Paneuropa Kings – Managers 6:4 (kon.)
koniec
Paneuropa Kings Bratislava
6:4 (0:0, 3:1, 3:3)
VŠEMvs MANAGERS Bratislava
Pondelok 24.02.2014, 17:25 • Zimný štadión Vladimíra Dzurillu v Ružinove, Bratislava • European University Hockey League
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:15.
     
    V novembri roku 2013 odštartoval v Európe fantastický projekt s názvom Európska Univerzitná Hokejová Liga – EUHL. V tejto súťaži dostanú priestor po zámorskom vzore jednotliví hráči zvyšujúci si svoje vzdelanie na Univerzitách. Samotná liga je rozdelená na štyri skupiny, v bratislavskom derby si zmerajú sily hokejisti Paneurópska KINGS Bratislava, ktorí z ôsmich zápasov nazbierali 9 bodov a VŠEMvs Bratislava, ktorí v piatich zápasoch zaknihovali 3 body.
     
    Priaznivcom hokeja a širokej hokejovej verejnosti v pondelok podvečer zo zimného štadióna Vladimíra Dzurillu krátkymi písaným vstupmi sprostredkujeme aj z tohto zápasu aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Bratislavské derby na pôde Európskej univerzitnej hokejovej ligy – tak o tom bude meranie síl medzi Paneuropa Kings a VŠEMvs Managers Bratislava. Králi z Paneurópy sa vďaka výborným výsledkom vyšvihli na priebežnú 2.priečku, kým Manažéri sú momentálne na poslednej 6.priečke a na postup do play-off sa ešte budú musieť veľmi nadrieť. Boj to rozhodne bude aj v tomto stretnutí, pri ktorého sledovaní vás srdečne vítame.
     
    PANEUROPA KINGS BRATISLAVA

    Paneurópania vstúpili do nového roka 2014 skutočne exkluzívne, keď najprv jednoznačne porazili UTB Zlín 9:4 a pred týždňom zdolali v kvalitnom stretnutí Gladiators Trenčín 5:3 . Vďaka týmto výsledkom sa Králi vyšvihli na 2.priečku tabuľky a vytvárajú si tak veľmi dobrú pozíciu pre play-off. V tejto sezóne zatiaľ odohrali 8 stretnutí, v ktorých štyrikrát vyhrali, raz remizovali a trikrát prehrali.
     
    VŠEMvs MANAGERS BRATISLAVA

    Manažéri odohrali v tejto sezóne len 5 zápasov, čo je najmenej zo všetkých účastníkov súťaže. Preto je aj ich postavenie v tabuľke na poslednom mierne skreslené a na konci sezóny to s nimi môže vyzerať oveľa lepšie. Pokiaľ však chcú postúpiť do play-off, tak musia začať bodovať, pričom určite budú chcieť zapísať cenné body do tabuľky aj dnes. Manažéri disponujú silným trénerským menom, keď je hlavným trénerom známa osobnosť slovenského hokeja Ivan Dornič . V doterajšom priebehu ročníka odohrali Manažéri 5 stretnutí, v ktorých raz vyhrali, raz remizovali a trikrát prehrali.
     
    Úvodné zostavy:

    Paneuropa KINGS Bratislava: Orlík (Bziňák) – Kuták, Tekáč, Szabó, Marušiak, Aschenbrier – Nemec, Pečimut, Bobocký, Zvara, Jančovič – Kovalčík, Bolcs, Fabo, Hanák, Klein – Slovík, Kalina, Simon

    VŠEMvs MANAGERS Bratislava: Porubský (Ponist) – Porupčan, Polakovič, Kvitek, Karaba, Just, Granec, Dobrovodský, Brincko – L. Mucha, Slučiak, M. Mucha, Kocka, Požgay, Lednár, J.Aschenbrier, Podgorski, Hudcovský, Hegély, Derčálik

    Rozhodca: Orolín.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    Prvú strelu na bránu vyslal domáci Aschenbrier, brankár Managers si ale pripisuje prvý úspešný zákrok vyrážačkou.
     
