanec Slovana Bratislava, ktorý naposledy pôsobil v Arménsku. Proti svojmu bývalému klubu by dnes mohol nastúpiť v základnej zostave. Naopak, v tej bude chýbať Kornel Saláta – v DAC hosťuje práve zo Slovana a na základe dohody klubov nebude môcť vo vzájomnom zápase týchto klubov nastúpiť. Dunajská Streda na domácom štadióne v tejto sezóne ešte neprehrala a určite na to bude chcieť nadviazať aj v zápase s úradujúcim majstrom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 62. Szabó (pen.) – 52. Soumah

    Karty:   38. Straka (DUN), 77. Majerník (DUN), 84. Horváth (DUN) – 64. Lásik (SBA), 83. Milinkovič (SBA)   60. Gorosito (SBA)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa – Turňa, Ujlaky, Struhár, Szabó – Brašeň, Štepanovský (78. Sabler), Majerník (C), Straka (69. Horváth) – Krišto, Jurčo.
    Náhradníci: Pernecký – Tóth, Šnirc, Antunović, Horváth, Sabler, Stanić.

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš (C) – Niňaj, Čikoš, Jablonský, Gorosito – Lásik, Grendel – Kubík, Žofčák (C) (70. Milinkovič), Soumah (63. Kolčák) – Fořt (C) (81. Peltier).
    Náhradníci: Poláček – Kolčák, Hudák, Milinkovič, Štefánik, Halenár, Peltier.

    Rozhodca: Kráľovič – Weiss, Ádám

    Diváci: 5718