Grasshoppers Žilina – Ružinov Bratislava 5:4 (po pr.) | ATU Košice – ŠK 1. FBC Trenčín 7:8 (kon.) | Sabinov – Florko Košice 7:9 (kon.)
Záhorská Bystrica – Hurikán Bratislava 5:8 (kon.)
koniec po predl.
FBC Grasshoppers AC UNIZA
5:4 (0:2, 3:1, 1:1)
FBC Dragons Ružinov Bratislava
Sobota 23.03.2013, 11:00 • STC Aréna Púchov • Play-off mužskej Extraligy
     
    62:15
    Žilina dala gól!
    JE ROZHODNUTÉ! Domáci hráči gólom v predĺžení rozhodli o výhre v dnešnom zápase po strele MARIÁNA GALOVIČA, ktorý tak mení stav série play-off na 2:1 pre Žilinu. Bez asistencie.
     
    61:11
    Veľká šanca v predĺžení pre hráčov Žiliny, rýchly prienik po pravej strane, následne prenesenie hry do stredu odkiaľ prišlo zakončenie na brankára, ktorý vyťahuje ďalší famózny zákrok.
     
    53:32
    Perfektný zákrok brankára Žiliny, ktorý teraz podržal svoj tím. Zakončenie z ľavej strany v podaní Paulikoviča vyrazil reflexne rukou do bezpečia.
     
    49:32
    Žilina dala gól!
    VYROVNANÉ! Dráma pokračuje opäť. Žilina v podstate po rozohrávke vyrovnáva zápas po góle MATEJA NOVÁKA. Asistencia: Marián Galovič.
     
    48:23
    Ružinov Bratislava dal gól!
    Napínavý a hlavne vyrovnaný zápas sa teraz naklonil jemne k víťazstvu na stranu hráčov Bratislavy, ktorí skórujú po presnom zásahu TOMÁŠA ŠKARUPU. Asistenciu si pripisuje Tomáš Beňo.
     
    36:33
    Máme tu prvé vylúčenie v dnešnom zápase. Na trestnú odchádza hráč Žiliny Masorovič za hrubosť.
     
    31:25
    Žilina dala gól!
    Opäť máme vyrovnaný stav! Domáci hráči sa dostali po chybnej rozohrávke súpera do brejku, ktorý potrestali po prihrávke z ľavej strany pred brankárom odkiaľ zakončoval MARIÁN GALOVIČ. Asistencia: Martin Veneny.
     
    29:18
    Nebezpečná šanca Ružinov Bratislava! V krátkom čase sme mohli vidieť ďalší gól, na teraz prenikol stredom Weis, autor posledného gólu, ktorý krížnou strelou míňa tesne pravú tyč brány.
     
    28:42
    Ružinov Bratislava dal gól!
    Pokračujeme gólovými hodmi, tentokrát sa opäť ujali vedenia hráči Bratislavy, ktorí zvyšujú hlavne po úspešnom teči pred bránou v podaní PETER WEIS. Asistenciu si pripisuje: Michal Čachan.
     
    26:44
    Žilina dala gól!
    Niečo úžasné v STC Púchov. Uniza sa po pár sekundách dostáva aj do vedenia, keď sa presadil opäť JIŘÍ PAZDERKA, ktorý sa tentokrát nemýlil z pravej strany, keď prekonal brankára súpera. Bez asistencie.
     
    26:33
    Žilina dala gól!
    Hostia sa konečne dostali úvodného gólu vo svojich bielych farbách. Dlhší tlak Žilina predsa pretavila do gólu po tom ako strela JIŘKU PAZDERKA skončila v sieti. Asistencia: Marián Galovič.
     
    24:41
    Ten ďalší útok po tom ako sa stiahli mohol byť naozaj úspešný a mohol skončiť gólom. Po prihrávke z pravej strany zakončil zo stredu presnou mierenou strelou Galovič, ktorý trafil iba masku brankára.
     
    21:44
    Dobré zakončenie v podaní domácich hráčov, nahodený puk si pred bránou spracoval Novák, ktorý z otočky mieril dobre, ale jeho strela preletela tesne ponad bránu.
     
    19:20
    Ružinov Bratislava dal gól!
    Pomaly sme sa blížili k záveru prvej tretiny, ale skóre sa nám ešte predsa mení. Z ľavej strany sa blysol perfektnou strelou zápästím TOMÁŠ ŠKARUPA, ktorý tak vymietol pravý horný roh. Asistencia: Michal Čachman.
     
    13:45
    Obrovská šanca pre AC Uniza, ktorá mohla vyrovnať. Po pravej strane sa individuálne presadil, resp. prenikol Martin Trunek, ktorý backhandom zakončil rovno do tyče, od ktorej sa loptička vrátila späť do hry.
     
    11:28
    Ružinov Bratislava dal gól!
    Práve sme svedkami prvého gólu úvodného gólu v dnešnom zápase. Rýchly prechod Ružinov Bratislava docielil to, že prihrávka do stredu ihriska sa dostala k DÁVIDOVI BENEDIGOVI, ktorý presnou strelou do pravého rohu brány skóroval. Asistenciu si pripisuje Tomáš Škarupa.
     
    10:47
    Tento krát do papierový domáci skúšali taktiež veľmi dobre, z vlastnej polovice prešli k bránu súpera, najskôr sa síce neujala prihrávka pred bránou, ale spätná nahrávka pred bránu skončila zakončením Matejka Nováka, ktorý tesne prestrelil ľavý horný roh. Hra sa prerušila.
     
    08:28
    Pri loptičke sú aj teraz hráči AC Uniza, tí sa postupne dostali na polovicu súpera, odkiaľ nebezpečne zakončili na bránu, keď strelu Mateja Nováka vyrážal brankár súpera koncom topánky.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 27. Pazderka (Galovič), 27. Pazderka, 32. Galovič (Veneny), 50. Novák (Galovič), 63. Galovič – 12. Benedig (Škarupa), 20. Škarupa (Čachman), 29. Weis (Čachan), 49. Škarupa (Beňo)


    FBC Grasshoppers AC UNIZA: Sak (Turiak) – Badura, Veneny, Kvasnka, Baránek, Ladňák, Pazderka, Trunek, Galvič, Novák, Rndrejmiška, Badura, Masarovič, Hrín, Balko, Hruška, Grlický, Jurčík.
    FBC Dragons Ružinov Bratislava: Menczer – Čachan, Rejchrt, Heyder, Bluska, Bereš, Škarupa, Beňo, Očkaják, Paulikovič, Benedig, Weis.