UK Kings Prague – HK Slavia STU 9:2 (kon.) | Paneuropa Kings – Gladiators 5:3 (kon.)
koniec
Paneuropa Kings Bratislava
5:3 (2:2, 1:0, 2:1)
Gladiators Trenčín
Pondelok 17.02.2014, 18:35 • Zimný štadión Vladimíra Dzurillu v Ružinove, Bratislava • European University Hockey League
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Zápasy medzi hokejovými celkami z Bratislavy a Trenčína boli a sú vždy plné rivality, pričom nemusí hneď ísť o súboj tradičných rivalov Dukly a Slovana. V pondelok večer napíšeme ďalší diel z dlhej rady týchto stretnutí, ktoré sa po druhý raz odohrá v rámci Európskej univerzitnej hokejovej ligy. Sily si totiž zmerajú bratislavskí Paneuropa Kings s hosťami CityUniversity Gladiators Trenčín. Boj o 2.miesto v tabuľke ligy, dva tímy hrajúce vo výbornej forme a geografická rivalita – o tom všetkom bude dnešné meranie síl, ktorým vás podrobne prevedie Tomáš Schügerl.
     
    PANEUROPA KINGS

    Paneurópania vstúpili do druhej časti sezóny veľmi dobre, keď sa pred týždňom doma stretli so Zlínom. Kings sa predviedli v naozaj veľmi dobrej forme a protivníkov z ľadu doslova zmietli po vysokej výhre 9:4, pričom vďaka tomuto výsledku si upevnili tretiu priečku v tabuľke a priblížili sa na dohľad druhému miestu. Králi z Paneurópy v doterajšom priebehu ročníka odohrali 7 stretnutí, v ktorých trikrát vyhrali, raz remizovali a trikrát prehrali, majú teda vyrovnanú bilanciu, ktorú by dnes chceli posunúť smerom k prevahe výhier.
     
    CITY UNIVERSITY GLADIATORS TRENČÍN

    Trenčania v súčasnosti ťahajú nie príliš lichotivú sériu 4 zápasov bez výhry. Na druhú stranu však v týchto stretnutiach narazili na naozaj zdatných protivníkov a dokázali vybojovať 3 body za 3 remízy, prehrali iba raz, a to v úvodnom stretnutí roka 4:6 doma so Zlínom. Chuť si však napravili v uplynulom hracom dni, keď doma privítali lídra súťaže UK Praha a po skvelom výkone získali bod za remízu 2:2! V tabuľke sú Gladiátori druhí, keď vo 8 odohraných zápasoch získali 9 bodov za tri víťazstvá, tri remízy a dve prehry.
     
    Vzájomný zápas v sezóne 2013/2014

    Tieto tímy sa v tejto sezóne stretli v novembri na Zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne a bol to veľmi zaujímavý boj do posledných minút stretnutia. Nakoniec sa vtedy radovali Trenčania, keď zvíťazili tesne 5:4.
     
    Priamy súboj o 2.miesto

    Snáď najväčším motívom celého stretnutia je priamy súboj o druhé miesto v priebežnej tabuľke EUHL. Kings na tretej priečke totiž strácajú na druhých Trenčanov len dva body, ktoré sa udeľujú za víťazstvo v stretnutí. Preto je jasné, že dnes to bude práve o tom, ktorý tím dokáže získať cenné body v priamom súboji o výhodnejšiu priečku pre play-off!
     
    Pred zápasom sme oslovili manažéra Paneuropa Kings Tomáša Bíleho, ktorý exkluzívne pre onlajny.eu predznamenal, čo očakáva od dnešného očakávaného duelu s Gladiátormi z Trenčína. ,,Naši hráči v minulom zápase podali veľmi dobrý výkon a schuti si zastrieľali. Určite ale neočakávam, že podobnú gólovú nádielku zaznamenáme v každom zápase, obzvlášť ak sa v bráne objaví reprezentačný gólman Gašparovič. Našou snahou je vrátiť Gladiators smolnú prehru z prvého zápasu a ponúknuť divákom atraktívny hokej s vysokým nasadením. Očakávam, že ku kvalite hry prispejú aj hosťujúci hráči, veď sa hrá o druhé miesto v tabuľke," tak sa vyjadril pred zápasom manažér Kings.
     