    02:13
    Hanák sa preštrikoval po pravej strane a skúšal prekvapiť Porubského, ten bol ale pozorný a puk tak vyrazil svojim betónom.
     
    03:09
    Hra sa zatiaľ odohráva najmä v strednom pásme, teraz odtiaľ nahadzoval puk Kalina, Porubský ale kryl a nasleduje buly v útočnom pásme Kings.
     
    04:28
    Obrana hostí sa dostala pod tlak, brankár Porubský pri rozohrávke opustil priestor brány a pri modrej čiare sa ku strele dostal obranca Bolcs, brankár Managers sa ale dokázal skvele vrátiť do priestoru brány a skvelým zákrokom tak zabránil gólu!
     
    06:37
    Szabó stratil puk v útočnej tretine a do brejku sa tak okamžite dostal Hudcovský, jeho zakončenie z ľavej strany ale vyrazil Orlík!
     
    07:21
    Rušné momenty na oboch stranách! Najprv mohli skórovať Kings, puk ale v neprehľadnej situácii nedokázali umiestniť do brány. O pár sekúnd na to sa v samostatnom úniku utrhol L. Mucha, jeho zakončenie ale vyráža Orlík na ochrannú sieť!
     
    08:12
    Polakovičovu strelu od modrej obrana domácich ešte zblokovala, následne však ale prišli dorážky útočníkov Managers snažiacich sa prepasírovať puk za čiaru, všetko však aj so šťastím rieši Orlík.
     
    09:35
    Kalina obkorčuľoval celé útočné pásmo aj bránu, jeho strele z otočky ale chýbala dôraznosť a predovšetkým presnosť.
     
    09:57
    Ďalšie prečíslenie Managers a opäť zakončené samostatne – Požgay po úniku z ľavej strany mieril na protiľahlý horný roh brány, tesne však minul.
     
    10:30
    V šanci opäť aktívny Hudcovský, tentoraz ale zblízka mieril vedľa.
     
    11:02
    Tak teraz zahodili Kings obrovskú možnosť! Szabó s Aschenbrierom totiž postupovali sami proti brankárovi Managers, prvý menovaný sa snažil nahrať Aschenbrierovi pred odkrytú bránu, tomu však puk preskočil hokejku a zo šance tak zišlo!
     
    12:18
    Jančovič sa teraz snažil zakončiť pri bližšej žrdi, to sa mu však nepodarilo, nasledoval zámok druhej formácie Kings v útočnom pásme, avšak bez streleckého či gólového vyústenia.
     
    13:39
    Slovík strieľal príklepom z medzikružia, Porubskému navyše ešte clonil obranca a tak mal s touto strelou problémy, na dva krát ju však kryje.
     
    14:33
    Hudcovský mohol v prípade lepšieho spracovania puku postupovať od polovice klziska sám na bránu, puk mu však ušiel a končí tak až zakázaným uvoľnením Managers.
     
    15:21
    Managers sa mohli dostať do vedenia! L. Mucha najprv našiel pred bránou Slučiaka, tomu v bezprostrednej blízkosti brány odskočil puk, následne si ešte L. Mucha vykorčuľoval spoza brány a z pravého kruhu zakončoval, Orlík vyráža ramenom!
     
    16:35
    Obranca Kings Tekáč teraz obetavým obranným zákrokom zastavil akciu Managers, keď ich dvaja hráči mohli korčuľovať sami na Orlíka, všetko ale zastavil spomínaný zákrok Tekáča.
     
    17:24
    Porupčan teraz strieľal od modrej, jeho dobre mierenú strelu ale Orlík vyráža do bezpečia.
     
    18:01
    Kings v prečíslení dvoch proti jednému! Kuták sa miesto prihrávky rozhodol pre strelu z pravej strany, mieril však len do dobre postaveného Porubského a tak je stav naďalej bezgólový!
     
