QPR – Stoke City 2:2 (kon.) | Aston Villa – Arsenal 0:3 (kon.) | Burnley – Sunderland 0:0 (kon.)
Newcastle – Hull City 2:2 (kon.) | Swansea – Southampton 0:1 (kon.) | West Ham – Liverpool 3:1 (kon.)
koniec
Queens Park Rangers
2:2 (1:1)
Stoke City FC
Sobota 20.09.2014, 13:45 • Loftus Road (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na Loftus Road je dobojované. Úvodné stretnutie sobotňajšieho programu prinieslo prekvapivo zaujímavý futbal, ktorý pramenil až do štyroch strelených gólov. Potters dvakrát v zápase viedli, ale domácim sa po štandardkách podarilo vždy odpovedať. Remíza je možno zaslúženým rezultátom, aj keď viacej ju berú asi domáci hráči, ktorí sa dnes herne znovu trápili.

    Z tohto zápasu je to už všetko, ale nezabúdajte, že dnešný program anglickej Premier League je len na začiatku. Ďakujem za pozornosť. (15:40:59)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Matt Phillips sa následne snažil zapojiť do hry Bobbyho Zamoru, no pred ním v páde odvracal írsky stopér Marc Wilson.
     
    90+2
    Áno, ale ten zatiaľ ešte neprichádza. Austinova strela z veľkej vzdialenosti totiž mierila iba do stredu bránky, kde pracoval Begovič.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Martinom Atkinsonom pridáva ešte štyri nadstavené minútky. Pokúsia sa domáci o obrat?
    KRANJČAR - 2:2
     
    89
    Queens Park Rangers dali gól!
    The Hoops sa predsa len dostávajú k vyrovnávajúcemu gólu, v ktorý už hádam neveril ani sám Harry Redknapp. Rangers sa v hre vyslovene trápili a tak sa musel k tomu postaviť NIKO KRANJČAR, ktorý rozvlnil sieť zo štandarnej situácie. Priamy kop rozohrával z ideálnej vzdialenosti dvadsiatich metrov. Chorvátsky špílmacher ju zakrútil ponad múr tak dokonale, že Begovič sa iba márne preletel smerom k ľavej žrdi. Vyrovnané!
     
    88
    Steve Sidwell fauloval tesne pred hranicou veľkého vápna, čím si vyslúžil ďalšiu žltú kartu pre hosťujúcich hráčov.
     
    87
    Následný rohový kop R´s už veľa vzruchu nepriniesol, domácim sa už pomaly ale isto kráti čas. Zostáva nejakých päť minút.
     
    86
    Po následnom voľnom kope, ktorý nasledoval po faule na Nika Kranjčara, sa ale domácim takmer podarilo vyrovnať! Práve štandardky, ktoré nerozohráva tento Chorvát, prinášajú pre súpera najväčšie nebezpečenstvo. Tentokrát mohol výnimočne rozohrávať Karl Henry, ktorý posielal krútený center na ľavú žrď, kde hlavičkoval Leroy Fer. Ten loptu šikovne umiestnil presne k žrdi, no Asmir Begovič bol pri nej včas, aby stihol vyraziť na rohový kop. Stoke stále vedie o jeden gól.
     
    85
    Túto úvahu zdieľal i Leroy Fer, ktorý u hlavného arbitra loboval za Shawcrossove vylúčenie. Martin Akinson ho „odbil" žltou kartou.
     
    84
    Žltú kartu v zápätí vidí i kapitán Stoke City Ryan Shawcross, ktorý zozadu nepekne zobral Nika Kranjčara. Toto hraničili i s červeným trestom.
     
    83
    QPR sa stále nedostávajú k ničomu a do konca už aj s nadstaveným časom zostáva len nejakých desať minút.
     
    82
    Pre QPR to bol už tretí stredný záložník, ktorý by musel opustiť ihrisko pre zranenie. Navyše Redknapp už využil všetky svoje striedania.
     
    81
    V druhom polčase premotivovaný Mame Biram Diouf je ďalším potrestaným hráčom na strane hostí. Tentokrát nepríjemne dohral Fera, ktorý našťastie vstáva.
     
    80
    Ten dostáva k dispozícii záverečných desať minút, v ktorých by sa ale Hrnčiari mali predovšetkým brániť. QPR ich k tomu zatiaľ nedokáže prinútiť.
     
    79
    Mark Hughes sťahuje z ihriska výborného Victora Mosesa, ktorý bol azda najlepším hráčom Potters. Na jeho miesto vybieha Marko Arnautovič.
     
    78
    Nezmenil to ani rohový kop v podaní Karla Henryho, ktorý centroval iba na hlavu dobre postaveného Stevena N´Zonziho.

    Erik Farkaš

    Góly: 42. Crouch (vla.), 89. Kranjčar – 11. M.Diouf(Crouch), 51. Crouch(Moses)

    Karty:   74. A.Traoré (QPR), 85. Fer (QPR) – 45+1. Pieters (STO), 81. M.Diouf (STO), 84. Shawcross (STO), 88. Sidwell (STO)


    Queens Park Rangers: R. Green – Isla, Caulker, R. Ferdinand, A. Traoré – Mutch, Fer, Barton (C) – E. Vargas, C. Austin, Kranjčar
    Náhradníci: A. McCarthy – M. Phillips, Onuoha, K. Henry, Dunne, Hoilett, Zamora
    Manažér: Harry Redknapp (ENG)

    Stoke City FC: Begovič – Bardsley, Shawcross (C), Wilson, Pieters – Adam, N´Zonzi, Whelan – Moses, Crouch, M. Diouf
    Náhradníci: T. Sørensen – Huth, Muniesa, Arnautovič, Sidwell, Assaidi, B. Krkič
    Manažér: Mark Hughes (WAL)

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child – R. East