    Úvodné zostavy:

    Paneuropa KINGS Bratislava: Orlík (Bziňák) – Vojsovič, Kuták, Štorcel, Marušiak, Szabó – Tekáč, Pečimut, Aschenbrier, Jankovský, Bobocký – Simon, Kovalčík, Fabo, Hanák, Zvara – Nemec, Bölcs, Slovík, Kalina, Klein

    CityU GLADIATORS Trenčín: Zubo (Adam) – Okuliar, Borbély, Valach, Kuffa, Macoun – Matejdes, Jordán, Šulík, Uhlík, Radulay – Kandráč, Faktor, Ťažký, Porubský, Ďuriš – Jurenka, Bernát

    Rozhodca: Orolín.
     
    Oba tímy už na ľadovej ploche, očakávaný súboj o druhé miesto v tabuľke EUHL sa už o niekoľko minút začne, príjemný večer vám z Ružinova praje Tomáš Schügerl.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:33
    Domáci sa mohli hneď na začiatku dostať do vedenia! Po prihrávke spoza brány sa ocitol vo výbornej pozícii pred bránou Marušiak, Zubo v bráne Trenčína si ale pripisuje prvý výborný zákrok!
     
    02:02
    Po úniku z pravej strany strieľal na bližšiu žrď Trenčan Porubský, Orlík jeho strelu vytlačil na vonkajšiu sieťku.
     
    02:54
    Hanák teraz pred bránou zakončoval bekhendom, jeho strelu po neprehľadnej situácii výborne vyrazil Zubo.
     
    03:20
    Paneuropa Kings hrali teraz v šiestich hráčoch na ľadovej ploche, trest za hráčsku lavicu si odsedí Kalina.
     
    03:30
    Ihneď po rozohraní presilovkovej akcie strieľal od modrej čiary tvrdo Okuliar, Orlík ale jeho strelu kryje do svojej výstroje.
     
    03:58
    GLADIATORS Trenčín dali gól!

    Trenčania využívajú presilovku! Strelu Okuliara od modrej čiary vyrazil Orlík svojim pravým betónom len pred seba, kde už nemal do odkrytej brány problém zakončiť ĽUBOMÍR MACOUN!
    Asistencie : Filip Okuliar, Ondřej Jordán
     
    05:24
    Trenčanov gól povzbudil a sú teraz aktívnejší, keď od modrej čiary znovu strieľal Okuliar, Orlík tentokrát pozorný.
     
    06:09
    Paneuropa Kings dali gól!

    Vojsovič najprv trafil nebezpečnou strelou od modrej tyčku, po následnom dohratí akcie sa však pred bránou najlepšie zorientoval MAREK MARUŠIAK a nedal Zubovi šancu zasiahnuť!
    Asistencie : Patrik Szabó
     
    07:24
    Strelou z medzikružia skúšal prekvapiť Orlíka Kuffa, ten je pozorný a puk vyráža svojim betónom.
     
    08:00
    Paneuropa Kings dali gól!

    Kings sa dostali do ďalšieho pekného útoku, od modrej čiary puk na bránu šikovne nahodil Simon , pričom jeho strelu pred Zubom tečoval presne medzi jeho betóny JOZEF FABO!
    Asistencie : Michal Simon, Miroslav Hanák
     
    10:28
    Kings teraz zamkli Trenčanov v ich obrannom pásme, okrem strely Kutáka ale Zuba výraznejšie ohroziť nedokázali. Domáci sú však teraz lepším mužstvom.
     
    11:08
    Priamo pred Zubom sa snažil presadiť Slovík, brankár Gladiátorov ale vystihol úmysel útočníka Kings a jeho zakončenie do bekhendu likviduje.
     
    11:44
    Marušiak sa ocitol úplne voľný medzi kruhmi a namieril si to priamo na Zuba, snažil sa zakončovať bekhendovou strelou do horného rohu, Zubo však chytá svojou lapačkou.
     
