Luxembursko – Fínsko 0:3 (kon.) | Slovensko – Švédsko 0:0 (kon.)
koniec
Slovensko
0:0 (0:0)
Švédsko
Utorok 26.03.2013, 20:15 • Futbalový štadión pod Dubňom, Žilina. • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    Dobojované. Vo veľkej zime sa tímy rozišli zmierlivo po bezgólovej remíze. Naši mali územnú prevahu, ale gól nedokázali streliť. Švédi boli nebezpeční najmä po zmene strán, no napokon sme sa ubránili. Žilinský štadión nám teda opäť šťastie nepriniesol a po dvoch zápasoch vybojovala slovenská repŕezentácia dve remízy. Od nás je to všetko, lúčime sa s Vami a tešíme sa na ďalšie prenosy zo Žiliny. Pekný večer. (22:06:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    A znovu nebezpeční Švédi. Lenže naši sa ubránili. Koniec.
     
    90+1
    Hubočan výborne, krásne zabojoval a je tu jedna z posledných slovenských šancí. Zakončil Hološko z veľkej diaľky, ale bránu netrafil.
     
    90
    Durmaz vletel do našej šestnástky a mohol rozhodnúť. Zachránil nás Perniš, je tu roh. Slováci si vydýchli. Hrať budeme ešte tri minúty.
     
    90
    Mak centrom takmer prekvapil neistého Nordfeldta, naši si pýtajú roh, ale bez úspechu.
     
    88
    Lásik sa dlho maznal s loptou, až o ňu prišiel. Švédsko stále v útoku, no ľahká strela Durmaza nemohla pozorného Perniša prekvapiť.
     
    87
    Čas sa kráti a naši ďaleko od súperovej brány. Loptu majú Švédi a Griga nabáda hráčov, aby súpera viac napádali.
     
    86
    Obaja by ale mali byť v poriadku, Jakubko a aj Nilsson po krátkom ošetrení späť na hracej ploche.
     
    85
    Perniš odkopáva a je tu ďalší náš útok. Uvidíme priamy kop Lásika. Vo veľkom vápne ostávajú ležať hneď dvaja hráči, po jednom z oboch tímov.
     
    84
    Hološko s Kuckom vybojovali na prvý pohľad stratenú loptu, Kucka páli, ale triafa iba súperovho hráča. Hráči a aj tréner Griga reklamujú ruku, ale nepochodili.
     
    83
    Zengin mal dobrú možnosť. Spoza šestnástky páli, ale prestrelil Pernišovu bránu.
     
    82
    Hubočan predviedol dva pekné momenty. Najskôr obral o loptu súperovho hráča, následne podnikol brejk, ktorý končí pri ofsajde Hološka.
     
    81
    Švédi aktívni, ale dvakrát sa nechali nalakať do ofsajdovej pasce. Slováci túžia po góle, ale nedarí sa im vybojovať loptu, ktorú držia na svojich kopačkách hráči súpera.
     
    79
    Griga s Hippom urobili ďalšiu zmenu. Hubočan mení Pauscheka.
     
    78
    Mak sa ukážkovo uvoľnil cez Safariho, druhá kľučka mu ale nevyšla, budeme svedkami odkopu od brány.
     
    77
    Ďurica zatiaľ výborný výkon po svojom príchode na ihrisko bezchybný. Momentálne jeden z našich najlepších hráčov.
     
    76
    Kucka sa pohral s obranou, poslal center na Hološka. Jeho hlavičku musel zlikvidovať Nordfelt. Ožívajú aj fanúšikovia.
     
    75
    Elm sa dopustil zbytočného faulu, pri lopte Čišovský. Uvidíme zrejme dlhý nákop do veľkého vápna. Tak sa aj stalo, lopta našla Jakubka, ten sklepol prsiami na Kucku, ale stredopoliar FC Janov znova prepálil.

    Milan Gončár

    Góly:

    Karty:   11. Lásik (SVK), 11. Hamšík (SVK)


    Slovensko: Dušan Perniš – Lukáš Pauschek (79. Hubočan), Martin Škrtel (C) (46. Ďurica), Marián Čišovský, Marek Čech (57. Švento) – Richard Lásik, Ľubomír Guldan – Marek Hamšík (46. Juraj Kucka) – Filip Hološko, Marek Bakoš (70. Jakubko), Michal Ďuriš (70, Mak)

    Náhradníci: Matúš Putnocký, Dušan Kuciak, Ján Ďurica, Tomáš Hubočan, Dušan Švento, Viktor Pečovský, Juraj Kucka, Róbert Mak, Martin Jakubko

    Švédsko: Kristoffer Nordfeldt – Oskar Wendt, Jonas Olsson (46. Nilsson), Mikael Antonsson, Behrang Safari – Anders Svensson (C) (46. Wernbloom), Samuel Holmén (46. Elm) – Erkan Zengin, Ola Toivonen, Alexander Kacaniclic (61. Durmaz) – Tobias Hysén (61. Fejzullahu)

    Náhradníci: David Mitov Nilsson – Andreas Granqvist, Per Nilsson, Jimmy Durmaz, Rasmus Elm, Pontus Wernbloom, Erton Fejzullahu

    Rozhodca: Grobelnik – Huebler, Braunschmidt (všetci AUT)