    19:25
    Hudcovský opäť nebezpečný v útočnom pásme, po nakorčuľovaní z pravej strany ešte našiel pred bránou vo výbornej pozícii spoluhráča, ktorému už len stačilo jemne usmerniť puk za bránkovú čiaru, aj za prispenia dotyku Orlíka ale puk skončil tesne mimo pravej žrde!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina bratislavského derby priniesla výborný hokej z oboch strán, keď si veľké šance vypracovali obe mužstvá a stav je bezgólový len vďaka výborným zásahom oboch brankárov. Hra je zatiaľ pomerne vyrovnaná a tak to dnes bude v Ružinove ešte tvrdý boj o to, kto získa cenné body do tabuľky EUHL. Pri začiatku druhej tretiny sa na vás opäť teším približne o 18:05.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:34
    Teraz sa v útočnom pásme veľmi nepríjemne zrazili dvaja hráči Kings, na ľade leží otrasený Aschenbrier, za pomoci spoluhráčov už ale odchádza po vlastných z ľadu. Managers protestujú, dvaja ich hráči postupovali totiž sami na bránu a rozhodca v tej chvíli prerušil hru, aby mohol zdravotník ošetriť na druhej strane ležiaceho hráča Kings.
     
    21:57
    Fabo teraz sebavedomo nakorčuľoval do útočného pásma a snažil sa presadiť proti obrancovi Managers, ten však jeho úmysel vystihol a telom ho odzbrojil.
     
    22:49
    Bobocký si nakorčuľoval medzi kruhy a výbornou strelou triafa hornú žrď brány!
     
    22:53
    Managers Bratislava dali gól!

    Pravidlo nedáš-dostaneš sa opäť potvrdilo v praxi! Kým Bobocký na druhej strane nastrelil len žrď, Managers sa dostali do protiútoku a SAMUEL PORUPČAN presnou strelou z ľavej strany otvára skóre!
    Asistencie : Adam Podgorski
     
    23:06
    Hneď však mohlo byť vyrovnané, Hanák sa uvoľnil pred bránou a po sťahovačke na bekhend aj nebezpečne zakončoval, Porubský vyrazil ľavým betónom!
     
    24:56
    Rušné okamihy na ružinovskom štadióne! Managers v prečíslení dvoch proti jednému, Lukáš Mucha skvele nahral pred odkrytú bránu Hudcovskému, Orlík ale teraz zachránil svoj tím!
     
    25:20
    Paneuropa Kings dali gól!

    A je vyrovnané! Kings prečíslili obranu Managers, Klein prihral na ľavú stranu, kde sa k puku dostal PATRIK SZABÓ a aj keď už nebol v najlepšom uhle, presnou strelou nad vyrážačku prekonáva Porubského!
    Asistencie : Mário Klein
     
    26:52
    Nemec hľadal pred bránou voľného spoluhráča, tomu len tesne ušiel puk, inak by mohol zakončovať sám pred Porubským, hra získava skvelé tempo!
     
    27:00
    Tlak Kings teraz podporí presilovka! Na dve minúty si sadá Karaba za hákovanie.
     
    27:36
    Hanákova delovka z pravého kruhu opečiatkovala spojnicu brány!
     
    28:02
    Paneuropa Kings dali gól!

    Skvelá presilovka Kings vyúsťuje v ich druhý gól! Na modrej čiare sa do puku oprel PATRIK SZABÓ a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste!
    Asistencie : Marek Marušiak
     
    28:45
    Zvara teraz v dvoch obrovských šanciach! Najprv mu medzi kruhy ideálne nabil Jančovič, Zvarovu strelu ale Porubský efektne vyrazil. Následne útočník domácich sám postupoval na brankára, toho si peknou sťahovačkou na forehand položil na ľad a už zakončoval do odkrytej brány, tam ale skvele zakročil obranca Managers a odpálil puk z bránkovej čiary!
     
    29:31
    Paneuropa Kings dali gól!