    13:37
    Aschenbrier strieľal z ľavého kruhu, jeho strela zblokovaná na ochrannú sieť, vhadzuje sa v útočnom pásme Kings.
     
    13:53
    Trenčania mohli vyrovnať, keď spoza brány šikovne vykorčuľoval Radulay a snažil sa zasunúť puk poza bránkovú čiaru, Orlík sa však stihol presunúť včas a vyráža puk pri svojej pravej žrdi!
     
    15:17
    GLADIATORS Trenčín dali gól!

    Veľmi pekná kombinácia v podaní Gladiátorov a je vyrovnané! Spoza brány našiel Ďuriš presnou prihrávkou medzi kruhmi voľného TIMOTEJA JURENKU a ten strelou pod hornú žŕdku vyrovnáva!
    Asistencie : Michal Ďuriš, Tibor Radulay
     
    17:01
    Hra sa začína trochu priostrovať, obe mužstvá si uvedomujú, že ide o dôležité body a doterajší priebeh stretnutia tomu napovedá, keďže sledujeme zaujímavé gólové zvraty.
     
    17:21
    Za zbytočné podrazenie v strednom pásme si na trestnú lavicu sadá Trenčan Šulík, nasleduje presilovka Kings.
     
    18:00
    Domáci zatiaľ presilovku nehrajú dobre, Trenčania sa výborne bránia a teraz dokonca držia puk vo svojom útočnom pásme, pričinil sa o to najmä Macoun.
     
    19:16
    Trenčania v prečíslení dvoch proti jednému, Kuffa na gólovú prihrávku len tesne nedosiahol!
     
    19:21
    Trenčín v plnom počte.
     
    19:56
    Jankovský sa šikovne prekľučkoval až pred bránu, jeho bekhend ale kryje medzi svojimi betónmi pozorný Zubo.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina tohto prestížneho súboja sa skončila nerozhodne 2:2, keď šli Trenčania do vedenia po presilovkovom góle Macouna, aby domáci následne rýchlo otočili zlepenými gólmi Marušiaka a Faba. V závere tretiny však po bleskovej kombinácii vyrovnal Jurenka a stanovil konečné skóre na 2:2. Sledujeme zatiaľ výborný vyrovnaný zápas, ktorý bude pokračovať druhou tretinou približne od 19:26.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:51
    Paneuropa Kings dali gól!

    Nádherný protiútok teraz predviedla prvá formácia Kings! V prečíslení troch proti dvom puk po ľavej strane vyviezol Štorcel, prenechal do tandemu Marušiakovi, ktorý videl na vzdialenejšej žrdi voľného Szabá, presne mu prihral a PATRIK SZABÓ chladnokrvne zakončuje do odkrytej brány!
    Asistencie : Marek Marušiak, Dárius Štorcel
     
    21:50
    Simon pálil nebezpečne od modrej čiary, Zubo vyráža vyrážačkou.
     
    23:18
    Porubský si na modrej čiare preberal dobrú prihrávku a v prípade úspešného spracovania mohol postupovať do pásma, puk mu však odskočil a všetko rieši svojim zákrokom Orlík.
     
    23:25
    Uhlík strieľal z ľavej strany okamžite po vyhranom buly, Orlík strelu videl a vyráža svojim ľavým betónom.
     
    23:58
    Presilovku si zahrajú Gladiátori, za faul lakťom si dve minúty odsedí Klein.
     
    24:30
    Domáci sa oslobodzujú a vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    25:09
    Trenčín sa na malú chvíľu dostal do útočnej tretiny, Jurenka ale na ľavej strane okamžite prišiel o puk v súboji s obrancom Kings.
     
    25:58
    Paneuropa Kings v plnom počte.
     
    27:07
    Ďalší zbytočný faul Trenčanov v strednom pásme, na dve minúty je vylúčený Faktor za seknutie, nasleduje presilovka Kings.
     
    27:56
    Od modrej čiary strieľal v presilovke Simon, jeho pokus ale nikto netečoval a tak Zubo nemal problém zasiahnuť.
     