    Kings teraz mali kúsok povestného hokejového šťastia! Dostali sa totiž do ďalšieho útoku, na ľavej strane sa pred chrbtom k bránke ocitol Klein a zadovkou ,,na slepo" našiel na protiľahlej žrde MIROSLAVA BOBOCKÉHO, ktorý už nemal problém zasunúť puk do prázdnej brány!
    Asistencie : Mário Klein, Jozef Fabo
     
    29:31
    Managers si vzali oddychový čas, predsa len, tri góly v rozmedzí štyroch minút by zamávali aj skúsenejšími mužstvami.
     
    31:27
    Marušiak bol teraz pri svojom sóle podrazený na modrej čiare, píšťalka rozhodcu zostala prekvapivo nemá.
     
    32:03
    Bölcs nahadzoval puk od modrej, pred bránou tečoval Hanák a puk nabral zaujímavú trajektóriu, keď tesne minul ľavý horný roh Porubského brány.
     
    32:26
    Managers si zahrajú presilovku! Menší trest inkasovala hráčska lavica Kings, keď bolo na ľade až príliš veľa hráčov tohto tímu, čo sa samozrejme trestá dvomi minútami. Trest si odsedí dnešný najlepší strelec Szabó.
     
    33:06
    Hudcovskému preskočil po nahrávke Muchu puk hokejku a Kings sa následne oslobodzujú, pred nami ešte minúta presilovky Managers.
     
    33:45
    Ďalšie vyhodenie cez všetky čiary v podaní Kings.
     
    34:24
    V závere presilovky aspoň jedna šanca Managers! Od modrej tvrdo strieľal Porupčan, Orlík toho veľa nevidel, predsa len však stihol svojimi betónmi úspešne zasiahnuť!
     
    34:55
    Kings s piatimi hráčmi.
     
    35:34
    Mohlo byť znížené! Na pravom kruhu sa skvele uvoľnil Slučiak a veľmi šikovne zakončoval bekhendovou strelou, Orlík bol ale pozorný a túto nebezpečnú strelu vyrazil do bezpečia!
     
    36:03
    Hegélyho nájazd zastavil sporný ofsajd, striedačka hostí sa teraz čertí a veru ťažko povedať, či náhodou nie oprávnene. Nič sa ale nemení, hráme ďalej za nezmeneného stavu.
     
    36:32
    Domáci v prečíslení troch proti jednému! Hanák s Marušiakom sa snažili vykombinovať jediného obrancu Managers, ten sa však obetavo vrhol na ľad a gólovú prihrávku zblokoval vlastným telom! Dnešný zápas má naozaj všetko, vrátane obetavých či tvrdých férových zákrokov!
     
    37:05
    Kings si zahrajú presilovku, za podrazenie si dve minúty odsedí L. Mucha.
     
    37:12
    Szabó opäť na modrej čiare a opäť nebezpečne strieľal, tentoraz vyrazil Porubský svojim pravým betónom.
     
    38:20
    Fabo strieľal spomedzi kruhov nepresne, presilovka Kings sa pomaly končí.
     
    38:49
    Teraz Fabo oveľa nebezpečnejšie po prihrávke Kovalčíka, jeho strelu z bezprostrednej blízkosti vyráža ramenom Porubský!
     
    39:31
    Managers v skutočne výbornej možnosti na zníženie! Dvaja hráči totiž postupovali sami na osamoteného Orlíka, L. Mucha ale trochu sebecky zakončoval sám a nevšímal si korčuľujúceho spoluhráča, jeho strelu medzi betóny vyrazil Orlík a zachránil tak svoje mužstvo od nepríjemného zníženia náskoku na konci tretiny!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Tak vážení športoví priatelia, v druhej tretine to tu bolo v Ružinove skutočne zaujímavé a nesmierne dramatické. Hokej na pôde EUHL totiž teraz naozaj spĺňa vysoké kvalitatívne kritériá a veľmi dobre sa baví aj početná divácka kulisa. Manažéri v druhej tretine išli rýchlo do vedenia gólom Porupčana, to však Kings naštartovalo a predviedli skvelý gólový obrat. V priebehu štyroch minút sa dvakrát trafil Szabó a raz Bobocký, čo rezultovalo vo vedenie Kings 3:1, ktoré platí aj počas druhej prestávky. V poslednej časti sa budú Managers určite snažiť dohnať stratu a získať minimálne bod, takže to ešte bude určite zaujímavé. Pri začiatku tretej tretiny sa na vás teším približne o 18:54.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Nahodenie zo stredného pásma Orlík kryje, Managers sa ale aspoň dostali do útočného pásma.
     