    28:11
    Zubo teraz zazmätkoval, keď sa snažil rýchlo rozohrať a o puk ho takmer obral Kalina, nakoniec sa brankárovi Gladiators podarilo situáciu zvládnuť a puk odpálil cez všetky čiary.
     
    28:35
    Trenčania v zaujímavom prečíslení dvoch proti jednému, prihrávku na Porubského ale obetavo zblokoval obranca Kings.
     
    29:07
    Hostia v plnom počte.
     
    29:48
    Szabó sa predral až pred Zuba a po sťahovačke sa snažil tiesnený zakončiť, brankár Trenčína ale predviedol výborný zákrok a puk vyrazil do bezpečia!
     
    30:48
    Na ľade teraz zdravotník, za bránou leží otrasený hráč Trenčína, pravdupovediac som si súboj predchádzajúci tejto udalosti nevšimol, vylučovať sa ale nebude.
     
    30:48
    Hráč Trenčína Jordán za pomoci spoluhráčov odkorčuľoval z ľadu, tak snáď bude všetko v poriadku, hra pokračuje ďalej.
     
    31:00
    Z ľavého kruhu strieľal zápästím Porubský, Orlík vyrazil až na ochrannú sieť.
     
    31:13
    Trenčianska prvá formácia si opäť vytvorila tlak v útočnom pásme, od modrej čiary nebezpečne strieľal Okuliar, Orlík ale stihol zareagovať a puk vyráža do rohu klziska.
     
    32:31
    Jurenkovi teraz skĺzol pri strele puk z čepele hokejky, čo Orlíka prekvapilo až tak, že puk len tesne minul ľavú žŕdku jeho brány.
     
    33:14
    Na ľade začínajú vládnuť zbytočné emócie, teraz v útočnom pásme tvrdo narazil protihráča na mantinel Marušiak a odsedí si za to 2 minúty.
     
    33:44
    Medzi kruhy si výborne nakorčuľoval Porubský a snažil sa zakončiť do ľavého horného rohu, bránu len tesne minul!
     
    34:48
    Ďalšia presilovková možnosť Gladiators, od modrej tvrdo pálil Okuliar, Orlík jeho strelu opäť vyrazil pred seba, tam v neprehľadnej situácii Trenčania ešte dorážali, brankár Kings sa však zaskvel výborným zákrokom a puk kryje pod svojím telom!
     
    35:13
    Obrovská možnosť Trenčanov na vyrovnanie! Po ďalšej tvrdej strele od modrej čiary Orlík puk vyrazil pred seba, tam opäť dobiedzali Trenčania a tvrdo atakovali brankára domácich, čo rezultovalo v šarvátku, keď hráči Kings chránili svojho brankára. Trenčania si odniesli zopár tvrdých úderov, hra bola následne prerušená.
     
    35:13
    Pri šarvátke bol príliš aktívny domáci Hanák, za napadnutie si odsedí dve minúty.
     
    36:03
    Počet hráčov na ľade sa vyrovná, za hákovanie si na trestnú lavicu sadá Trenčan Radulay.
     
    36:44
    Kings si zahrajú presilovku štyroch proti trom! Na trestnú lavicu si sadá Trenčan Faktor, odsedí si dve minúty za hákovanie.
     
    36:54
    Zvara teraz strieľal zblízka na Zuba a mieril presne k ľavej žrdi, brankár ale reflexívne puk vyrazil!
     
    38:00
    Oba tímy v plnom počte.
     
    38:08
    Nahodenie Vojsoviča sa snažil pred bránou tečovať Štorcel, Zubo však veľmi dobre reagoval a puk vyrazil.
     
    38:57
    Jordán sa po nakorčuľovaní do útočného pásma nerozpakoval a z uhla tvrdo pálil priamo na Orlíka, ten jeho pokus na dvakrát kryje.
     