    40:54
    Jančovič sa snažil pekne preštrikovať až pred bránu, v poslednej chvíli však jeho snahu zastavil obranca hostí a z ohrozenia brány tak nič nebolo.
     
    41:23
    Zvara strieľal z pravého kruhu, strelou zápästím ale netrafil bránu.
     
    42:08
    Managers sa snažia presadiť v útočnom pásme a ešte tak zdramatizovať dnešný zápas, Kings ale hrajú veľmi pozorne a v obrane nepúšťajú svojich súperov do zakončenia.
     
    42:55
    Kalina využil svoje fyzické dispozície, z pravej strany sa z rohu klziska pretlačil až pred bránu, kde aj zakončil, triafa však vonkajšiu žrď Porubského svätyne!
     
    44:10
    Hanák mohol po peknej akcii prvej útočnej formácie zakončovať z medzikružia, puk sa mu však postavil na hranu a útočník Kings ho tak netrafil dobre, takže Porubský následne nemal problém lapiť puk do svojej lapačky.
     
    45:55
    Paneuropa Kings dali gól!

    Kings teraz doslova rozobrali obranu Managers! Po viacerých pekných prihrávkach ostal za bránou osamotený Zvara, presnou prihrávkou našiel medzi kruhmi JOZEFA FABA a ten strelou z prvej do priestoru medzi betónom a vyrážačkou brankára zvyšuje už na trojgólový rozdiel!
    Asistencie : Rastislav Zvara
     
    48:11
    Slučiak sa uvoľnil medzi kruhmi a z otočky nebezpečne strieľal, len tesne však minul ľavý horný roh brány.
     
    48:45
    Na druhej strane opäť zvonila konštrukcia brány, dnes už tretí raz. Po prihrávke Hanáka sa v ideálnej pozícii medzi kruhmi oprel do puku Marušiak a jeho strela sa odrazila od hornej žŕdky smerom von do ihriska, teraz stálo pri Managers veľa šťastia!
     
    50:04
    Slučiak teraz pred bránou zakončoval v bezprostrednej blízkosti a takmer pretlačil puk za čiaru! Rozhodca však akciu zastavil, nakoľko Slučiak nakorčuľoval až do bránkoviska, čo pravidlá nepovoľujú.
     
    50:36
    Bobocký po nahrávke Kleina zakončoval sám pred Porubským, ten jeho strelu aj dorážku vyráža svojimi betónmi!
     
    50:58
    Tak čo teraz zahodil Hudcovský, nad tým sa bude ešte zrejme aj on sám dlho zamýšľať. Po vyšachovaní obrany mal totiž pred sebou prázdnu bránu, avšak ešte krížnou prihrávkou nahrával, kde však už nemal spoluhráča a puk tak skončil mimo brány!
     
    51:44
    Managers Bratislava dali gól!

    Snaha Managers predsa len rezultuje v zníženie stavu! Strelu zblízka ešte Orlík vyrazil, k dorážke sa však pred bránou dostal MARTIN JUST a nekompromisne zavesil presne do hornej časti brány!
    Bez asistencie.
     
    52:05
    Paneuropa Kings dali gól!

    Okamžite je to ale znovu o tri góly! Kings sa dostali do prečíslenia, puk si pred bránkou prebral MAREK MARUŠIAK a brankára si blafákom doslova vychutnal!
    Asistencie : Miroslav Hanák, Patrik Szabó
     
    53:26
    Domáci mohli pridať ďalší gól, proti strele zblízka ale vytiahol Porubský efektný semafor a drží tak svoj tím ešte v aspoň teoretickej nádeji na body!
     
    55:44
    Managers Bratislava dali gól!

    Nádherná akcia Managers zakončená gólom! Všetko začalo v obrannom pásme Managers, kde Hudcovský obral o puk Kovalčíka, aby následne expresne rýchlo našliapol, prenikol do útočného pásma, na druhej strane našiel presnou prihrávkou LUKÁŠA MUCHU a ten nekompromisnou delovkou znižuje!
    Asistencie : Norbert Hudcovský
     
    56:10
    Lukáš Mucha pri streleckej chuti, teraz jeho tvrdú strelu príklepom z dobrej pozície kryl pozorný Orlík.
     
    56:49
    Managers Bratislava dali gól!

    Neuveriteľné, Managers v rozmedzí dvoch minút znižujú iba na rozdiel jedného gólu a sú tak opäť v hre o body! Teraz sa im podarilo prečísliť domácu obranu, medzi kruhmi si puk prebral ADAM PODGORSKI a presnou strelou zápästím do horného rohu prekonal Orlíka!
    Asistencie : Oliver Granec, Peter Dobrovodský
     
    58:09
    Orlík teraz puk nepokryl a len ho vyrazil pred dobiedzajúceho hráča Managers, od ktorého sa puk odrazil len tesne mimo ľavej žrde!
     
    58:52
    Managers v nápore v útočnom pásme, teraz ale puk pokryl Orlík a drží tak víťazstvo pre svoje mužstvo!
     
    59:07
    Je pred nami posledná minúta tretej tretiny, Managers v plnej snahe o vyrovnanie, uvidíme, či sa im to podarí!
     
    59:12
    Managers začínajú z vlastnej obrannej tretiny, do pásma sa im nedarí dostať.
     
    59:31
    Paneuropa Kings dali gól!

    Je rozhodnuté!! Managers stratili puk na útočnej modrej čiare, do brejku sa dostali dvaja hráči Kings, Marušiak sa snažil nahrať na druhú stranu, nahrávku ešte zblokoval obranca, aj tak sa však dostala ku PATRIKOVI SZABOÓVI, ktorý nekompromisnou strelou zavŕšil svoj hetrik!
    Asistencie : Marek Marušiak
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Vážení športoví priatelia, tak dnes to bol v Ružinove vskutku zaujímavý a dramatický zápas EUHL. Nakoniec v ňom zaslúžene zvíťazili Paneuropa Kings, ktorí síce v poslednej časti stratili svoj trojgólový náskok a strachovali sa o výsledok do úplného konca, nakoniec si však víťazstvo ustrážili a o body neprišli. Za výkon sa nemusia hanbiť ani Managers, ktorých ešte čakajú štyri stretnutia základnej časti, v ktorých môžu ešte zabojovať o postup do play-off. Hviezdou stretnutia bol dnes bezpochyby útočník Kings Patrik Szabó, ktorý zaznamenal hetrik. Pre dnes večer sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri ďalších hokejových zápasoch! (19:31:25)

    Góly a asistencie: 26. Szabó (Klein), 29. Szabó (Marušiak), 30. Bobocký (Klein, Fabo), 46. Fabo (Zvara), 53. Marušiak (Hanák, Szabó), 60. Szabó (Marušiak) – 23. Porupčan (Podgorski), 52. Just, 56. Mucha (Hudcovský), 57. Podgorski (Granec, Dobrovodský)


    Paneuropa Kings Bratislava: Orlík (Bziňák) – Kuták, Tekáč, Szabó, Marušiak, Aschenbrier – Nemec, Pečimut, Bobocký, Zvara, Jančovič – Kovalčík, Bölcs, Fabo, Hanák, Klein – Slovík, Kalina, Simon
    VŠEMvs MANAGERS Bratislava: Porubský (Ponist) – Porupčan, Polakovič, Kvitek, Karaba, Just, Granec, Dobrovodský, Brincko – L. Mucha, Slučiak, M. Mucha, Kocka, Požgay, Lednár, J.Aschenbrier, Podgorski, Hudcovský, Hegély, Derčálik

    Rozhodca: Orolín