    39:52
    Kalina tesne pred koncom tretiny prízemnou strelou z pravého kruhu trafil vonkajšiu žrď Zubovej brány, Trenčania mali teraz šťastie!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sa skóre veľmi rýchlo menilo, keď po lahôdkovej kombinácii prvého útoku Kings skóroval presnou strelou do odkrytej brány Szabó. Potom sa na ľade začalo zbytočne iskriť, čo sa prejavilo vo veľkom počte vylúčení na oboch stranách. Trenčania si vytvorili dve veľké možnosti na vyrovnanie, pri oboch však zasiahol brankár Orlík. V poslednej tretine sa rozhodne o výsledku tohto napínavého zápasu, ešte je stále všetko otvorené, ja sa na vás opäť teším približne o 20:17, kedy začne posledná tretina.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:45
    Bobocký teraz obkorčuľoval bránu a posielal puk pred bránu, tam sa k nemu už jeho spoluhráči nedostali.
     
    41:07
    Gladiátori budú mať na začiatku tretiny možnosť vyrovnať v presilovke! Za sekanie je na 2 minúty vylúčený domáci Aschenbrier.
     
    41:57
    Okuliar mal po krížnej prihrávke teraz pred sebou voľný priestor na pravom kruhu a pred sebou už len Orlíka, skúšal strelu zápästím, brankár domácich chytá!
     
    42:23
    Od modrej strieľal po ľade Matejdes, Orlík vyráža pravým betónom.
     
    43:07
    Domáci v plnom počte.
     
    43:34
    Porubský sa uvoľnil na pravom kruhu, triafa len bočnú sieť.
     
    44:09
    Paneuropa Kings dali gól!

    Kings sa dostali do rýchleho brejku, prečíslili domácu obranu a PATRIK SZABÓ sa príliš nerozpakoval, volil jednoduché riešenie a polovysokou strelou spoza obrancu sa triafa ponad Zubov betón k pravej žrdi!
    Asistencie : Richard Vojsovič, Marek Marušiak
     
    44:41
    Paneuropa Kings dali gól!

    Obrana Gladiátors teraz v úplnom rozklade! Kings sa dostali do ďalšieho prečíslenia dvoch hráčov proti jednému obrancovi, Jankovský presne nahral MIROSLAVOVI BOBOCKÉMU a ten prekonáva Zuba už piatykrát!
    Asistencie : Boris Jankovský, Marián Aschenbrier
     
    45:18
    Šulík sa snažil pozdvihnúť morálku Gladiátorov, jeho strelu od modrej vyráža Orlík pravým betónom.
     
    46:50
    Valach po prihrávke zo stredného pásma vkorčuľoval cez pravú stranu do útočnej tretiny, jeho strelu z pravého kruhu chytá Orlík pohodlne do svojej lapačky.
     
    47:16
    Vojsovič teraz opäť vyrazil dopredu a krásnou zadovkou našiel pred bránou vo vyloženej pozícii Szabá, ten okamžite zblízka zakončoval, radosť z hetriku mu pokazil výborným zákrokom Zubo!
     
    48:07
    Trenčania postupovali do prečíslenia dvoch proti jednému, z pravej strany si medzi kruhy nakorčuľoval Porubský a strelou švihom sa snažil prekvapiť Orlíka, ten sklapol betóny a puk vyrazil do bezpečia.
     
    48:36
    Na oboch stranách sa vylučuje, po menšej roztržke si dvojminútové tresty za hrubosť odsedia domáci Jankovský a hosťujúci Macoun.
     
    49:24
    Po strele z ľavej strany Zubo ešte vyrazil, avšak len pred Zvaru, ktorý mohol dorážať do odkrytej brány, brankár Gladiators sa však po puku doslova vrhol a dokázal ho vyraziť mimo svojej brány!
     
    51:19
    Domáci si zahrajú presilovku 4 na 3, na 2 minúty je vylúčený Jurenka.
     
    51:42
    Spred brány teraz strieľal vo výbornej pozícii Marušiak, Zubo excelentne vyráža!
     
    52:39
    Hostia v plnom počte.
     
    52:56
    Fabo sa teraz samostatne presadil v útočnom pásme a uvoľnil sa na ľavom kruhu, jeho strelu mierenú k ľavej žrdi ale Zubo vytlačil svojou vyrážačkou!
     
    53:27
    Radulay mohol znížiť, keď sa ocitol vo výbornej streleckej pozícii medzi kruhmi, jeho rýchle zakončenie bekhendom vyrazil Orlík!
     
    54:08
    GLADIATORS Trenčín dali gól!

    Hostia strieľajú kontaktný gól! Domáci prepadli v útoku, do samostatného úniku sa po prihrávke Radulaya dostal ĽUBOMÍR MACOUN a po sťahovačke na bekhend skóruje s prehľadom do hornej časti brány!
    Asistencie : Tibor Radulay
     
    55:06
    Zápas sa začína dramatizovať, je tu presilovka hostí! Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou je na 2 minúty vylúčený Kuták.
     
    56:06
    Domáci sa ale bránia dobre, hostia sa nedokážu usadiť v pásme a s presilovkou nakladajú veľmi zle.
     
    57:06
    Domáci v plnom počte, Trenčín v presilovke ani raz nevystrelil na bránu.
     
    57:15
    Do protiútoku mohli postupovať Fabo i Zvara, obom ušiel puk v poslednej chvíli a zo šance tak zišlo.
     
    58:00
    Veľkú chybu teraz urobil brankár Kings Orlík! Nikým neatakovaný rozohral puk tak nešťastne, že ten končí mimo ľadovej plochy a sú z toho tak 2 minúty za zdržovanie hry, hostia majú ďalšiu možnosť presilovky!
     
    58:00
    Brankár Zubo zatiaľ v bráne, odhodlá sa tréner Gladiators Smerčiak k power-play?
     
    58:02
    Gladiators prehrali buly v útočnom pásme, teraz sa tam musia znovu prácne dostávať.
     
    58:35
    Nahodenie od modrej čiary Orlík len vyráža, Trenčania ale puk nedokázali prepasírovať do brány!
     
    59:00
    Začala posledná minúta 3.tretiny!
     
    59:27
    Jankovský teraz v samostatnom úniku zoči-voči Zubovi, ten puk vyrazil a bravúrne kryje aj následnú dorážku Szabá!
     
    59:42
    Trenčania v presilovke zatiaľ bez väčšej šance, dnešný zápas už zrejme prehrajú.
     
    59:56
    Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou vylúčený hráč Trenčína Matejdes.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Záver stretnutia bol predsa len ešte napínavý, keď Trenčania dokázali znížiť pekným gólom Macouna, na domácich to však dnes predsa len nestačilo. V závere ešte mali hostia možnosť znížiť či vyrovnať v dvoch presilovkách, ani jednu však nevyužili a tak sa z víťazstva spoločne so svojimi fanúšikmi radujú spokojní hráči Paneuropa Kings, ktorí sa vďaka výhre posúvajú na 2.priečku EUHL!
     
    S konštatovaním, že Paneuropa Kings zvíťazili nad Gladiators Trenčín 5:3 a posunuli sa tak v tabuľke EUHL na 2.priečku, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri ďalších hokejových stretnutiach! (20:51:21)

    Góly a asistencie: 7. Marušiak (Szabó), 8. Fabo (Simon, Hanák), 21. Szabó (Marušiak, Štorcel), 45. Szabó (Vojsovič, Marušiak), 45. Bobocký (Jankovský, Aschenbrier) – 4. Macoun (Okuliar, Jordán), 16. Jurenka (Ďuriš, Radulay), 55. Macoun (Radulay)


    Paneuropa Kings Bratislava: Orlík (Bziňák) – Vojsovič, Kuták, Štorcel, Marušiak, Szabó – Tekáč, Pečimut, Aschenbrier, Jankovský, Bobocký – Simon, Kovalčík, Fabo, Hanák, Zvara – Nemec, Bölcs, Slovík, Kalina, Klein
    Gladiators Trenčín: Zubo (Adam) – Okuliar, Borbély, Valach, Kuffa, Macoun – Matejdes, Jordán, Šulík, Uhlík, Radulay – Kandráč, Faktor, Ťažký, Porubský, Ďuriš – Jurenka, Bernát

    Rozhodca: Orolín